Resultaten x
binnenland

Hoe Hercales-talent Lennart Czyborra landgenoot Robin Gosens achterna kan gaan

De afgelopen maanden speelde hij onder andere op Het Kasteel en het Mandemakers Stadion. Nu lonkt Camp Nou en Anfield voor Lennart Czyborra. De Duitse linksback van Heracles staat in de belangstelling van Atalanta, dat nog actief is in de Champions League.

14-01-2020 20:22 door Thijs de Bruijn

Stuntclub

Atalanta werd het afgelopen seizoen verrassend derde en is ook nu weer aan een fantastisch seizoen bezig. In de eigen Serie A bezet het de vierde plek, terwijl het in Europa nog beter gaat. De Italianen, met onder andere Hans Hateboer en Marten de Roon in de selectie, plaatsten zich voor de achtste finales van de Champions League.

Daar wacht nu Valencia op de Italiaanse stuntploeg. Als ook deze schifting wordt overleefd, staat er ongetwijfeld een prachtige affiche op het programma voor Czyborra, mits hij deze winter de overstap naar Atalanta gaat maken. Zover is het nog niet. Toch zou de talentvolle Duitser zomaar eens kunnen gaan verkassen. Czyborra is immers aan een uitstekend seizoen bezig.

Revelatie

Lennart Czyborra arriveerde anderhalf jaar geleden in Almelo. Samen met oefenmeester Frank Wormuth vergrootte hij de Duitse invloeden bij Heracles. De destijds negentienjarige Duitser kwam over van Schalke 04 en beschikte over de nodige potentie, zo blijkt uit zijn interlandverleden. Hij kwam in actie voor Duitsland onder 18 en Duitsland onder 19 voordat hij in Almelo arriveerde.

Wormuth plaatste Czyborra in het eerste halfjaar op de reservebank, maar in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen veroverde de snelle linksback een basisplaats. Met zijn dribbels en zijn goede voorzetten speelde hij Bart van Hintum uit de basiself.

Sinds de zomer is Czyborra nog beter geworden. De linksback speelt zowat alle wedstrijden voor Heracles en ook bij Duitsland onder 20 is hij inmiddels een terugkerend gezicht. De verdediger uit Berlijn scoorde dit seizoen twee keer en gaf drie assist. Zijn meest opvallende moment was echter niet een doelpunt, maar een verdedigende actie. In duel met Feyenoord haalde hij een bal op miraculeuze wijze van de doellijn.

 

Robin Gosens

Het is niet de eerste keer dat Atalanta geïnteresseerd is in een Duitse linksback van Heracles. Een déjà vu-scenario dreigt in Almelo. In 2017 werd namelijk Robin Gosens weggehaald bij Heracles. Atalanta betaalde destijds negen ton, wat achteraf een koopje bleek. Gosens ontwikkelde zich namelijk razendsnel bij de Italiaanse topclub.

Gosens arriveerde toen Atalanta nog kwakkelde in de middenmoot, maar heeft de complete opmars tot aan de Champions League meegemaakt. Vaak was hij zelf ook een basisspeler. Sterker nog, de rol van Gosens bij Atalanta wordt steeds crucialer. Als een zeer aanvallend ingestelde verdediger staat de Duitser wekelijks in de basis van het 5-3-2 systeem van Atalanta. Samen met Hans Hateboer, die aan de rechterkant staat, heeft Gosens de opdracht om de vleugels van het veld te bestrijken.

De afgelopen weken was Gosens daarmee aardig succesvol. In zijn laatste twee competitieduels tegen Internazionale en Parma was hij trefzeker, terwijl hij de wedstrijd daarvoor nog een assist gaf in de gewonnen wedstrijd met AC Milan. In totaal staat de teller inmiddels op zeven treffers en vier assists in 21 optredens.

Het Duitse nationale elftal lijkt steeds dichterbij te komen voor de 25-jarige Gosens, die opgroeide in de Eredivisie. Gosens startte bij Vitesse, was daarna bij FC Dordrecht te bewonderen alvorens hij bij Heracles de interesse van Atalanta trok. Doordat Gosens voor een langere periode in Nederland woonde, beschikt hij ook over de Nederlandse identiteit, waardoor ook Oranje een optie is.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <