Resultaten x
binnenland

Maak kennis met Feyenoord-target Robert Bozenik

Het regent momenteel geruchten in Rotterdam-Zuid. Fedor Smolov werd genoemd, Aleksei Kokorin en John Guidetti. Allemaal verschillende type voetballers, maar wel met één overeenkomst: ze zijn centrumspits. De laatste naam in het rijtje geruchten is die van Robert Bozenik. Wie is hij?

14-01-2020 13:37 door Tim Beck

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is glashelder: hij verwacht een spits in de komende transferperiode. De ervaren vakman heeft de opties bij Feyenoord bekeken in de eerste seizoenshelft en is tot de conclusie gekomen dat de Rotterdammers schreeuwen om extra mogelijkheden voorin. “Ik verwacht nog geen spits voor zaterdag”, aldus Advocaat tegen het Algemeen Dagblad. “Maar er komt zeker nog een spits bij, daar heb ik geen twijfels over.”

Presteren

Feyenoord begon met drie spitsen aan het seizoen: Nicolai Jörgensen, Dylan Vente en Naoufal Bannis. De Deen heeft dit seizoen echter meer blessures achter zijn naam dan doelpunten, Vente werd al gauw niet goed genoeg bevonden en vervolgens verhuurd aan RKC Waalwijk en Bannis is pas eerstejaars A-junior en komt voorlopig nog te kort om een prominente rol te vervullen in Feyenoord 1. Daardoor moesten echte buitenspelers als Luciano Narsingh en Luis Sinisterra meer dan eens opereren als centrumspits.

Vooral Sinisterra deed dat vaak niet eens slecht, maar de Colombiaan heeft veel meer dreiging als hij van de linkerkant komt. De laatste weken voor de winterstop was Jörgensen weer present, maar hij leek in niets op de topaanvaller uit het kampioensjaar. Het is duidelijk dat hij met een grote vormcrisis kampt. Advocaat schenkt hem desondanks vertrouwen, maar is tegelijkertijd ook kritisch. “Hij moet presteren, want anders komt er een ander in voor zijn plaats.”

Aleksei Kokorin werd dus genoemd, Fedor Smolov, John Guidetti, de Argentijn Adolfo Gaich, maar er is nog geen witte rook uit De Kuip gekomen. De laatste naam in de wandelgangen is die van Robert Bozenik. De aanvaller komt momenteel uit voor het Slowaakse MSK Zilina. Bozenik stamt uit het jaar 1999 en kwam ter wereld in Terchová, een plaatsje in het noorden dicht bij de Poolse grens. In Terchová begon hij zijn voetbalactiviteiten bij de plaatselijke club. Daar viel hij dusdanig op dat MSK Zilina in 2009 interesse toonde.

Dick Advocaat is duidelijk geweest

Nationale ploeg

Daar doorliep hij de jeugdopleiding vrij gemakkelijk en debuteerde hij op zeventienjarige leeftijd in een bekerduel. Bozenik vond direct het net, al was dat in de 0-11 overwinning geen al te grote prestatie. Pas een klein jaar later maakte hij ook zijn eerste opwachting in de Slowaakse competitie. En wederom scoorde hij bij zijn debuut. Sterker nog, dit keer maakte hij de winnende treffer. In de competitie speelde Bozenik inmiddels 38 wedstrijden, waarin hij veertien keer een doelpunt maakte.

Ook internationaal begint Bozenik meer en meer naam te maken. Aangezien hij met MSK Zilina nog nooit Europees heeft gespeeld, is de spits vooral opgevallen in het Slowaakse nationale team. In juni 2019 maakte hij zijn eerste opwachting in een oefenduel met Jordanië. Bondscoach Pavel Hapal schenkt hem veel vertrouwen, want Bozenik kon ook op een basisplaats rekenen tijdens de EK-kwalificatieduels. Dat vertrouwen maakte hij waar, want in totaal vond Bozenik in acht interlands al vier keer het net voor Slowakije (waarvan drie keer in een EK-kwalificatieduel). Geen onaardig moyenne voor zo’n jonge spits. Het staat dan ook in de sterren geschreven dat Bozenik snel een stap gaat zetten naar een land buiten Slowakije. De grote vraag is nu: wordt dat Feyenoord?

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <