Resultaten x
binnenland

Interview Ronald Hamming: "Bij Fortuna Sittard ligt altijd een kaartje klaar"

Hij had er graag nog eentje bijgeprikt, maar met 99 doelpunten is Ronald Hamming (47) met een riante voorsprong de topscorer aller tijden van Fortuna Sittard. "In alle stadions in Nederland waar ik heb gespeeld, heb ik ook gescoord."

25-01-2020 10:00 door Sander Berends

In het najaar van 1994 haalde Pim Verbeek de goaltjesdief uit Zeegse naar Sittard. "Hij was mijn trainer geweest bij FC Groningen. Vanaf dag één voelden we ons op onze plek. We betrokken een huurhuis in Born. Binnen het dorp zijn we nog een keer verhuisd en nog steeds gaan we er ieder jaar op bezoek als we een vakantie van enkele dagen in Limburg boeken", vertelt Hamming in de extra dikke Clubiconenspecial van ELF Voetbal, die vorige week is verschenen.

Michael Jeffrey

"Mijn beste seizoen was 1997/98. In de oude Baandert, altijd gezellig. Onder trainer Bert van Marwijk werden we zevende. Ik maakte twintig goals en eindigde achter Nikos Machlas en Shota Arveladze als derde op de topscorerslijst van de Eredivisie. Ik speelde voorin samen met Michael Jeffrey. De beste aanvalspartner die ik trof. Ook met Regillio Simons, een andere balvaste en sterke spits, voelde ik me lekker."

Een sjaal, enkele wedstrijdtricots en zijn afscheidsshirt met het nummer 99 heeft hij bewaard uit zijn Fortuna Sittard-periode. "In de laatste wedstrijd tegen FC Den Bosch hoopte ik de magische honderd te halen. Al vrij snel lag nummer 99 erin, maar een tweede doelpunt wilde niet vallen. Ik probeer elk jaar een thuiswedstrijd van Fortuna Sittard te bezoeken, maar dit seizoen kwam het daar nog niet van. Een kaartje ligt altijd klaar. Ik voel me nauw betrokken bij de club."

In de Clubiconenspecial van ELF Voetbal vertelt Hamming ook uitgebreid over zijn huidige baan als autorijschoolhouder. Hoe kwam hij op het idee? Hoeveel leerlingen heeft hij al laten slagen? En hoe vaak moest hij zelf op voordat hij het papiertje binnen had? En verricht Hamming nog een functie binnen het voetbal? Alle antwoorden zijn te lezen in een vier pagina-artikel in de extra dikke editie.

In de Clubiconen Special zijn verhalen te lezen van de clubiconen van álle clubs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie. Sjaak Swart, Peter Houtman, Willy en René van de Kerkhof, Theo Janssen en Nicky Hofs, maar ook Pierre van Hooijdonk, Barry van Galen, Edwin Evers en Jack van Gelder. Allemaal komen ze aan bod.

De Clubiconen Special is vorige week bij de abonnees op de deurmat gevallen en ligt in de winkelschappen voor 6,99 euro. Of word abonnee! Zoek daarbij je eigen welkomstgeschenk uit. Dat kan eenvoudig. Check hier de keuzemogelijkheden.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <