Resultaten x
binnenland

Waarom een doelpunt Feyenoord-aankoop Robert Bozenik goed zou uitkomen

Dat Robert Bozenik een doelpunt kan maken, daar weten de Slowaken inmiddels alles van. Zelfs als international is de aanvaller op schot. Maar nu hij overstapt naar Feyenoord, is het wel van belang dat Bozenik de doelpuntenmotor snel weer aan het draaien krijgt.

27-01-2020 16:02 door Cas Broxterman

21 september 2019, Zilina. In het stadion van MSK Zilina zitten deze avond zo'n 2200 toeschouwers voor de competitiewedstrijd tegen FK Pohronie. Ze zien Robert Bozenik zijn laatste competitiedoelpunt tot nu toe maken. De spits plaatst zijn rechterbeen tegen de bal en schiet de 2-0 binnen voor MSK. FK Pohronie weet daarna nog te scoren, maar dat blijkt niet genoeg.

Die goal, op 21 september 2019, blijft voorlopig aan Bozenik kleven. Het lukt hem in de tussentijd wel degelijk te scoren, bij Slowakije maar ook het tweede van zijn werkgever. En toch: zeven competitiewedstrijden op rij het net niet weten te vinden, dat gaat knagen. Daarmee zou een doelpunt de Slowaak goed uitkomen als hij straks gesetteld is in Rotterdam.

De teleurstellende reeks van Bozenik in de Slowaakse competitie zegt overigens niets over het rendement van de spits. Neem de afgelopen interlandperiode, waarin hij van grote waarde was voor de nationale ploeg. Hij vond zowel tegen Kroatië als tegen Azerbeidzjan het net. Doordat hij in de voorgaande interland tegen Paraguay ook al scoorde, staat zijn teller als international op vier goals in acht wedstrijden.

Met zijn twintig jaar is Robert Bozenik een uitzonderlijk talent, dat vorig jaar al dertien keer scoorde in competitieverband. Hervindt hij zijn neusje voor de goal namens Feyenoord, dan kunnen de Rotterdammers nog veel plezier aan hem beleven. Nicolai Jörgensen, die in eerste instantie eerste spits zal zijn, mag zijn borst natmaken.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <