Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Het seizoen van... Sparta Rotterdam

Vind hier de beste Online casinos

Of het nu tot 6 april of zelfs langer duurt, de Eredivisie ligt hoe dan ook voorlopig stil. Een goed moment om de balans op te maken. ELF Voetbal blikt per Eredivisieclub terug op het seizoen tot dusver. In dit deel komt Sparta Rotterdam als huidige nummer elf aan bod.

25-03-2020 15:30 door Tim Lauwers

Via de play-offs keerde Sparta Rotterdam vorig jaar terug op het hoogste niveau. In de eerste weken na de terugkeer schoot de ploeg van Henk Fraser uit de startblokken. Na vier duels stond de indrukwekkende teller op acht punten en bekleedde Sparta de zesde plaats op de ranglijst. Een overwinning op FC Twente begin oktober bleek echter de laatste stuiptrekking van de fantastische seizoenstart. Sparta zakte steeds verder weg op de ranglijst en dreigde vlak voor de winterstop angstig dicht bij de onderste regionen te belanden. Een overwinning tegen de tien man van AZ zorgde net op tijd voor rust bij de Rotterdammers. Na de winterstop heeft Sparta patent op de elfde plaats. Al dertien speelrondes lang bekleden de Rotterdammers, bij welk resultaat dan ook, die positie. Fraser mag als nummer elf van Nederland al met al dan ook dik tevreden zijn over de prestaties van zijn team in de eerste 26 wedstrijden van het seizoen 2019/20. 

HOOGTEPUNT

Vlak voor de winterstop leek de Eredivisie plots weer op weg naar een spannende kampioensstrijd. AZ won in extremis van koploper Ajax en kwam in punten gelijk met de Amsterdammers. Niet veel later dreigden de Alkmaarders de uitstekende positie weer volledig weg te gooien. Op het Kasteel pakte AZ-doelman Marco Bizot een vroege rode kaart, waarna de bezoekers tot het laatste fluitsignaal achter de feiten aanliepen. Een 3-0 overwinning op een kampioenskandidaat was reden voor een feestje bij Fraser, zijn spelers en de supporters. DIEPTEPUNT

Aan het einde van 2019 ging Sparta in twaalf dagen tijd twee keer hard onderuit op bezoek bij Willem II. De ploeg was geen schim van de zo goed presterende promovendus eerder in het seizoen en maakte een tamme indruk. De spelers van Sparta creëerden weinig kansen, verloren ieder duel en oogden niet gretig genoeg om een resultaat uit het vuur te slepen. In de competitie waren de Tilburgers met 4-0 te sterk, waarna Sparta in de KNVB Beker met 3-0 verloor. In de daaropvolgende duels kwam het opnieuw twee keer niet tot scoren in een gelijkspel tegen Heracles en een nederlaag op bezoek bij FC Emmen. De overwinning op AZ poetste net op tijd alle zorgen weg. 
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <