Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Ferrie Bodde: "De kans was groot dat ik niet meer wakker werd"

Zijn twee zoons stonden aan het ziekenhuisbed om afscheid te nemen. "De verpleging had gebeld. De kans was groot dat ik niet meer wakker werd." Ferrie Bodde spotte met de medische wetenschap en zit weer boordevol ambitie. De voormalige middenvelder wil het liefst aan de slag als scout.

22-05-2020 16:00 door Sander Berends

Tweede Paasdag 2014. Een maandag die voor Ferrie Bodde altijd als een donkere wolk boven hem hangt. Een dag die het leven van de ex-prof veranderde. "Ik werd wakker en vond bloed op mijn kussen. Ik voelde me niet helemaal lekker, maar besloot toch naar het voetbalveld te gaan. Fernando, mijn oudste zoon, deed mee aan een toernooi. Ik voelde me daar steeds beroerder", vertelt Bodde in de Vergeten Helden Special van ELF Voetbal, die in de winkelschappen ligt.

Rood gloedje

"Als ik kuchte liep er een rood gloedje uit mijn mond. Ik vertrok naar huis, maar inmiddels werd alles in mijn hoofd steeds vager. Een familielid trof me thuis groggy aan. Een halfuur later lag ik in Delft in het ziekenhuis," vervolgt de oud-prof van ADO Den Haag en Swansea City zijn aangrijpende verhaal.

"Mijn nieren waren al gestopt, de overige organen leken ook uit te vallen. Om meer schade te voorkomen, besloten ze me in slaap te brengen." Zeven dagen lag Bodde in een kunstmatige coma. Door een verwaasloosde longontsteking had een bacterie voor een enorme infectie gezorgd. "Ik was vijf dagen in de week als trainer op het veld te vinden. Elke zaterdag en zondag op pad. Trainen in de kou. Ik had roofbouw op mijn lichaam gepleegd."

Pneumokok

"Een pneumokok, die bij veel mensen in neus en keel voorkomt, had zijn kans gezien en was me van binnen aan het opvreten. Bij de meeste mensen is dat fataal." Zijn twee zoons werden naar het ziekenhuis geroepen. "Om afscheid van me te nemen in het geval ik niet meer wakker werd. Die kans was groot. Dat heeft me erg geraakt", waarna hij vertelt waardoor zijn lichaam toch doorzette en hij overleefde.

Wat waren zijn eerste ervaringen? En hoe verliep zijn revalidatie? Uiteraard komt ook zijn voetballoopbaan uitgebreid ter sprake. Zijn avontuur bij ADO Den Haag, zijn periode bij Swansea City, de vele blessures, zijn vriendschap met de Belgische bondscoach Roberto Martinez, prachtige trainersaanbiedingen die hij terzijde moest schuiven en hij spreekt uitgebreid over zijn ambities. "Door mijn ervaringen weet ik dat geen enkele speler een zaakwaarnemer nodig heeft."

Het interview met Ferrie Bodde is onderdeel van de extra dikke Vergeten Helden Special van ELF Voetbal. Daarin ook interviews met Jonathan Reis, Julio Ricardo Cruz, Dmitri Khokhlov, Bruno Silva, Stein Huysegems, Jesper Grönkjaer, Erik Nevland, Igor Gluscevic, Maarten Martens en nog tien voormalige Eredivisiehelden.

De Vergeten Helden Special is in de winkel verkrijgbaar en hier ook online te bestellen. Een abonnement is helemaal handig. Sluit die hier handig en snel af. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit!
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <