Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Het seizoen van... FC Emmen

Vind hier de beste Online casinos

Of het nu tot 6 april of zelfs langer duurt, de Eredivisie ligt hoe dan ook voorlopig stil. Een goed moment om de balans op te maken. ELF Voetbal blikt per Eredivisieclub terug op het seizoen tot dusver. In dit deel komt FC Emmen als huidige nummer twaalf aan bod.

25-03-2020 14:30 door Tim Lauwers

Eenmaal aanbeland in het tweede Eredivisie-seizoen uit de clubhistorie gaat het opnieuw prima met de stuntploeg. Op 22 september stond FC Emmen voor het laatst in de gevarenzone. Vooral in thuisduels kan de ploeg uit Drenthe het iedere tegenstander bijzonder lastig maken. Liefst negen van de dertien wedstrijden in eigen huis werden gewonnen. In het uitklassement staat FC Emmen dan ook op een briljante vierde plaats in de Eredivisie. Kijkend naar de resultaten in uitwedstrijden gaat het echter minder met slechts drie punten uit dertien duels, zonder ook maar één overwinning. Daarmee pakte het in uitduels één punt minder dan Fortuna Sittard en hekkensluiter RKC Waalwijk.  

HOOGTEPUNT

In speelronde 24 nam FC Emmen het in eigen stadion op tegen Willem II. Willem II beleefde een droomseizoen en leek een serieuze kandidaat om de Drentenaren eindelijk pijn te doen als bezoekende club. Niets bleek echter minder waar. De Tilburgers kwamen niet best voor de dag, maar dat lag voor een groot deel aan een fel en goed voetballend FC Emmen. De thuisploeg zegevierde met 4-2 en zette daarmee een serie neer van vier thuisoverwinningen op rij. Sergio Pena groeide uit tot matchwinner met liefst drie assists en een treffer. DIEPTEPUNT

Door het verwachtingspatroon beleefde FC Emmen niet bijzonder veel dieptepunten dit seizoen. Toch zal de beroerde uitvorm Dick Lukkien nog altijd zorgen baren. Zoals eerder vermeld pakte het tot dusver slechts drie punten buiten Emmen en kon het niet winnen op bezoek bij RKC, Fortuna en VVV-Venlo. Het treffen met Sparta in Rotterdam spande echter de kroon. Een week na de knappe overwinning tegen Willem II werd het contrast met uitwedstrijden ineens weer pijnlijk duidelijk. Op het Kasteel stonden Lukkien en zijn spelers al na een half uur met 3-0 achter. Uiteindelijk ging Emmen beschamend met 5-1 onderuit.  

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <