Laatste nieuws
14.55Geertruida op weg naar de uitgang bij Feyenoord: ‘Gesprek is een opening om eventueel wel te blijven’
14.55Duel Ajax - AZ gestaakt na zware botsing Liefting; AZ-keepster bij kennis
14.50Medische noodsituatie in Azerion Vrouwen Eredivisie: keepster AZ buiten bewustzijn
14.50Zorgen om Femke Liefting na botsing met Ajax-aanvalster, AZ-keepster wel bij kennis
14.45Rood aangelopen Xavi nu wel kritisch op Barcelona én zichzelf
14.43Zorgen om Femke Liefting na harde botsing: AZ-keepster inmiddels bij kennis
14.35Seedorf sluit nieuwe trainersjob uit: 'Staan geen clubs in de rij voor mij'
14.25AZ-keepster Liefting bij kennis na harde botsing in wedstrijd tegen Ajax
14.25Zorgen om AZ-keepster Liefting na harde botsing in wedstrijd tegen Ajax
14.25Van promotie tot degradatie, bij Vitesse was het zelden rustig de laatste 35 jaar
14.06Engelse geruchten: Slot nieuw in lijstje favorieten voor trainersjob bij topclub
14.01Ancelotti lacht om kritiek op speelstijl Real Madrid tegen City
14.01Ancelotti lacht om kritiek op speelstijl tegen City en krijgt steun van Xavi
14.00De tragische ondergang van het grootste talent van Manchester United
13.55NEC beleeft rustige laatste training voor bekerfinale: bijzondere gasten aanwezig
13.50Driessen bezorgd om Oranje-international: ‘Niveau is goed, maar geen meerwaarde’
13.48Waarom Ajax moet hopen op bekerwinst van Feyenoord
13.42Mikautadze doet uiterst pijnlijke onthulling over Ajax-tijd: ‘Ik werd gek!’
13.39The Athletic ziet in twee Nederlandse coaches goede vervangers voor Ten Hag
13.30Lof voor Summerville: 'De beste linksbuiten die ik ooit ben tegengekomen'
13.15Mikautadze haalt fors uit naar Ajax: 'Zat twee maanden in een hotel, ik werd gek'
13.00LIVE FA Cup | Manchester City en Chelsea strijden op Wembley om eerste finaleplaats
13.00Slot vertrouwt niet op goed gevoel: 'Toen dacht ik: we winnen met dubbele cijfers'
12.55‘Basisklant Feyenoord raakt geblesseerd; meespelen in bekerfinale zeer onzeker’
12.52'Fikse tegenvaller voor Feyenoord: Slot moet sterkhouder mogelijk missen in bekerfinale'
12.45Mikautadze verpieterde bij Ajax in hotelkamer: 'Ik werd gek'
12.35'Woerts komt met nieuws: Hendriks en Vahle maken overstap naar concurrent'
12.26Jack de Gier over bekerfinale: ‘NEC heeft speciaal plekje in mijn hart, maar Feyenoord is favoriet’
12.20The Athletic noemt 2 Nederlanders als geschikte opvolgers Ten Hag bij Man United
12.15Seedorf zet zich in voor gelijkheid: 'Of ik nog coach wil zijn? Op dit moment niet'
12.05Willem II verrast met opvolger Martin van Geel: Goirlese zakenman (36) wordt algemeen directeur
12.00'Gimenez vertrekt komende zomer bij Feyenoord, drie grootmachten azen op spits'
12.00‘Mark van Bommel in beeld om trainer te worden bij Italiaanse grootmacht’
12.00‘Gimenez wil per se weg bij Feyenoord; drie absolute topclubs staan klaar’
12.00De swingende Brit die als speler van Real een staande ovatie kreeg in Camp Nou
Resultaten x
binnenland

Deze ELF aankopen maken de Eredivisie nog interessanter

De transfermarkt is al weer een tijdje open en dus hebben de clubs uit de Eredivisie zich al flink versterkt. ELF Voetbal zocht uit welke nieuwelingen onze competitie komend seizoen een stuk leuker maken om te volgen. Van spelers met een groot potentieel, tot bekende routiniers die terugkeren in ons land.

26-07-2021 07:00 door Krist Stoelwinder

Sam Beukema   

De eerste speler waar we erg benieuwd naar zijn is Sam Beukema. Voor de meeste voetballiefhebbers een redelijk bekende naam, omdat de sympathieke verdediger vorig seizoen één van de sterkhouders was van het oerdegelijke Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijwel de gehele Eredivisie had daarom interesse in hem en Beukema koos voor AZ. Wie de voorbereiding heeft gevolgd, heeft gezien dat hij rustig wordt gebracht. De 22-jarige voetballiefhebber heeft echter veel potentie.

Alireza Jahanbakhsh

Waar Beukema bij AZ zich laten zien in de Eredivisie, heeft Alireza Jahanbakhsh zich al ruimschoots bewezen in de Eredivisie (en in Alkmaar). De Iraniër werd als talent door N.E.C. naar Nederland gehaald en zette zo al snel een stap omhoog naar AZ. Daar werd hij als buitenspeler topscorer van de Eredivisie en daarom vertrok hij voor erg veel geld naar de Premier League. Bij Brighton mislukte hij en daarom zal hij nu willen laten zien nog altijd over veel kwaliteit te beschikken.

Filip Stevanovic

Elke zomer strijken er ook grote talenten in ons land neer. De -vaak nog- tieners hopen zich hier te laten zien, zodat een doorbraak in de wereldtop volgt. Eén van is ditmaal Filip Stevanovic, de 18-jarige buitenspeler wordt door sc Heerenveen gehuurd van het grote Manchester City. De Serviër geldt in eigen land als een supertalent en werd een half jaar geleden niet voor niets voor 8,5 miljoen euro overgenomen door de grootmacht uit Manchester. Hij wordt nu meermaals verhuurd zodat hij de broodnodige speeltijd krijgt.

Bilal Basaçikoglu

Met Bilal Basaçikoglu keert er een oude bekende terug in de Eredivisie. De buitenspeler uit Zaanstad liet bij sc Heerenveen zien veel kwaliteit te hebben, waarna Feyenoord hem in 2014 overnam. In Rotterdam werd hij nooit een vaste basisspeler,, waarna hij vier jaar later door de achterdeur naar Turkije vertrok. Heracles Almelo is niet vergeten hoe indrukwekkend Basaçikoglu in Friesland heeft gepresteerd en heeft hem daarom teruggehaald.

Rodrigo Guth   

We pakken er met Rodrigo Guth weer een interessant talent bij. De 20-jarige Braziliaan wordt gehuurd van Atalanta, nadat de ploeg hem eerder al aan Pescara verhuurde. In de Serie B presteerde de centrale verdediger prima, want Guth vocht zich in de ploeg en werd uiteindelijk een vaste waarde. Atalanta wil nu ontdekken of hij een niveau hoger ook goed mee kan komen, zodat hij op termijn misschien wel een optie wordt voor de hoofdmacht.

Gervane Kastaneer

Met Gervane Kastaneer is er een oude bekende teruggekeerd in de Eredivisie. PEC Zwolle heeft de razendsnelle buitenspeler transfervrij opgepikt, nadat hij er flink wat avonturen op heeft zitten. De international van Curacao liet bij ADO Den Haag mooie dingen zien, waarna 1.FC Kaiserslautern hem overnam. Helemaal doorbreken aldaar lukte niet, waarna hij via NAC Breda, Coventry City, Heart Midlothian en Coventry City nu weer terug is in de Eredivisie.

André Ramalho

PSV moest zich deze zomer al vroeg roeren op de transfermarkt, de club begon een week geleden immers al aan de voorronde Champions League en moest het team daarom al snel op orde hebben. André Ramalho werd gehaald en maakte tegen Galatasaray veel indruk, heersend in de verdediging. De 29-jarige Braziliaan toonde zich de afgelopen jaren een stabiele kracht bij Red Bull Salzburg, waar hij zesmaal de landstitel won.

Kenzo Goudmijn

Toegegeven, Kenzo Goudmijn speelde al vier keer met de hoofdmacht van AZ in de Eredivisie. Toch beschouwen we hem als een nieuweling, want de 19-jarige middenvelder annex buitenspeler zat nooit vast bij het eerste. Die kans krijgt hij nu bij Sparta wel en zo hoopt hij alsnog zijn potentie waar te maken. Het doel is in ieder geval om net als zijn vader Kenneth Goudmijn een vaste waarde in het profvoetbal te worden.

Ricky van Wolfswinkel  

We pakken er met Ricky van Wolfswinkel maar weer eens een oude bekende bij. De schoonzoon van Johan Neeskens liet bij Vitesse en FC Utrecht zien een groot talent te zijn, waarna avonturen met wisselend succes in het buitenland volgden bij Sporting Lissabon, Norwich City, Sain-Etienne en Real Betis. In 2016 keerde hij terug bij Vitesse, hij scoorde aan de lopende band en bezorgde de club de beker. Daarna nam Basel hem voor 3,5 miljoen over. Hij scoorde in zijn eerste seizoenen veel, maar ging steeds minder goed presteren en besloot dat het tijd was om te vertrekken. FC Twente is nu zijn nieuwe werkgever. 

Anastasios Douvikas      

Vorig seizoen liet Giorgos Giakoumakis bij VVV-Venlo zien hoe succesvol een Griekse spits in ons land kan zijn en Anastasios Douvikas hoopt nu het voorbeeld van zijn landgenoot te kunnen volgen. De 21-jarige aanvaller maakte vorig jaar 10 doelpunten in 26 wedstrijden, werd international voor zijn land en maakte dus een mooie transfer naar FC Utrecht. In de succesvolle voorbereiding van FC Utrecht heeft Douvakis een belangrijk aandeel, zo wist hij zaterdag tweemaal te scoren.

Nikolai Baden Frederiksen          

We sluiten af in de subtop van Nederland, waar Vitesse met Nikolai Baden Frederiksen een talentvolle spits heeft weten vast te leggen. Hij speelde jarenlang bij Juventus, maar wist daar nooit door te breken, daarom werd hij veelvuldig verhuurd. Vorig jaar had hij daarbij erg veel succes, want Baden Frederiksen maakte 18 doelpunten in de Oostenrijkse Bundesliga, bij laagvlieger WSG Tirol. Eerder werd hij nog kort gehuurd door Fortuna SIttard, maar Vitesse neem hem nu definitief over. 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <