Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Simon Gustafson: “We gaan hard bijten tegen Ajax”

Vind hier de beste Online casinos

Het had best een heet avondje kunnen worden voor FC Utrecht: genoeg ploegen hebben het lastig in een kolkende Adelaarshorst. Niet de Domstedelingen, die de enige tegenslag van de avond onmiddellijk met de 1-3 beantwoorden. Utrecht was de duidelijk betere ploeg en verdient de halve finale tegen Ajax. Na afloop spraken we met de maker van de 0-1, Simon Gustafson.

14-02-2020 09:00 door Jan Willem Spaans

Kwaliteitsverschil verzilveren

De Zweed zette de FC met een fraai schot op weg naar de laatste vier. In de achtste finales had Utrecht het nog verdomd lastig gehad met FC Eindhoven, op deze donderdagavond was er geen vuiltje aan de lucht – figuurlijk tenminste, het kwam negentig minuten lang met bakken uit de hemel. Wil Gustafson het een professionele overwinning noemen? “Mwah, zo kan je het stellen. Ik zou zeggen dat het een goede overwinning was. Ook professioneel, maar een stuk beter dan onze vorige bekerwedstrijd.”

Zeg dat. Hoe kwam die tactisch tot stand? “Vooraf hebben we besproken dat we meer kwaliteiten hebben dan zij, maar dat het voor niets telt als je niet de energie en het harde werk en de juiste houding meeneemt. Dat hebben we vandaag gedaan, en dat hebben we denk ik kunnen laten zien.” Dat betekent dus ook: geen paniek nadat de thuisploeg snel na rust op 1-2 kwam? “In zo’n wedstrijd kan je zomaar 1-0 achter staan, of een tegengoal krijgen, er zijn zoveel scenario’s. Je moet dan gewoon de kalmte bewaren en dat hebben we vandaag prima gedaan”, aldus de kapitein. Of de vrije dag op zondag hielp? “Niet echt. We hadden een vrije dag in plaats van een wedstrijd, maar dat maakte weinig uit.”

Bijten

De opponent van afgelopen zondag is ook de tegenstander in de halve finale. Het Utrechtse uitvak refereerde er meermaals aan: zij hebben wel zin in een ouderwets avondje Utrecht – Ajax in een bomvolle Galgenwaard. Gustafson toch ook? “Ja, dat is een lekkere wedstrijd. Daar doe je het voor, zulke wedstrijden. In plaats van de favoriet zijn we natuurlijk de underdog, maar we gaan bijten. Hard bijten, hoop ik. Met een vol stadion achter ons hoop ik dat we mooie dingen kunnen laten zien.”

Underdog of niet, als je in de halve finale van de beker staat mag je dromen, dunkt ons. Gustafson won de dennenappel in 2016 al eens in dienst van Feyenoord: samen met Urby Emanuelson en Adam Maher hij de man in de Utrechtse selectie die weet hoe het is om de beker te winnen. Hoe dat was? Gustafson kan de woorden niet winnen, maar de veelzeggende grijns op zijn gezicht spreekt boekdelen. “Dat is waar je het voor doet.”
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <