Laatste nieuws
02.25‘Concurrentie voor Liverpool in strijd om Slot, Feyenoord verlangt miljoenenbedrag’
00.10Voetbalpodcast | ‘Jürgen Klopp opvolgen bij Liverpool is een moeilijke klus, maar Arne Slot zou het kunnen’
00.00Wint Cole Palmer het EK voor Engeland? ‘Het is een absoluut genie’

Gisteren

23.57Slot-nieuws wekt enthousiasme: 'Liverpool voor hem een hele goede club'
23.55Ajax maakt vanwege riant bedrag aan tekengeld amper winst op Conceição
23.39Leicester zet monsterscore neer tegen Southampton en kan promotie ruiken
23.30Engelse media geïmponeerd: 'Arsenal back on track'
23.30'Liverpool intensiveert jacht op Slot, trainer zoekt al op Engelse huizenmarkt'
23.27‘Liverpool maakt topprioriteit van Arne Slot en gaat aankloppen bij Feyenoord’
23.22'Koeman krijgt zijn zin: landen mogen 26 spelers selecteren voor EK voetbal'
23.20Premier League-koploper Arsenal wint ruim van Chelsea en moet hopen op misstap Manchester City
23.18Noodkreet Koeman sorteert effect: Oranje mag met 26 spelers naar EK
23.07Oud-Ajacied Milik schiet Juventus naar finale Coppa Italia
23.05De EK-selectie van Engeland: dit zijn de spelers die kans maken
23.03Invaller Milik schiet schiet verliezend Juventus naar Italiaanse bekerfinale
23.00Briljant Arsenal vernedert Chelsea en houdt zicht op Premier League-titel
22.58Leicester City kan Premier League ruiken na sensationele zege
22.57Juventus kruipt via eerste balcontact Milik door het oog van de naald in Coppa Italia
22.56Goudhaantje Milik schiet Juventus naar de finale van de Coppa Italia
22.54Koploper Arsenal struikelt niet en geeft Chelsea flink pak slaag
22.54Arsenal en Havertz voeren voetbalshow op na rust en vernederen Chelsea
22.52Arsenal waarschuwt City en Liverpool met historische zege op Chelsea
22.52Arsenal waarschuwt City en Liverpool met galavoorstelling tegen Chelsea
22.50'PSV'er Dest scheurt voorste kruisband en komt heel 2024 niet meer in actie'
22.34Oogverblindend: Arsenal-ster Ødegaard doet gooi naar assist van het seizoen
22.30Raakt Feyenoord succestrainer Slot kwijt? 'Liverpool geïnteresseerd in Nederlander'
22.30'Feyenoord spot beoogde nieuwe hoofd jeugdopleiding bij Rangers FC'
22.25'UEFA luistert naar vurige Koeman: Oranje mag met meer dan 23 spelers naar EK'
22.22'Bod van 200 miljoen op Yamal', nieuwe ploeggenoot voor Messi
22.20Zware klap voor Sergiño Dest: PSV’er hele jaar niet meer in actie door zware knieblessure
22.14PSG denkt zeer waardevolle troef in handen te hebben om Yamal in te lijven
22.11Horrorscenario komt uit: Sergi?o Dest komt dit jaar(!) niet meer in actie
22.05Groot drama voor Sergiño Dest: linksback komt in 2024 niet meer in actie
21.53'Vrees wordt werkelijkheid: PSV-back Dest dit kalenderjaar niet meer in actie'
21.50Serieuze blessure Dest lijkt PSV'er ook de rest van 2024 te kosten
Resultaten x
binnenland

Dure spelers in de top: miskoop of trage start?

In het hedendaagse voetbal gaat enorm veel geld rond, dat is algemeen bekend. Spelers worden voor krankzinnige bedragen gekocht, maar garantie dat zij daarwerkelijk presteren heb je vooraf nooit. Welke spelers vallen onder de noemer 'miskoop'?

22-09-2020 09:00 door Nick Bosma

Kepa Arrizabalaga

In 2018 nam Chelsea het veelbelovende Spaanse keeperstalent over van Athletic Bilbao voor tachtig miljoen euro. Daarmee werd hij meteen tot duurste doelman ooit gebombardeerd. Afgelopen zondag ging hij opzichtig in de fout door een terugspeelbal in te leveren bij Sadio Mane van Liverpool, die dit foutje genadeloos afstrafte: 0-2. Dit was niet de eerste miskleun van de 25-jarige Spanjaard. 

Vorig seizoen had Kepa een reddingspercentage van 54.5%. Het laagste gemiddelde uit de historie van de Premier League. De tegentreffer in het met 1-3 gewonnen uitduel tegen Brighton and Hove Albion was alweer het negentiende tegendoelpunt buiten de zestien dat Kepa tegenkreeg sinds zijn komst naar Stamford Bridge. Meer dan elke andere keeper uit de Premier League sinds dat moment. Momenteel is Chelsea in een vergevorderd stadium wat betreft de overname van Edouard Mendy. De 28-jarige Senegalese doelman van Stade Rennes moet ongeveer 24 miljoen euro kosten.

Doelman Kepa Arrizabalaga ziet de bal in het net verdwijnen namens Chelsea

Ousmane Dembélé

FC Barcelona betaalde in 2017 een slordige 105 miloen voor de razendsnelle, tweebenige vleugelflitser van Borussia Dortmund. Ousmane Dembélé maakte indruk bij Stade Rennes, dat hem in 2016 verkocht aan Dortmund. Daar presteerde hij evengoed ijzersterk. In Camp Nou kon hij nooit een vaste basisspeler worden, al heeft hij op momenten wel zijn kwaliteiten laten zien. Maar Dembélé, die nog weleens een training van Barca oversloeg omdat hij in de nacht met zijn vrienden Fortnite deed, kon zijn belofte nooit helemaal inlossen.

Nu Ronald Koeman de trainer is in Camp Nou gloort er nieuwe hoop voor de Fransman. Als hij aan zijn discipline kan werken, en bereid is te doen wat er in de top gevraagd wordt kan de 23-jarige snelheidsduivel vast nog van waarde zijn. 

Ousmane Dembélé controleert namens FC Barcelona de bal, Angeliño kijkt toe

João Felix

Vorig jaar nam Atletico Madrid het Portugese supertalent voor een recordbedrag van 120 miljoen over van SL Benfica. Maar hij kon zijn belofte nog niet inlossen. Het predicaat miskoop op een twintigjarige speler plakken is niet helemaal terecht. Heel veel invloed op de prijs heeft hij niet, en hij is er pas een jaar. De omslag van het aanvallende voetbal van Benfica naar de behoudende speelstijl die Atletico-trainer Diego Simeone voorstaat neemt meer tijd in beslag dan vooraf werd verwacht.

Komend seizoen wordt een belangrijk jaar voor Felix. In zijn eerste seizoen in La Liga kwam hij tot 27 duels, zes goals en een assist. Zijn invalbeurt in de met 2-1 verloren kwartfinale tegen RB Leipzig was veelbelovend, hij versierde en benutte een strafschop en speelde sterk.

João Felix juicht na zijn benutte strafschop tegen RB Leipzig

Eden Hazard

Een van de beste aanvallers die Chelsea gekend heeft maakte in de vorige zomer de overstap naar Real Madrid. Hazards droomclub maakte een bedrag rond de honderd miljoen euro, dat met bonussen met tussen de twintig a dertig miljoen kan oplopen, over naar Londen om de dribbelaar over te nemen. De verwachtingen waren hooggespannen. In zijn eerste seizoen in de Spaanse hoofdstad heeft de Belg in 22 wedstrijden slechts 1 doelpunt gemaakt.

Hij moest weliswaar de nodige wedstrijden missen wegens een blessure, maar van een speler van het kaliber Hazard, die met zijn 29 jaar en 106 interlands voor de Rode Duivels inmiddels ook over de nodige ervaring beschikt, mag je toch meer invloed verwachten. Dit seizoen wil Hazard revanche nemen voor de matige start bij de Koninklijke.

Eden Hazard namens Real Madrid aan de bal, dit seizoen wil de Belg echt vlammen

 

Nicolas Pépé

Arsenal is niet de club die snel de portemonnee trekt en met miljoenen gaat smijten, daar hebben ze simpelweg het budget ook niet voor. Al maakten The Gunners vorig seizoen een uitzondering door Nicolas Pépé voor tachtig miljoen euro los te weken van het Franse Lille OSC. Bij Lille kende Pépé een indrukwekkend seizoen, waar hij in de jaargang 2018/19 goed was voor 22 doelpunten en elf assists in 38 competitieduels in de Ligue 1.

In Londen wil het met de 25-jarige Ivoriaan nog niet vlotten, en inmiddels is hij onder manager Mike Arteta ook zijn basisplek kwijt. In zijn eerste seizoen in Noord-Londen was Pépé goed voor acht doelpunten in 44 duels in alle competities.

Nicolas Pepe in actie namens Arsenal in de Europa League 

Thomas Lemar

In 2017 maakte Lemar nog deel uit van stuntploeg AS Monaco dat tegen alle verwachtingen in kampioen werd in Frankrijk, en de halve finale haalde van de Champions League. Daarin was Juventus te sterk. Nadat Liverpool lange tijd op pole position lag om Lemar over te nemen, vertrok hij in 2018 voor 70 miljoen euro naar Atletico Madrid, om daar te spelen met landgenoot Antoine Griezmann. Zijn potentie heeft hij in Madrid echter nog niet kunnen demonstreren, wat hem zelfs op openlijke kritiek van zijn trainer Diego Simeone kwam te staan.

"De feiten zijn duidelijk", reageert Simeone in Spaanse media. Vorig seizoen scoorde Lemar slechts drie keer, dit seizoen staat hij nog op nul goals. "Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteiten nog niet heeft laten zien. Ik heb hem vaak de kans gegeven en ben altijd enthousiast geweest over zijn potentie. Duidelijk is dat hij de verwachtingen nog niet waar heeft kunnen maken."

Thomas Lemar kijkt toe hoe Christian Eriksen namens Denemarken de bal heeft

João Cancelo

In de afgelopen jaren heeft Manchester City rond de 204 miljoen euro uitgegeven aan links- en rechtsbacks João Cancelo, Danilo, Benjamin Mendy en Kyle Walker. Alleen de laatst genoemde is een vaste basiskracht in de ploeg van Pep Guardiola. De meest recent gekochte back, Cancelo, kwam vorige zomer over van Juventus maar de Portugees kon het Walker in de concurrentiestrijd nooit écht lastig maken. Guardiola heeft het ook weleens geprobeerd met Cancelo als linksback, maar dat wierp ook niet zijn vruchten af. De oud-speler van ondermeer Benfica, Valencia, Internazionale en Juventus kwam tijdens het vorige seizoen tot 33 duels voor The Citizens.

João Cancelo in duel met Jason Denayer van Olympique Lyon

Antoine Griezmann 

De Franse wereldkampioen stapte vorige zomer over van Atletico Madrid naar FC Barcelona, maar werd al snel op de linkerflank geposteerd en moest - zoals iedereen in Camp Nou - in dienst spelen van Lionel Messi. Daar had de Fransman moeite mee en hij kon niet de beslissende speler worden die hij in Madrid was en bij de Franse nationale ploeg is. Aan het einde van vorig seizoen was hij zelfs vaker bankzitter dan basisklant. In de thuiswedstrijd met Atletico Madrid kwam Griezmann pijnlijk genoeg in de negentigste minuut pas in het veld voor Arturo Vidal.

Wat voor Ousmane Dembélé geldt, geldt ook voor Griezmann. De komst van Koeman kan een nieuwe start zijn voor de Fransman. Want dat hij enorm goed kan voetballen staat als een paal boven water. 

Antoine Griezmann in het shirt van FC Barcelona

Luka Jovic

In het seizoen 2018/19 was Luka Jovic samen met Sebastien Haller en Ante Rebic een niet te stoppen voorhoede bij Eintracht Frankfurt. Samen waren de drie goed voor 41 van de zestig competitietreffers. Rebic doet het momenteel verdienstelijk bij AC Milan, Haller heeft het lastig bij West Ham United en Luka Jovic komt nog niet lekker uit de verf bij Real Madrid, dat vorig jaar maar liefst zestig miljoen euro neertelde voor de 22-jarige Serviër. 

Afgelopen seizoen kon hij het Karim Benzema in de spits niet moeilijk maken, en ook komend seizoen lijkt een basisplek ver weg voor Jovic. Verhuur lijkt de beste optie voor beide partijen zodat Jovic aan zijn zelfvertrouwen kan werken. Jovic speelde het afgelopen seizoen in Madrid 27 duels en maakte daarin slechts twee doelpunten.

Luka Jovic in duel met Juan Jesus van AS Roma

Philippe Coutinho

Coutinho stapte in januari 2013 over van Internazionale naar Liverpool, waar hij uitgroeide tot de absolute vedette. Na een halfjaar wennen in de stad van de Beatles werd hij in 2014 tijdens zijn eerste volledige seizoen bijna kampioen met Liverpool, samen met een ontketende Luis Suarez en Daniel Sturridge.

Wederom in de winterse transferperiode statpe Coutinho in 2018 over naar Barcelona, daar kon hij zijn draai nooit echt vinden en werd de Braziliaan vorig seizoen verhuurd aan FC Bayern München, waar het wat beter ging. Weliswaar niet altijd als basisspeler. In de legendarische 8-2 overwinning van Bayern op FC Barcelona viel Coutinho in de tweede helft in en bezegelde het lot over de club waar hij onder contract staat met twee doelpunten en een assist in de laatste tien minuten.

Het is hier al genoemd, maar onder Ronald Koeman gaan alle spelers eigenlijk voor een nieuwe kans in jacht op succes in Barcelona. Coutinho is daar uiteraard ook een van. 

Philippe Coutinho focust zich tijdens de wedstrijd tegen VFL Wolfsburg

 

 

 

 

 

 

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <