Laatste nieuws
13.30Ajax-vrouwen hebben ondanks Europese uitschakeling reden tot lachen
13.30Schouten reageert: 'Heeft Van Basten dat gezegd? PSV past bij mij'
13.27Messi praat over pensioen: 'Ik ben heel zelfkritisch'
13.26Ligue 1-revelatie Emegha kon naar Nederlandse top: 'He-le-maal gelijk gekregen'
13.10Van 't Schip volgend seizoen definitief geen coach van Ajax, Henderson mist Klassieker
13.10'Ajax start onderhandelingen met Belgisch toptalent, ook Duitse clubs concreet'
13.09Jordan Henderson voorlopig uit de roulatie bij Ajax: Engels international mist ook Klassieker
13.03'Van Nistelrooij vist mogelijk achter net: droomkandidaat stap dichter bij Brugge'
13.00Fabrizio Romano zorgt voor meer rumoer: vier trainers op shortlist Ajax
12.57FC Volendam neemt afscheid van directeur
12.55Strijd om extra Champions League-tickets barst los, 'pech' voor Nederland
12.54Ajax dit weekend zwaar gehavend: Henderson mist ook Klassieker
12.54Ajax heeft weinig goed blessurenieuws: Henderson mist Klassieker
12.47Ajax mist Henderson, Brobbey, Berghuis, Kaplan en Sutalo in Zwolle
12.45John van 't Schip bezig aan laatste maanden als hoofdtrainer van Ajax
12.45Volgende domper voor Ajax: Henderson moet waarschijnlijk Klassieker missen
12.45'Huijsen kan kiezen: Liverpool bereidt megabod voor, duo met Van Dijk mogelijk'
12.40Van 't Schip duidelijk over Ajax-toekomst: 'Zal geen hoofdtrainer meer zijn'
12.40Mertens twijfelt over pensioen: 'Maar het zou dom zijn om nu te stoppen'
12.35'Barça identificeert twee vervangers Xavi: opvallende kandidaat op lijst'
12.35Babel geeft oude club Liverpool advies: 'Zou hem niet nemen als trainer'
12.29Van 't Schip ziet opnieuw basisspeler bij Ajax wegvallen: 'Hij mist 3 duels'
12.27Van 't Schip definitief niet door als hoofdtrainer van Ajax
12.27Van 't Schip volgend seizoen niet door als hoofdtrainer van Ajax
12.26Kamp-Davies laakt handelswijze Bayern: 'Dit is niet eerlijk'
12.23Van 't Schip stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van Ajax
12.18PSV hervat eredivisie tegen NEC, dit is het programma van het paasweekeinde
12.01Emegha sprak afgelopen zomer met Nederlandse topclub
12.00Haaland, Pogba, Alaba en nog 12 sterren die het EK in Duitsland missen
12.00Nu live: de nieuwe, verbeterde commentsectie van VoetbalPrimeur
11.35‘Liverpool wil Huijsen naast Van Dijk posteren en hoort torenhoge vraagprijs’
11.31Prachtig initiatief El Yaakoubi: 'Hier raak ik emotioneel van'
11.23Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid
11.22Ex-Ajacied geschorst door Spaanse bond: ‘Hij dwong Hermoso te liegen’
11.08VP-voetbalkantine: 'Zirkzee is klaar voor een stap naar AC Milan'
Resultaten x
binnenland

Hoe Ajax deze zomer ruim 100 miljoen euro gaat verdienen aan spelersverkopen

Het seizoen 2020/21 zit er al weer even op en dus hebben de clubsupporters even rust. Toch zal het voor de supporters van Ajax interessant blijven, want het zal weer erg interessant worden op de transfermarkt. Hoewel het kwaliteitsverlies minder groot zal zijn dan de afgelopen jaren, zal Ajax toch ruim 100 miljoen euro kunnen bijschrijven.

29-05-2021 07:00 door Krist Stoelwinder

André Onana: 10-15 miljoen

Als Ajax nog iets wil verdienen aan André Onana zal het hem deze zomer moeten verkopen. Het contract van de Kameroener loopt in 2022 af en volgens Marc Overmars lijkt hij dat contract niet te willen verlengen. In 2019 had Ajax vele tientallen miljoenen aan hem kunnen verdienen, maar Onana bleef en doordat hij een jaar is geschorst voor het gebruik van doping, is zijn waarde sterk gekelderd. De verwachting is dat Ajax tussen de tien en vijftien miljoen voor hem zal kunnen ontvangen.

Kjell Scherpen: 5 miljoen

Onana is niet de enige doelman die Ajax deze zomer gaat verlaten. Dat geldt namelijk ook voor Jong Ajax-keeper Kjell Scherpen. De Drent leek op huurbasis in de Eredivisie ervaring op te gaan doen, maar staat nu voor een definitieve transfer naar de Premier League. Brighton Hove Albion en Ajax naderen namelijk een akkoord en Scherpen lijkt zo'n vijf miljoen euro te gaan opbrengen. Het is een mooie winst voor Ajax, nadat het hem in 2019 voor anderhalf miljoen euro overnam van FC Emmen.

Noussair Mazraoui: 10-15 miljoen

Alle generatiegenoten van Noussair Mazraoui zijn inmiddels al vertrokken en de rechtsback presteert vanaf zijn doorbraak in 2018 ook erg goed, toch is hij nog altijd Ajacied. Dat heeft veel te maken met het aanhoudende blessureleed van de Marokkaans international. Volgens De Telegraaf zou Ajax het jeugdproduct deze zomer best willen verkopen, vanwege zijn aflopende contract. Dat drukt echter ook de prijs en Ajax zal daarom tussen de tien en vijftien miljoen euro aan hem verdienen.

Perr Schuurs: 15 miljoen 

Het brengt ons bij één van de meest opvallende namen uit het lijstje, namelijk Perr Schuurs. Het contract van de Limburger loopt nog lang niet af en Erik ten Hag geeft hem vrij veel speeltijd. Toch zal hij niet helemaal tevreden zijn, want Schuurs werd in de pikorde voorbij gestreefd door Jurriën Timber. Met de doorbraak van Devyne Rensch is er nog een goede centrale verdediger bijgekomen. Het lijkt daarom het beste voor alle partijen dat Schuurs vertrekt. In Engeland is geregeld interesse voor hem. In de winter deed Liverpool nog een bod op hem van 15 miljoen euro.

Lisandro Magallan: 4 miljoen

Veel Ajax-supporters zullen hem al bijna vergeten zijn, maar officieel is Lisandro Magallan nog altijd Ajacied. De Argentijn kwam voor negen miljoen naar Ajax en mislukte volkomen. Crotone huurde hem dit seizoen en bedong een optie tot koop voor negen miljoen euro. De club degradeerde en dus zal die optie niet gelicht worden. Magallan zijn waarde zal in de tussentijd niet gestegen zijn en de verwachting is dat Ajax nog maximaal vier miljoen voor hem krijgt.

Nico Tagliafico: 15 miljoen

De ene Argentijn is de andere niet, blijkt ook uit het verschil tussen Magallan en Nico Tagliafico. Waar Magallan een onbekende miskoop is, is Tagliafico een absolute sterkhouder en publiekslieveling bij de Nederlandse recordkampioen. De linksback is klaar in de Eredivisie en is toe aan een stap hogerop. Ajax hem een transfer te gunnen en daarom is zijn vraagprijs naar beneden gegaan. Buitenlandse topclubs kunnen hem oppikken voor 15 miljoen.

Carel Eiting: 3 miljoen

In de jeugdopleiding werd Carel Eiting gezien als één van de grootste talenten en begon hoopvol in het eerste, maar kreeg te maken met veel blessureleed. De middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan Huddersfield Town en maakte in de beginperiode een erg goede indruk, toen sloeg het noodlot echter toe. Trainer Carlos Corberán gaf aan graag met Eiting door te willen, dan zal hij echter wel gekocht moeten worden. Zijn contract loopt komend jaar af en daarom zal de transfersom ook niet heel hoog zijn. De verwachting is dat Ajax met drie miljoen euro tevreden is.

Jurgen Ekkelenkamp: 3 miljoen 

In 2018 liet Erik ten Hag Jurgen Ekkelenkamp debuteren in het eerste en vanaf dat moment was hij een vast onderdeel van de wedstrijdselectie. De bescheiden middenvelder mocht regelmatig invallen, maar wist nooit een vaste waarde te worden en nu hij inmiddels 21 jaar is geworden, wordt het tijd dat hij structureel minuten gaat maken. Zijn contract loopt komend seizoen af en daarom lijkt dit het ideaal moment voor een verkoop.

Razvan Marin: 10 miljoen 

Het is al zeker dat Razvan Marin definitief gaat vertrekken uit vertrekken uit Amsterdam, want hij werd een jaar geleden verhuurd aan Cagliari met een verplichte koopoptie voor 10 miljoen euro. De inkomsten worden dus deze zomer bijgeschreven en zo is het verlies beperkt gebleven op een ongelofelijk grote miskoop. De Italianen zullen er blij mee zijn, want de Roemeen is een absolute sterkhouder geworden bij de club.

Noa Lang: 6 miljoen 

Evenvals bij Marin was bij Noa Lang vorig jaar al bekend dat hij definitief zou vertrekken. Club Brugge haalde de aanvaller afgelopen zomer met een verplichte koopoptie. De som van zes miljoen euro leek vorig seizoen erg hoog, maar niets bleek minder waar. De aanvaller werd namelijk een sensatie in België en is inmiddels zo'n twintig miljoen euro waard geworden. Noa Lang is nog altijd maar 21 jaar.

David Neres: 20-25 miljoen 

Evenals Tagliafico is David Neres al erg lang Ajacied en is hij erg populair onder de eigen aanhang. Door blessureleed werden zijn prestaties wel wat minder. Beide partijen lijken nu open te staan voor een transfer, met Antony heeft Ajax zijn vervanger natuurlijk al in huis en het wil met Kamaldeen Sulemana nog een buitenspeler halen. Deze zomer lijkt daarom het moment dat de zevenvoudig Braziliaans international een transfer gaat maken. Zijn waarde wordt geschat tussen de 20 en 25 miljoen. 

Lassina Traore: 7 miljoen

Bij Ajax leek Lassina Traore in het begin van het afgelopen seizoen zijn kans te grijpen. De man uit Burkina Faso werd basisspeler en wist ook meermaals te scoren in de Champions League. Daarna raakte geblesseerd en zo verdween hij uit beeld. Na zijn terugkeer kreeg de spits nog amper kansen en in de minuten die hij maakte presteerde hij matig. Een transfer lijkt er daarom te gaan komen en Ajax lijkt zo'n zeven miljoen voor de sterke aanvaller te kunnen ontvangen.

Danilo Pereira da Silva: 7 miljoen

We sluiten af met Danilo Pereira da Silva, een speler die dit seizoen werd verhuurd werd aan FC Twente en daar zeventien doelpunten wist te maken. De Braziliaan begon geweldig in Enschede en Marc Overmars zag het met een glimlach en wrijvende handen aan. Vervolgens kreeg Danilo te maken met een vormdip en ging het een beetje als een nachtkaars uit. Zijn statistieken blijven echter indrukwekkend en bij Ajax zal hij geen serieuze kans krijgen, dus een transfer lijkt het beste voor alle partijen.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <