Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Terugblik: de onrustige Europa League-campagne van Feyenoord

De meeste Feyenoord-fans zullen door het herstel onder Dick Advocaat uiteindelijk tevreden terugkijken op het seizoen 2019/20. Toch blijft de Europese campagne een flinke doorn in het oog. In slechts zes wedstrijden beleefden Advocaat, Feyenoord en Jaap Stam hoge pieken en diepe dalen. 

20-05-2020 16:00 door Tim Lauwers

Met de aanstelling van Jaap Stam begon Feyenoord vol goede moed aan het nieuwe seizoen, maar al voor de eerste speelronde van de Europa League was het crisis in Rotterdam. Feyenoord speelde de eerste drie wedstrijden van het seizoen gelijk en begon dus al enigszins zenuwachtig aan de Europese campagne. De Rotterdammers begonnen aan het buitenlands avontuur met een uitwedstrijd tegen Rangers FC. Het duel in Glasgow bleek een voorbode van een reeks wedstrijden vol frustratie. Feyenoord ging met 1-0 onderuit tegen Rangers en belandde direct op de laatste plaats in Groep G.Terwijl het in de Eredivisie nog altijd stroef ging met slechts twee overwinningen in de eerste acht duels, zorgt Feyenoord op 3 oktober voor een spectaculaire Europese voetbalavond in De Kuip. De ploeg weet in eigen huis te stunten met een 2-0 overwinning op FC Porto, dat vorig seizoen nog de kwartfinale van de Champions League bereikte. Rick Karsdorp rondde tien minuten voor tijd een prachtige solo af en liet de Feyenoord-fans eindelijk weer juichen in Europees verband. Feyenoord won met 2-0 en had plots weer een grote kans om te overwinteren of zelfs de poule te winnen. 

VERVAL

De euforie na het duel met FC Porto maakte snel weer plaats voor frustratie en schaamte. Een 2-0 nederlaag op bezoek bij Young Boys bezorgde Feyenoord een keiharde reality check. Het bleek het begin van vijf pijnlijke dagen bij de club. Feyenoord verloor op donderdag van Young Boys, ging drie dagen later pijnlijk met 4-0 onderuit tegen aartsrivaal Ajax, waarna Jaap Stam opstapte als eindverantwoordelijke. Dick Advocaat werd gepresenteerd als opvolger, maar ook hij wist het Europese tij in Rotterdam niet te keren. Op 7 november kwam Feyenoord niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Young Boys en verdween de prachtige overwinning op FC Porto steeds meer naar de achtergrond. De laatste échte kans voltrok zich eind november tegen Rangers. Winnen en Feyenoord was weer volledig in de race voor overwintering in de Europa League. De Nederlandse club kwam nog op voorsprong door Jens Toornstra, maar twee doelpunten van wie anders dan Alfredo Morelos gooiden uiteindelijk roet in het eten. Rangers deed met een 2-2 gelijkspel uitstekende zaken en Feyenoord moest hopen op een regelrecht wonder op de laatste speeldag. De landskampioen van 2017 won al eens van FC Porto en had dus nog ietwat vertrouwen op een goede afloop. De laatste wedstrijd vatte echter de hele groepsfase van Feyenoord in negentig minuten samen. De ploeg van Advocaat kwam 2-0 achter, kwam razendsnel terug tot 2-2 en verloor ondanks enkele goede kansen alsnog. Als pijnlijke conclusie sloot Feyenoord de Europese campagne zelfs af als hekkensluiter onder Young Boys. Het is een smet op het seizoen dat onder Dick Advocaat de laatste maanden juist zo goed verliep.  
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <