Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Vergeten Helden Special: Achttien interviews met uit het oog verloren helden

Jaren, seizoenenlang waren ze de helden van de Eredivisie. Eenmaal verdwenen van de Nederlandse velden raakten ze in de vergetelheid. De een wat meer dan de ander. ELF Voetbal speurde negentien voormalige spelers op en tekende hun verhaal op. Dat leidde tot een extra dik nummer: de Vergeten Helden Special.

08-05-2020 10:00 door Sander Berends

We voelden ons de laatste tijd soms meer de redactie van Spoorloos dan die van een voetbalmagazine. Voor de productie van onze Vergeten Helden Special belden we de hele wereld rond om uit het oog verloren voetballers boven water te krijgen. Want juist dat vormt de rode draad door deze uitgave: we spreken spelers van wie we al een tijd niets gehoord hadden. Hoe vergaat het ze?

Julio Ricardo Cruz

De honderden vierkante meters gras die zijn riante buitenwoning in de omgeving van Buenos Aires omringen, zijn strakker gemaaid dan Edward Sturings kapsel ooit was. Je bent tenslotte El Jardinero of je bent het niet. Julio Ricardo Cruz vult zijn dagen met een cocktail van liefdadigheidswerk, talentbegeleiding en de onderneming in parkeergarages die hij met zijn echtgenote runt. "Ik wilde me inzetten voor de mensen, maar kwam erachter dat de politiek eigenlijk niets voor mij is."

Ferrie Bodde

Zijn twee zoons stonden aan het ziekenhuisbed om afscheid te nemen. "De verpleging had gebeld. De kans was groot dat ik niet meer wakker werd." Ferrie Bodde spotte met de medische wetenschap en zit weer boordevol ambitie. De voormalige middenvelder wil het liefst aan de slag als scout. "Door mijn ervaringen in Engeland is mijn netwerk groot."

Jesper Grönkjaer

Helemaal afscheid nemen van de voetbalwereld wilde Jesper Grönkjaer niet. Helemaal erin blijven net zo min. En dus koos de voormalige flankspeler van onder meer Ajax en Chelsea voor een hybride variant: voetbalanalist op tv én vastgoedondernemer. In die eerste hoedanigheid zag hij zijn voormalige werkgever vorig jaar schitteren in de Champions League: "Ook ik was teleurgesteld dat Spurs in Amsterdam diep in de extra tijd nog de winst pakte. Ajax had recht op de finale."

Sergio en Cristiano

Ze kwamen bijna tegelijk ter wereld. Cristiano in juni 1981 vier dagen eerder dan Sergio. Na hun komst naar Nederland waren ze tien jaar onafscheidelijk. De Brazilianen werkten zich bij NAC Breda en Roda JC op tot publiekslievelingen en speelden later ook op Malta samen. Nu hopen ze dat hun zoons in hun voetsporen treden. "Manchester City houdt hem in de gaten."

Jonathan Reis

Zijn voetbalcarrière kende een onverwachte eindbestemming. Zijn nieuwe loopbaan telt vooral heel veel meer eindbestemmingen. Een decennium nadat hij droomde en stiekem zelfs rekende op een toekomst in de voetbalelite, de wereld aan zijn voeten, zit Jonathan Reis achter het stuur als Uber-chauffeur. "Soms mis ik het profvoetbal, maar die trainingen in de voorbereiding zal ik niet missen, haha."

Stein Huysegems

Eerst maakte hij van zijn hobby zijn werk, later van zijn werk zijn hobby. Stein Huysegems verstaat de kunst van het leven te genieten. "Inmiddels ben ik drieënhalf jaar postbode. Het bevalt nog steeds ontzettend goed. Ik ben nog geen enkele dag opgestaan met de gedachte dat ik moest werken. Ik doe dit met veel plezier. De tijd is voorbijgevlogen."

Sébastien Sansoni

Misschien wel het meest bekende Franstalige liedje in Nederland wordt gezongen door een vrouw die continu verklaart nergens spijt van te hebben. Sébastien Sansoni slaat een andere toon aan dan Édith Piaf. "Ik ga je de waarheid vertellen. Ik heb een fout gemaakt toen ik Vitesse verliet."

En verder:

Eric Viscaal
Dmitri Khokhlov
Ronnie Stam
Tininho
Igor Gluscevic
Eldridge Rojer
Erik Nevland
Riga Mustapha
Niklas Tarvajärvi
Maarten Martens
Bruno Silva
Blikvangers Nwankwo Kanu & Afonso Alves

De Vergeten Helden Special van ELF Voetbal is ook eenvoudig online te bestellen. Vind hier de benodigde informatie. Een abonnement afsluiten is helemaal handig. Daarvoor is hier de weg te vinden. Kies uw eigen welkomstgeschenk uit!
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <