Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

buitenland

Nico Schulz, de grootste concurrent van Robin Gosens?

Hij kan zowel linksback als linkshalf en heeft ooit de keuze kunnen maken tussen twee toplanden. Wat dat betreft lijkt Nico Schulz best een beetje op Robin Gosens. Laat hij nou net degene zijn die, maakt Gosens zijn keuze definitief, de grootste concurrent wordt. 

31-03-2020 17:00 door Cas Broxterman

Nico Schulz, Duitser kan de naam haast niet. Maar de vader van Schulz komt uit Italië. Hij groeide op in een plaatsje vlak bij Napels. Voor Schulz, geboren in Berlijn, was het wel al snel duidelijk voor welk land hij zou kiezen. Toen hij debuteerde in de Duitse nationale ploeg was er nog even sprake van dat Italië zich zou melden. Maar uiteindelijk vervolgde Schulz de weg die hij in zijn jeugd al was ingeslagen. Hij speelde voor meerdere Duitse jeugdelftallen.

De teller staat inmiddels op tien interlands. Schulz is 26 jaar, speelt sinds afgelopen zomer voor Borussia Dortmund. Hij had net als Gosens een aanloopje nodig om richting de Europese (sub)top te groeien. Hij speelde bij Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach en Hoffenheim. Dortmund betaalde 25 miljoen euro om hem vast te leggen als nieuwe linksback.

Schulz speelde in zijn carrière tot nu toe 104 keer als linkshalf en 57 keer als linksback. Hij heeft ook ervaring als linksbuiten, rechtsbuiten, centrale middenvelder, rechtshalf en defensieve middenvelder. Het zegt genoeg over de veelzijdigheid van de Duitser. Zijn rendement ligt wel een stuk lager dan Gosens. Schulz scoorde acht keer op het hoogste niveau. Gosens vond alleen dit seizoen al zeven keer het net voor Atalanta Bergamo.

Bondscoach Joachim Löw is volgens de geruchten bereid om Gosens een kans te geven. En de geboren Duitser, die grotendeels opgroeide in Nederland, zou zijn keuze ook al hebben gemaakt voor DIe Mannschaft. Een ding dat zeker is: het zal een interessante strijd worden tussen Schulz en Gosens, als het zover komt.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <