Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Valentijnsdag: All you need is love

Voor onze kerstspecial bundelden we een mooie serie verhalen waaruit blijkt: niet alles in het voetbal is verrot. Sommige verhalen zijn simpelweg wondermooi en verdienen het om verteld te worden. Zeker op Valentijnsdag. Een bloemlezing!

14-02-2020 11:00 door Jan Willem Spaans

DE LIEVE KANT VAN ULI HOENESS

Bij de meeste clubs wacht het journaille na afloop vooral op wat de spelers te zeggen hebben. Bij Bayern München weet iedereen dat het jackpot is als uittredend president Uli Hoeness in de mixed zone passeert. Het boegbeeld van het toch al weinig geliefde Bayern neemt zelden een blad voor de mond. Het levert hem weinig vrienden op. Toen hij voor belastingontduiking de cel in moest, werd er gelachen van Keulen tot Berlijn. Als leedvermaak een brandstof zou zijn, had zijn veroordeling in één keer het stikstofprobleem opgelost. En toch heeft Hoeness ook een hele andere kant. Hij hielp ex-spelers die met alcoholverslaving (Gerd Müller) of depressie (Sebastian Deisler) kampten. Ook andere clubs in financiële moeilijkheden konden al op Hoeness’ Bayern rekenen. Vaak voor een benefietwedstrijd. Uitgerekend Borussia Dortmund kreeg bovendien een lening van een paar miljoen euro toen BVB zelfs de salarissen niet meer kon ophoesten.

EERLIJK DUURT HET LANGST

Een vijfje gevonden op de tribune? Natuurlijk moet je dan even aan je buren vragen of ze het briefje misschien verloren zijn. Als er zich in de omgeving niemand aandient, dan kun je er met een schoon geweten twee biertjes van halen. Toch? Nou, een vijfjarig jochie bij Huddersfield Town is beter opgevoed. De kleuter vond het briefje. En hem was geleerd: wat niet van jou is, mag je niet houden. De perschef was druk, dus Adam Bhana stuurde het biljet met een begeleidend schrijven naar clubdirecteur Sean Jarvis. Of hij ervoor wilde zorgen dat trainer David Wagner het aan Aaron Mooy zou geven, want die had zo goed gespeeld en zelfs gescoord. Mooy vond het zo aandoenlijk dat hij de eerlijke vinder uitnodigde op het trainingscomplex en hem beloonde met een paar kicksen en een voetbal, allebei gesigneerd. Het vijfje, trouwens, kwam terecht bij de liefdadigheidsinstelling van de club.

 ELF KEER IS SCHEEPSRECHT

“HIBEES 3, RANGERS 2, FUCK YOUR 1902”, klinkt het al een paar jaar bij thuiswedstrijden van Hibernian op Easter Road. De Hibees zijn historisch gezien één van de grotere clubs in Schotland, maar wel een vervloekte. Hibernian won in 1902 de Scottish Cup, en daarna 114 jaar niet meer. Pas in 2016 was het dus weer raak. In een werkelijk fenomenale finale op Hampden Park kopte David Gray vlak voor tijd meer dan een eeuw frustratie aan flarden. De opvoering van het clublied Sunshine on Leith na afloop is zelfs van achter een beeldscherm goed voor meters kippenvel. Het mooiste verhaal is van Sam Martinez, die de finale bezocht op 106-jarige leeftijd. Al tien keer had hij zijn Hibs de bekerfinale zien verliezen. En nu, nu was het dan eindelijk raak. Martinez had altijd hoop gehouden dat hij het nog mee mocht maken. Enkele maanden na de fameuze kopstoot van Gray, overleed Martinez in vrede. En met zoete herinneringen aan 21 mei 2016. Hibees 3, Rangers 2.

MARIO DE SAMARITAAN

Televisie bestaat anno 2019 nog bij de gratie van twee dingen. Live-evenementen en mensen die dingen niet kunnen. Of het nu zingen, dansen, klussen, tuinieren, flirten, afvallen of opvoeden is: nog altijd is er een groot publiek te vinden voor andermans onkunde. Als Mario Balotelli geen profvoetballer was geweest, hadden we hem vast in een van die programma’s gezien. De Italiaan is zelfs voor zichzelf niet te voorspellen. We kunnen hem met de beste wil van de wereld ook geen voorbeeld noemen. Dartpijltjes naar jeugdspelers, je badkamer opblazen met illegaal vuurwerk, onnodige rode kaarten: noem maar op. De man heeft ook een mooie kant. In dienst van Manchester City zag hij ooit een jochie op het trainingsveld. Moest die niet op school zitten? Het ventje bleek gepest te worden en daarom zijn lessen te vermijden. Balotelli stopte het joch in zijn Maserati, reed linea recta naar die school en confronteerde de docent, de directeur én de pestkoppen met hun gedrag. Het was snel over.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <