Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Het seizoen van... Feyenoord

Of het nu tot 6 april of zelfs langer duurt, de Eredivisie ligt hoe dan ook voorlopig stil. Een goed moment om de balans op te maken. ELF Voetbal blikt per Eredivisieclub terug op het seizoen tot dusver. In dit deel komt Feyenoord als huidige nummer drie aan bod.

30-03-2020 13:00 door Tim Lauwers

Feyenoord heeft in de historie zelden zo’n uiteenlopend seizoen meegemaakt als nu. De Rotterdammers begonnen ronduit dramatisch aan 2019/20 onder Jaap Stam met nul overwinningen in de eerste vier duels. Na de zoveelste pijnlijke nederlaag, uitgerekend tegen Ajax, stapte Stam op. Hij werd opgevolgd door Dick Advocaat, wie Feyenoord volledig transformeerde. Sinds het aantreden van Advocaat is Feyenoord al veertien duels ongeslagen. HOOGTEPUNT

Eigenlijk is de periode bij Feyenoord onder Dick Advocaat één groot hoogtepunt. Op 15 december liet het voor het eerst zien dat het echt grote stappen maakte onder de nieuwe trainer. In eigen huis nam Feyenoord het op tegen PSV, dat net als de thuisploeg kwakkelde in de eerste seizoenshelft. Door een hattrick van Steven Berghuis werden de Eindhovenaren aan de kant gezet en was er in Rotterdam eindelijk weer hoop op een goede afsluiting van het seizoen.  

DIEPTEPUNT

Met de aanstelling van Jaap Stam begon Feyenoord vol goede moed aan het nieuwe seizoen. Het duurde echter niet lang voor al het vertrouwen plaatsmaakte voor stress, schaamte en frustratie. Zowel in de Europa League als de Eredivisie beleefden de Rotterdammers een stroeve start. Feyenoord speelde de eerste drie wedstrijden van het seizoen gelijk en belandde al na het eerste Europese duel direct op de laatste plaats in Groep G.Een latere 2-0 nederlaag op bezoek bij Young Boys bezorgde Feyenoord de zoveelste tegenslag. Het bleek het begin van vijf pijnlijke dagen bij de club. Feyenoord verloor op 24 oktober van Young Boys en ging drie dagen later pijnlijk met 4-0 onderuit tegen aartsrivaal Ajax, waarna Jaap Stam opstapte als eindverantwoordelijke.

UITBLINKER

Wanneer Feyenoord het lastig had, was daar altijd Steven Berghuis. Vorig seizoen was de rechtsbuiten al op dreef met twaalf goals en evenveel assists, maar sinds het aanvoerderschap scoort hij er nog meer op los. Dit seizoen scoorde de 28-jarige aanvaller al vijftien keer en bereidde hij ook nog zeven treffers voor. Berghuis had ook in 2019/20 af en toe nog gekke acties die hem zomaar een rode kaart kunnen opleveren, maar over zijn kwaliteiten als voetballer valt niet te twisten.
 
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <