Laatste nieuws
00.15Twente kan voorronde Champions League ruiken na zege op kampioen gelijke spelen
00.09Excelsior-trainer haalt uit naar VAR na grove charge Gaaei: ‘Ongekend, weet niet wat die meneer aan het doen was’
00.08Marten de Roon en scorende Teun Koopmeiners met Atalanta naar Italiaanse bekerfinale
00.07Engelse pers geeft 'langzame' Antony wind van voren: 'Opnieuw gênante vertoning'
00.06Dijkhuizen spuwt gal over Ajax-charge en VAR: "Het is honderd procent rood"

Gisteren

23.59Ten Hag ziet United twee keer incasseren tegen hekkensluiter: 'Onacceptabel'
23.58PSV kan ‘half Europa’ aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
23.57'PSV zit met half Europa achter verdedigend 'fenomeen' uit België (16) aan'
23.50Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over vandaag’
23.50Virgil van Dijk gaat in op aanstaande komst van Arne Slot naar Liverpool
23.49Liverpool tussen woede en berusting: 'Willen we wel kampioen worden?'
23.42John van ’t Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: ‘Het is heel gek’
23.40Derksen en Van der Gijp opperen duo als Slot-opvolgers: 'Beter dan in slangenkuil'
23.35Van 't Schip bevestigt 'probleem' Brobbey: 'Het is gek, er was niks aan de hand'
23.35Van ’t Schip: 'De fitheid van Brobbey is een probleem, het is gewoon gek'
23.35Ajax ontsnapt na rood Steven Bergwijn op valreep aan beschamende thuisnederlaag tegen Excelsior
23.25Atalanta in blessuretijd langs Fiorentina en naar Italiaanse bekerfinale
23.25Ajax ontsnapt aan verlies tegen Excelsior, Europa League-ticket op de tocht
23.21Derksen en V/d Gijp unaniem: dit moet de nieuwe Feyenoord-trainer worden
23.18'Krankzinnig slecht en zielig' Ajax weer onder vuur: 'Het is niet te geloven'
23.15Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby
23.15Barcelona hoeft toch geen nieuwe trainer te zoeken: Xavi blijft
23.15Erik ten Hag en Manchester United ontsnappen aan nieuwe blamage na comeback tegen hekkensluiter
23.11Teun Koopmeiners helpt Atalanta met goal aan plek in finale Coppa Italia
23.10Wéér averij voor Liverpool in titelstrijd: Van Dijk onderuit in Merseyside Derby
23.10Kylian Mbappé steelt de show met heerlijke panna, PSG zet grote stap richting landstitel
23.10Twente rekent af met Almere City en blijft op koers naar Champions League-voorronde
23.07Liverpool verliest bij stadgenoot Everton en raakt achterop in titelstrijd
23.05Paris Saint-Germain doet wat het moet doen en kan zaterdag kampioen worden
23.05Titelkansen Liverpool krijgen enorme knauw door nederlaag in Merseyside Derby
23.04Goal Koopmeiners en weergaloos slotstuk: Atalanta naar finale Coppa Italia
23.04Atalanta na goal Koopmeiners en weergaloos slotstuk naar Italiaanse bekerfinale
23.04Weergaloos slotstuk en Koopmeiners leiden Atalanta naar Italiaanse bekerfinale
23.02PSG krijgt geen hulp en moet nog drie dagen wachten op de titel
23.01Scamacca lijkt in alles op Zlatan en produceert wereldgoal met omhaal
Resultaten x
binnenland

Deze ploeg van Ajax liep bijna de titel mis door een gelijkspel tegen Heracles

Ajax neemt het zondag op tegen Heracles Almelo. WIe een korte blik op de ranglijst werpt, verwacht een overwinning  van de thuisclub. Dat was ruim twee jaar geleden niet anders. Toen speelde de ploeg van Erik ten Hag echter gelijk in eigen huis en dat resulteerde er bijna in dat de titel werd verspeeld. Wie stonden er toen bij de huidige koploper in het veld?

21-11-2020 07:00 door Krist Stoelwinder

André Onana

Ook in 2018 stond André Onana al onder de lat bij Ajax. De topkeeper uit Kameroen kwam in 2015 naar Amsterdam en brak door onder Peter Bosz, waarna hij ook in Europa zijn kunsten liet zien. Desondanks kon hij niet voorkomen dat Kristoffer Peterson in de 84e minuut de gasten prachtig op voorsprong zetten. Eerder hield hij zijn ploeg met enkele belangrijke saves eerder in de wedstrijd ook op de been.

Noussair Mazraoui

In het begin van 2018 haalde Ajax Rasmus Kristensen naar Amsterdam zodat de rechtsback positieve van een impuls kon worden voorzien. De man uit Denemarken speelde echter weinig klaar en daarom kreeg Noussair Mazraoui zijn kans. Hij speelde vooral als middenvelder of aanvaller bij de beloften, maar presteerde desondanks goed in de voorbereiding en pakte een basisplaats in de steizoenstart van het seizoen 2018/19

Matthijs de Ligt

Bij het begin van het seizoen was de piepjonge Matthijs de Ligt de nieuwe aanvoerder van Ajax. De international brak eveneens door onder Bosz en vervulde een belangrijke rol tegen de Heraclieden. Hij leek uit te vallen met een blessure, maar kwam terug binnen de lijnen en kopte zijn vroeg vlak voor tijd op gelijke hoogte.Hij zou uiteindelijk uitgroeien tot een wereldtopper en maakte een jaar later een prachtige transfer.

Daley Blind

Zijn partner in het centrum was met Daley Blind een bewezen topper, zeker voor Eredivisiebegrippen. Ajax had in de zomer vele miljoenen neergelegd voor de linksbenige voetballer. Hij was in 2008 gedebuteerd onder Marco van Basten, maar brak pas onder Frank de Boer door en vertrok uiteindelijk in 2014 naar Manchester United. Na zijn terugkeer begon hij onwennig, maar uiteindelijk presteerde hij erg goed en werd hij één van de steunpilaren.

Maximilian Wöber

Eén van de weinige aankopen uit het seizoen 2017/18 die wel het vertrouwen kreeg van Ten Hag was Maximilian Wöber. Hij vormde in het matig verlopen seizoen het onzekere centrum van de verdediging met De Ligt. Hoewel hij tegen Heracles dus de kans kreeg, had Blind zijn plek in het centrum overgenomen en was Nico Tagliafico nog altijd de vaste man op links. De Argentijns international kreeg echter rust en daarom was er speeltijd voor Wöber.

Carel Eiting

Door met het middenveld van de Nederlandse recordkampioen. In de voorbereiding had Carel Eiting veel indruk gemaakt en daarom kreeg hij in voorronde van de Champions League de kans. Tegen Sturm Graz en Standard Luik maakte hij een prima indruk en daarom kreeg hij tegen Heracles ook het vertrouwen. Al snel kreeg de sympathieke middenvelder last van blessures en na zijn comeback maakte hij een minder goede indruk. Inmiddels is hij verhuurd.

Donny van de Beek

Bij Ajax liep Donny van de Beek met de pest in het lijf rond tegen Heracles. De boezemvriend van Abdelhak Nouri was opeens bankzitter geworden bij Ajax en had zo alle belangrijke wedstrijden vanaf de bank moeten volgen. In een interview gaf Van de Beek aan dat er iets moest veranderen en in de Eredivisie kreeg hij dus weer speeltijd. Dat kwam voornamelijk omdat Frenkie de Jong en Lasse Schöne rust kregen. Uiteindelijk vocht Van de Beek zich terug in de ploeg en vervulde hij een grote rol in het succes.

Hakim Ziyech

Het mocht een klein wonder heten dat Hakim Ziyech in het seizoen 2018/19 nog altijd Ajacied was. In de maanden ervoor had hij het aan de stok gekregen met een groot deel van de Ajax-supporters. De trotse spelmaker werd uitgefloten en was betrokken bij enkele negatieve incidenten met hooligans. Ziyech leek naar AS Roma te vertrekken, maar die transfer kwam niet van de grond en uiteindelijk bleek dat voor iedereen het beste. De band met de fans werd in ere hersteld en Ziyech werd sterspeler en publiekslieveling.

David Neres

De vierde speler die momenteel nog altijd bij Ajax speelt is David Neres. De authentieke Braziliaan had flink wat aanpassingsproblemen in de hoofdstd en er kwam kritiek van de kenners, maar het kwam uiteindelijk helemaal goed. Onder Marcel Keizer brak Neres helemaal door en ook Ten Hag zag het in hem zitten. De buitenspeler is international geworden en stond in de belangstelling van grote clubs, maar door blessures is het nog altijd niet van een transfer gekomen.

Kaj Sierhuis

De meest verrassende naam van Ajax stond opgesteld in de spits. Kasper Dolberg was geblesseerd, de Tadic-variant was nog niet bedacht en daarom was Klaas-Jan Huntelaar de voorronde Champions League-campagne basisspeler geweest. Tegen Heracles gunde Ten Hag hem rust. Kaj Sierhuis maakte daarom zijn basisdebuut tot vreugde van veel fans.. De spits had het echter lastig, werd weinig aangespeeld en zou uiteindelijk kort na rust gewisseld worden. Het zou zijn enige basisplaats in Ajax 1 blijken.

Dusan Tadic

We sluiten af met de huidige aanvoerder van Ajax. Toen Dusan Tadic in de zomer van 2018 de Premier League verruilde voor de Eredivisie, zorgde dat voor de nodige verbaasde gezichten. De Serviër was eerder de ster van FC Groningen en FC Twente geweest en presteerde prima bij Southampton. Ajax stunte dus met de komst van Tadic en het pakte geweldig uit. Hij werd topscorer in het kampioensjaar van de Amsterdammers en kreeg een 10 voor zijn optreden tegen Real Madrid




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <