Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

buitenland

Woede en ongeloof bij AC Milan-fans na negende trainer in vijf jaar

Dat het een puinhoop is bij AC Milan, is al enige jaren duidelijk. De afgegleden topclub blijft de voetbalwereld echter verbazen met keuzes op en naast het veld. Ook de vandaag aangekondigde trainerswissel schiet bij veel fans in het verkeerde keelgat. 

09-10-2019 16:00 door Tim Lauwers

AC Milan heeft een nieuwe trainer. Op zich niet heel vreemd, want de rood-zwarte club uit Milaan zette in de afgelopen vijf jaar liefst negen verschillende oefenmeesters voor de groep. Marco Giampaolo was nummer acht, maar ook hij werd deze week aan de kant gezet door het bestuur. De 52-jarige hoofdtrainer werd afgelopen zomer aangesteld als redder in nood, maar ook hij kon AC Milan niet terugbrengen naar de top van Italië. Onder Giampaolo kwam de ploeg tot dusver niet verder dan negen punten in zeven duels en een dertiende plek in de Serie A.

Angst

Het ontslag van Giampaolo zorgde meteen voor de nodige geruchten over zijn opvolger. AC Milan stelde de afgelopen jaren de nodige opvallende trainers aan, dus de supporters zagen de bui alweer hangen. Zeker toen de naam van Stefano Pioli opdook in de media. Pioli is allesbehalve een grote naam in trainersland en werd bij vrijwel alle clubs waar hij werkte ontslagen. Daarbij heeft de Italiaan naar eigen zeggen een voorliefde voor aartsrivaal Inter, waar hij in het seizoen 2016/17 27 wedstrijden aan het roer stond. Zijn laatste klus volbracht hij het afgelopen jaar, waarin hij met Fiorentina bijna degradeerde naar de Serie B.Het totaalplaatje van Pioli is zo omstreden, dat het een te groot risico leek om hem daadwerkelijk te benoemen tot de nieuwe trainer van AC Milan. Nog geen 24 uur na het vertrek van Giampaolo maakte de club echter bekend dat Pioli een contract heeft getekend bij de Rossoneri. De hashtag PioliOut ging de afgelopen uren al veelvuldig rond op sociale media en werd na de aanstelling alleen maar versterkt. Slechts minuten na zijn komst als trainer willen de fans van AC Milan Pioli alweer buiten hebben. Het is niet de gedroomde start voor een veelbesproken trainer bij een club die steeds meer een tikkende tijdbom wordt. 

 
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <