Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Het seizoen van... AZ

Of het nu tot 6 april of zelfs langer duurt, de Eredivisie ligt hoe dan ook voorlopig stil. Een goed moment om de balans op te maken. ELF Voetbal blikt per Eredivisieclub terug op het seizoen tot dusver. In dit deel komt AZ als huidige nummer twee aan bod.

30-03-2020 15:00 door Tim Lauwers

AZ ontwikkelde zich gedurende het seizoen van outsider tot serieuze titelkandidaat. De Alkmaarders beschikken over een jonge, getalenteerde spelersgroep die goed op elkaar ingespeeld is. Met spelers als Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners staat er een veelbelovende ploeg waar de club in de toekomst veel geld aan gaat verdienen. De supporters genieten dit seizoen dan ook met volle teugen genoten van hun talenten, voor ze uiteindelijk vertrekken naar een andere club. 

HOOGTEPUNT

Vlak voor de jaarwisseling kregen de AZ-fans voor het eerst echt last van titelkoorts. Op 15 december keerden de Alkmaarders terug in het eigen stadion, waar koploper Ajax op bezoek kwam. Het gat bedroeg destijds drie punten, waardoor AZ met een overwinning op gelijke hoogte kon komen. Ook bij Ajax zat er de nodige druk op na de uitschakeling in de Champions League en de nederlaag tegen Willem II. Myron Boadu zorgde vlak voor tijd voor de bevrijdende 1-0, waarmee AZ een indrukwekkende serie van zeven overwinningen zonder tegendoelpunt op rij compleet maakte. DIEPTEPUNT

Het seizoen 2019/20 zorgde bij AZ tot dusver voor veel hoogtepunten en weinig dieptepunten. Toch heeft de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi nog altijd een nare nasmaak. AZ werd gekoppeld aan NAC Breda, waarmee het op papier niet beter had kunnen loten. De torenhoge favoriet speelde ook nog in eigen huis om het er op voorhand niet spannender op te maken. Toch was de werkelijkheid anders. AZ was totaal niet bij de les en liet zich negentig minuten lang de kaas van het brood eten door een veel feller NAC. Uiteindelijk waren de bezoekers uit Breda veel te sterk en ging de ploeg van Arne Slot pijnlijk met 3-1 onderuit. UITBLINKER

Hersteld van een loodzware blessure is Calvin Stengs dit seizoen weer volledig op het top van zijn kunnen. Sterker nog, de jonge aanvaller is nog vele malen beter dan voor zijn kwetsuur. Stengs vormt een dodelijke aanvalslinie met Myron Boadu en Oussama Idrissi, die menig verdediging een wedstrijd bezorgt om snel te vergeten. Stengs staat dit seizoen op tien goals en twaalf assists in alle competities en verdiende daarmee zelfs een oproep voor het Nederlands elftal.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <