Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Jong AZ - Almere City moet over, waar hebben we dat eerder gezien?

Foutje van de KNVB: een gele kaart die Kenzo Goudmijn van Jong AZ eind vorig seizoen opliep telt nog mee voor dit seizoen. Omdat Goudmijn er nu ook vier verzamelde, was hij eigenlijk geschorst voor Jong AZ - Almere City. De KNVB had dat niet verwerkt in het systeem. Nu wordt de partij overgespeeld, aanstaande maandag. Waar hebben we dat nog meer gezien?

25-02-2020 12:41 door Jan Willem Spaans

Proximus League in chaos

In België - waar anders - wordt de promotiestrijd juridisch beslist. Vrijdagavond was normaliter de laatste van de 28 speelronden in de Proximus League de beslissende ronde, maar het zal anders gaan. Beerschot verloor van Virton door een dubieus doelpunt, de Antwerpse club vocht het aan bij de arbitragecommissie en de wedstrijd wordt overgespeeld. Zodoende kan Beerschot de periodetitel maandagavond nog pakken. 

Ook in twee keer niet voor NEC

In het voorjaar van 2018 had NEC prima kansen om bij de eerste poging terug te keren in de Eredivisie. De Nijmegenaren gaven alleen een riante positie weg aan Fortuna Sittard. Zelfs een herkansing op het veld van Jong Ajax bood geen soelaas. Teun Bijleveld was toen geschorst, maar opnieuw een KNVB-fout had verhinderd dat er melding werd gemaakt. De Amsterdamse beloften wonnen ook het inhaalduel en zouden kampioen worden. Fortuna promoveerde, NEC verkommert nog steeds op het tweede niveau. 

Clubhoogtepunt uit de boeken

Bovengenoemde voorbeelden zijn vrij onbeduidende gevallen die mee beslissen of een club al dan niet promoveert. Bij Borussia Mönchengladbach is het mooiste resultaat uit de clubgeschiedenis geschrapt. Helaas is het tegenwoordig bijna de norm om met bier, aanstekers of andere voorwerpen naar tegenstanders te smijten. Borussia Mönchengladbach won in 1971 met 7-1 van Internazionale, echt waar. Alleen had een Fohlen-supporter het in zijn hoofd gehaald om een blikje frisdrank naar de spits van Inter te donderen. De 7-1 ging uit de boeken, Gladbach verloor in Milaan en speelde de replay in Berlijn met 0-0 gelijk. 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <