Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Het seizoen van... FC Groningen

Of het nu tot 6 april of zelfs langer duurt, de Eredivisie ligt hoe dan ook voorlopig stil. Een goed moment om de balans op te maken. ELF Voetbal blikt per Eredivisieclub terug op het seizoen tot dusver. In dit deel komt FC Groningen als huidige nummer negen aan bod.

25-03-2020 17:30 door Tim Lauwers

FC Groningen leek na een uitstekend competitieslot de ingezette lijn door te trekken naar het nieuwe seizoen door de lastige uitwedstrijd tegen FC Emmen te winnen. Danny Buijs moest daarna echter zes duels wachten op de volgende driepunter en was met zijn club in de tussentijd afgegleden naar de vijftiende plaats. Gelukkig voor Buijs kregen de Groningers het weer aardig op de rit en ging het als tiende de winterstop in. 

Het eerste doel voor 2020 was dan ook zijn om zo snel mogelijk in het linkerrijtje te belanden. Op de twintigste speeldag werd dat doel verwezenlijkt, uitgerekend in eigen huis tegen Ajax. De knappe overwinning op de Amsterdammers zorgde voor een kickstart bij FC Groningen, dat van de eerste vijf duels na de winterstop er slechts één verloor. Toch zal het in mineur terugblikken op de laatste paar wedstrijden van het seizoen. Op 16 februari won Groningen voor het laatst, om vervolgens drie keer op rij te verliezen. 

HOOGTEPUNT

FC Groningen kan in eigen stadion altijd pieken, vooral als Ajax op bezoek komt. Ook dit seizoen leken de spelers hernieuwde krachten te hebben in het duel met de koploper. Uitgerekend Kaj Sierhuis, wie door Ajax verhuurd werd aan Groningen, zorgde na een kwartier spelen voor de openingstreffer. Ramon Pascal Lundqvist verdubbelde vlak na rust de voorsprong. Het bleek genoeg voor de overwinning, want na de aansluitingstreffer van Donny van de Beek kon Ajax geen vuist meer maken. DIEPTEPUNT

In september was het plots weer paniek bij FC Groningen. De ploeg wist een fantastisch einde van het seizoen 2018/19 niet door te trekken na de zomerstop en liep vanaf speelronde twee achter de feiten aan. Een 2-1 nederlaag op bezoek bij VVV-Venlo betekende de vierde verliespartij in vijf wedstrijden en een vijftiende plaats op de ranglijst. Evert Linthorst schoot de Limburgers vlak voor tijd op voorsprong en maakte de malaise bij Danny Buijs en co compleet. De terugreis van Venlo naar Groningen was in de spelersgroep ongetwijfeld het stille dieptepunt van dit seizoen.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <