Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Deze spelers werden grootgebracht bij; Sporting CP

Door de gehele wereld breken talenten door bij clubs. De ene club koopt deze talenten graag op, terwijl de andere club naam maakt als talentenfabriek. In deze serie neemt ELF Voetbal de laatstegenoemde categorie onder de loep. In dit zevende deel: de talenten die doorbraken of groot werden gebracht bij Sporting CP.

31-03-2020 19:00 door Thijs de Bruijn

Eric Dier

Op jong leeftijd begon Eric Dier al aan een groot avontuur. De in Engeland geboren middenvelder verhuisde op zijn zevende naar Portugal en ging spelen bij Sporting CP. In Lissabon zag men al snel het talent van Dier en er werd geprobeerd om hem voor Portugal uit te laten komen. Dier weigerde en doorliep de Engelse nationale jeugdelftallen, maar Sporting bleef hij trouw. Nadat hij in 2013 doorbrak in het eerste elftal, koos Dier direct voor een vertrek. De 40-voudg international speelde 32 duels namens Sporting alvorens hij terugkeerde in zijn geboorteland om aan de slag te gaan bij Tottenham Hotspur

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo werd geboren op Madeira. Al snel belandde Ronaldo bij de grote profclub van het eiland: CD Nacional. Erg lang kon de club, die momenteel uitkomt op het tweede niveau van Portugal, niet genieten van Ronaldo. De Portugese goalgetter vertrok in zijn jonge jaren immers al naar Lissabon. Ronaldo viel op in de nationale jeugdelftallen en brak in zijn tienerjaren door in de Portugese competitie. Nu, bijna twintig jaar later, scoort de Portugese superster nog altijd aan de lopende band.

Merih Demiral

Merih Demiral kende tot dusver een opmerkelijk carrièrepad. De verdediger stond bij Fenerbahce te boek als een groot talent en was op weg naar het eerste elftal. Voordat hij zijn doorbraak kon maken verkaste hij echter naar Portugal, waar hij via Alcanenense bij Sporting CP belandde. Demiral speelde veel duels in de reserve-elftallen van Sporting, maar kwam niet verder dan één duel in de hoofdmacht van de Portugese topclub. Sporting CP leende de Turkse verdediger uit aan Alanyaspor voordat hij definitief werd verkocht. Nadat zijn avontuur in Portugal niet helemaal geslaagd was, ging Demiral aan de slag bij Sassuolo. De 22-jarige verdediger speelde zich in de kijker van Juventus, waar hij momenteel te boek staat als een groot talent.

Joao Mario

Joao Mario vond op zijn tiende verjaardag in Porto zijn eerste profclub, maar erg lang bleef hij FC Porto niet trouw. Een jaar na zijn komst koos de middenvelder voor Lissabon. Tien jaar na zijn onverstap haalde Mario het eerste elftal, waar hij al snel uitblonk. Nadat hij in 2016 ook nog eens met Portugal het WK won, had Internazionale genoeg gezien. De Italianen maakten maar liefst veertig miljoen over naar Sporting. Inmiddels wordt de 46-voudig international door Internazionale uitgeleend aan Lokomotiv Moskou.

Gelson Martins

Als tiener timmerde Gelson Martins al flink aan de weg in de voetbalwereld. Het jeugdproduct van Sporting CP kreeg al snel de stempel toptalent en de verwachtingen waren hoog. Na zijn doorbraak in de Liga NOS koos Martins voor een vertrek naar Atletico Madrid, waar hij niet in de plannen van Simeone voor kwam. Inmiddels speelt de 24-jarige Martins zijn duels voor AS Monaco. Zijn plaatsje in de nationale ploeg van Portugal heeft hij verloren.

Joao Moutinho

Net als Martins en Mario doorliep Joao Moutinho bijna alle jeugdelftallen van Sporting CP alvorens hij in 2004 de overstap naar het eerste elftal maakte. Het toptalent werd echter niet opgepikt door een Europese grootmacht, maar Moutinho koos in 2010 voor een overstap naar FC Porto. De 121-voudig international van Portugal is nog altijd actief in de voetballerij. De 33-jarige Moutinho maakt regelmatig zijn opwachting in de nationale ploeg en speelt zijn duels op clubniveau als een basisspeler bij Wolverhampton Wanderers.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <