Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Oud-spelers en supporters: Zo worden de Eredivisieclubs gesteund tijdens de coronacrisis

Bekijk hier de voorbeschouwingen (met gratis wedtips) van de experts van Voetbalwedden.net voor de komende voetbalwedstrijden voor de Eredivisie, Champions League en meer!

Doordat het voetbal dit seizoen niet meer wordt hervat in de Eredivisie, lopen veel clubs inkomsten mis. Om uit de financiële zorgen te komen hebben verschillende Eredivisieclubs opgeroepen tot steun. Bij verschillende clubs is er al gehoor gegeven aan deze oproep. Uit verschillende hoeken hebben Erediviseclubs al steun ontvangen.

17-05-2020 17:00 door Thijs de Bruijn

Oud-spelers schieten te hulp

Dat clubs uit de Eredivisie zwaar getroffen kunnen worden door de coronacrisis, bewees FC Groningen. De club kwam financieel in de problemen en moest al elf medewerkers ontslaan. Er zijn al verschillende medewerkers die bereid zijn een loonoffer te brengen, maar dat is niet genoeg om het gat van 5 miljoen euro op te vullen. FC Groningen heeft inmiddels al steun ontvangen van een aantal bekende namen. Zo kocht Virgil van Dijk vier seizoenskaarten voor het komende seizoen. Deze kaarten zal de verdediger van Liverpool gaan verloten onder de fans die geen seizoenskaart kunnen betalen.

Georgino Wijnaldum volgde de actie van zijn ploeggenoot. De middenvelder werd grootgebracht bij Sparta en koos ervoor om zijn jeugdliefde een hart onder de riem te steken. De Oranje-international kocht ook vier seizoenskaarten die verloot zullen worden onder de supporters.

Broodje Beenham

FC Twente zoekt steun bij zijn supporters. De club uit Enschede wil zoveel mogelijk seizoenskaarten voor het komende seizoen verkopen. Hiervoor werd een ludieke actie bedacht. Iedere supporter die op 16 mei een seizoenskaart aanschafte, kon rekenen op een gratis broodje beenham. In totaal werden er zaterdag maar liefst 8157 seizoenskaarten verkocht. Het was een nieuw record voor De Tukkers. Nog nooit werden er op een dag zoveel seizoenskaarten verkocht.

 

 

#norefund

RKC Waalwijk is de club met de kleinste begroting uit de Eredivisie en wordt daardoor hoe dan ook hard geraakt door de crisis. Ook hier kozen de supporters ervoor om de club massaal te steunen. Sterker nog, er is geen enkele supporter die heeft gevraagd voor een compensatie voor de gemiste wedstrijden van dit seizoen. Veel supporters hebben al opgeroepen tot #norefund. Toch wil RKC zijn supporters nog tegemoet komen. De club uit Waalwijk biedt fans tot eind augustus 10 procent korting op een seizoenkaart. Daarna gelden dezelfde tarieven als afgelopen seizoen. De compensatie voor gemiste duels zal bestaan uit korting op de merchandising en vrijkaarten. 

Er zijn meer clubs waar supporters afzien van een compensatie. PSV liet weten dat maar liefst 80% van de seizoenskaarthouders geen compensatie hoeft en ook Ajax bedankte zijn supporters voor de steun. In een grote Telegraaf-advertentie schreef de club: "Het zijn supporters, Ajacieden, duizenden achter elf, en daar zijn wij zo trots op, want lieve mensen, wij kunnen het niet zelf."

 

 

 
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <