Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

De bijzondere stappen van Groningen-aanwinst Wessel Dammers

Wessel Dammers verruilt Fortuna Sittard komende zomer voor een avontuur bij FC Groningen. De centrale verdediger wordt door de Groningers transfervrij overgenomen van de Limburgers. Na een pas op de plaats is dit een fraaie stap vooruit voor de 25-jarige Dammers.

28-03-2020 19:30 door Bob van Dijk

Spits op Varkenoord

Dammers werd geboren in Ouderkerk aan den IJssel, waar hij zijn eerste stappen op het voetbalveld maakte bij VV Spirit. Daarna speelde hij de jeugdopleiding van Excelsior, al is hij natuurlijk vooral bekend als speler van Feyenoord. Op Varkenoord gold Dammers als een talentvolle spits en hij stond in verschillende jeugdelftallen dan ook in de punt van de aanval. Trainer Fred Rutten besloot hem echter als centrale verdediger te laten debuteren in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

Centraal 

Op bezoek bij Standard Luik mocht Dammers voor de eerste keer minuten maken namens Feyenoord. Vervolgens werd hij tijdens seizoen 2015/16 verhuurd aan Cambuur, waar de rechtspoot negentien wedstrijden in de Eredivisie speelde. In het kampioensjaar van De Trots van Zuid kreeg de verdediger geen speeltijd in de competitie, maar mocht hij in de Europa League wel opdraven op bezoek bij Manchester United. Feyenoord besloot seizoen 2016/17 met de titel, al was de inbreng van Dammes dus gering.


Promotie in Limburg

Aangezien hij in De Kuip niet kon rekenen op veel minuten, maakte Dammers in de zomer van 2017 de overstap naar Fortuna Sittard. Met de Zuid-Hollander in het hart van de defensie promoveerde Fortuna naar de Eredivisie. Na het vertrek van Perr Schuurs werd hij zelfs aanvoerder van de promovendus, die tot op de dag van vandaag actief is op het hoogste niveau. In de winterstop van raakte Dammers zwaar geblesseerd en zodoende miste hij bijna een heel kalenderjaar. Inmiddels is hij weer helemaal fit.

Hogerop

Eerder deze week tekende Dammers een driejarig contract bij FC Groningen. Hij laat de huidige nummer zestien van de Eredivisie achter zich voor de nummer negen van de ranglijst. Het zou zomaar kunnen dat de centrumverdediger vanwege het coronavirus zijn laatste wedstrijd namens de Fortunezen al heeft gespeeld. Bij Groningen was men op zoek naar nieuwelingen in de achterhoede. Onlangs vertrok Samir Memisevic naar het Chinese Hebei China Fortune en komende zomer gaat Mike te Wierik naar Derby County.

 
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <