Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Het seizoen van... sc Heerenveen

Of het nu tot 6 april of zelfs langer duurt, de Eredivisie ligt hoe dan ook voorlopig stil. Een goed moment om de balans op te maken. ELF Voetbal blikt per Eredivisieclub terug op het seizoen tot dusver. In dit deel komt sc Heerenveen als huidige nummer tien aan bod.

25-03-2020 16:30 door Tim Lauwers

Na een prima einde van het voorgaande seizoen behield sc Heerenveen het vertrouwen in Johnny Jansen, wie Jan Olde Riekerink opvolgde in het hoge noorden. De club begon uitstekend aan het nieuwe seizoen met een 4-0 overwinning op Heracles Almelo. Direct daarna kwam echter de klad er weer in met een reeks van zes duels zonder driepunter. Een 3-0 winstpartij op bezoek bij VVV-Venlo bleek genoeg om weer in de flow terecht te komen. De ploeg van Johnny Jansen bleef liefst zeven wedstrijden ongeslagen en ging als achtste het nieuwe jaar in.  

Na de winterstop ging het echter snel bergafwaarts. De consistentie die langzaam maar zeker in de ploeg geslepen werd, leek in één klap weg. Heerenveen wist niet één keer de nul te houden en beschikte niet over een echte goalgetter in de aanvalslinie. Al met al mag de club van geluk spreken dat het momenteel niet dichter bij de gevarenzone staat. 

HOOGTEPUNT

Twee weken na de bevrijdende overwinning op VVV stond voor Heerenveen een loodzware uitwedstrijd tegen AZ op het programma in speelronde tien. De Friezen speelden echter onbevangen en waren totaal niet onder de indruk van de zo goed draaiende club uit Alkmaar. Heerenveen scoorde liefst vier keer en was mede dankzij uitblinker Joey Veerman met 4-2 te sterk voor Arne Slot en zijn spelers. De club uit het noorden leek eindelijk weer op weg naar een seizoen zonder vrees en onrust. DIEPTEPUNT

Heerenveen begon ronduit beroerd aan de tweede seizoenshelft. De eerste drie duels na de winterstop werden allemaal verloren, waaronder een 2-1 nederlaag tegen Fortuna Sittard. Na een gelijkspel tegen VVV-Venlo was het in speelronde 23 tijd voor nog een klap. Op bezoek bij Vitesse wist de ploeg van Jansen opnieuw geen overwinning te boeken. Na een kwartier spelen stond Heerenveen al met 2-0 achter. Het kwam nog terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk stapte de ploeg met een 4-2 nederlaag terug de bus in richting Friesland. Met slechts één overwinning in 2020 hoopt heel Heerenveen op betere tijden. 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <