Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Edgar Barreto: "Of ik nog terugkeer naar NEC?"

Het moment dat hij op Schiphol landde, zal hij nooit vergeten. Het vroor drie graden. Kou die Édgar Barreto niet eerder had meegemaakt. NEC verraste vriend en vijand in de winter van 2004 met het binnenhalen van de Paraguayaan die het vertrouwen met gepaste munt terugbetaalde. "Ik kon nog altijd graag in Nijmegen. Een prachtige stad."

15-02-2020 10:00 door Sander Berends

In november bracht de nu 35-jarige middenvelder voor het laatst een bezoek aan de Gelderse stad en de club waar zijn mooie Europese carrière startte. "Ik heb een appartement in het centrum. Bij Plein 1944", vertelt Barreto in de Clubiconen Special van ELF Voetbal, waar de Zuid-Amerikaan als NEC-icoon uitgebreid aan bod komt. En vertelt over zijn huidige leven, zijn voetballende zoons en New York. Maar natuurlijk ook over Nijmegen.

"Telkens als ik in Nijmegen ben, voel ik me thuis. Een mooie stad, met behulpzame mensen. Ik ga altijd met de jongens een rondje fietsen. Natuurlijk stoppen we dan bij NEC. Met teammanager Muslu Nalbantoglu speelde ik samen. Onze goede band is altijd bewaard gebleven. Net zoals die met Jeffrey Leiwakabessy en assistent-trainer Ron de Groot. Jammer dat ik in Italië geen beelden kan zien van wedstrijden van NEC. Via internet en appjes van Muslu word ik op de hoogte gehouden."

Terugkeer naar NEC

Hij vertelt het verhaal hoe NEC hem als achttienjarig talent ontdekte, zijn eerste bezoek aan Nederland en hoe hij op werd gevangen. Hij haalt zijn hoogtepunten aan in het rood-zwart-groene shirt en spreekt over de toekomst. "Of ik nog terugkeer naar NEC? Ik heb een mooie tijd meegemaakt en ik beschik inmiddels over een Italiaans paspoort. Ik sluit niets uit. Na mijn voetbalcarrière wil ik in Europa blijven. Waar weet ik niet. Dat kan Italië zijn, dat kan Nijmegen zijn."

Het interview met Barreto maakt deel uit van de Clubiconen Special van ELF Voetbal. Alle vijftig clubs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie komen aan bod. Interviews met Sjaak Swart, Foppe de Haan, Martin Jol, Willy en René van de Kerkhof, Peter Houtman, Barry van Galen, Pierre van Hooijdonk en nog veel meer clubiconen.

Naast de nieuwe editie van ELF Voetbal, die vrijdag is verschenen, ligt ook de extra dikke Clubiconen Special van ELF Voetbal nog steeds in de winkelschappen en kent de prijs van 6,99 euro. Nog gemakkelijker is om abonnee te worden van ELF Voetbal. Zoek zelf je welkomstgeschenk uit! Zo gebeurd. Klik hier en zoek je abonnement en welkomstgeschenk uit.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <