Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

buitenland

Waarom Thibaut Courtois het dit seizoen beter doet dan Jan Oblak

Met nog één clean sheet op zak heeft Jan Oblak een record in handen. Dan is hij degene die het minst aantal duels nodig had om honderd keer de nul te houden in La Liga. Dit seizoen is hij opnieuw op ramkoers, maar één keeper in Spanje doet het beter.

14-02-2020 14:00 door Cas Broxterman

Atlético Madrid mag dan vierde staan in de Spaanse competitie, dat heeft de club vooral te wijten aan het scorend onvermogen. Atlético heeft slechts 23 doelpunten voor in 23 wedstrijden. Verdedigend valt de Madrilenen weinig te verwijten. Jan Oblak hoefde pas vijftien keer de bal uit het netje te halen.

Oblak is daarmee de op één na minst gepasseerde doelman van La Liga. Hij hoeft alleen Thibaut Courtois voor zich houden. De doelman van de koploper, Real Madrid, die een betere verhouding heeft gevonden tussen doelpunten voor en tegen. Wel opvallend: beide keepers hebben dit seizoen tot dusver even vaak de nul gehouden: elf keer.

Percentages

Toch doet Courtois het beter. En dat is niet alleen omdat Real Madrid dit seizoen één doelpunt minder tegen kreeg dan Atlético Madrid. De Belgische doelman kan ook een beter percentage overleggen. Uit statistieken van Transfermarkt.de blijkt dat Courtois 55 procent van zijn gespeelde duels de nul hield. Oblak moet het met 47,8 procent doen.

Dat verschil is te verklaren vanwege het lagere aantal wedstrijden dat Courtois nodig had om elf keer de nul te houden. De Real-goalie stond twintig keer op doel in La Liga, waar Oblak al 23 duels achter zijn naam heeft staan voor Atlético.

Potentie

Voorlopig zijn er geen doelmannen met potentie om Oblak, maar zeker Courtois te evenaren. David Soria hield in 23 duels tien keer het doel schoon voor Getafe. Unai Simon en Tomas Vaclik maken de top vijf vol. Zij hielden allebei negen keer de nul in 23 wedstrijden voor respectievelijk Athletic de Bilbao en Sevilla.

 

 

 

 

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <