Laatste nieuws
22.20Ajax spot talent en hengelt naar middenvelder uit de Keuken Kampioen Divisie
22.20Straf Vitesse klinkt vernietigend, maar stiekem werpt licentiecommissie een reddingsboei naar Vitesse
22.16Ronald Koeman Jr. gaat de wereld over met ontzettend knullig moment
22.15Roda JC laat dure punten liggen in strijd om directe promotie, FC Dordrecht mag nog hopen
22.08Milan van Ewijk diep onder de indruk van landgenoot: ‘Hij is buitengewoon goed’
22.01Roda verspeelt dure punten, Dordrecht overtuigt, NAC verslikt zich in Den Bosch
22.00Ongekende flater: Ronald Koeman junior grote schlemiel van de avond
22.00'Geelzwart Vitesse-hart bloedt, hoop dat gifbeker nu eindelijk leeg is'
22.00FC Dordrecht imponeert opnieuw; belabberde prestatie Jong Ajax in Helmond
21.58Roda krijgt deksel op de neus, Comedy Capers in Velsen en Den Bosch
21.57Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op Eredivisie
21.50Dender voor het eerst sinds 2008 onder Boskamp terug op hoogste niveau België
21.43Bizarre KKD-goal: Koeman jr. denkt vrije trap te krijgen, FC Emmen profiteert
21.41Rogier Meijer krijgt pikante vraag over Feyenoord in aanloop naar bekerfinale
21.30Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van PSV
21.27Kraay koppelt Van Persie aan KKD-club: 'Is denk ik een makkelijkere tussenstap'
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en gaat in op vertrek Palmer
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en looft Palmer
21.12Manchester United presenteert man die Ten Hag aan nieuwe spelers moet helpen
21.10Pak 50x je inleg wanneer Barcelona El Clásico wint van Real Madrid!
21.08Pijn bij Janssen en Supportersvereniging Vitesse: 'Ons geelzwarte hart bloedt'
21.00'Real Madrid-veteraan neemt na kleine 400 duels afscheid, Inter toont interesse'
20.05Volledige focus: finalist Hancko kan ogen niet van KNVB Beker afhouden
20.02Goed nieuws voor Arsenal en Nederland: Arteta kondigt rentreedatum Timber aan
19.56Datum van Timber-rentree bekend: 'Hij ziet er goed uit, dit is de laatste stap'
19.51Manchester United heeft nieuwe technisch directeur, maar niet alle partijen zijn blij
Resultaten x
buitenland

De meest weergaloze Boxing Day wedstrijden ooit

Het kerstweekend staat om de hoek. Waar kerst bij veel mensen draait om gezelligheid en samenhorigheid, draait het in de Premier League maar om één ding: voetbal. Dit zijn de vijf meest weergaloze Premier League wedstrijden op Boxing Day ooit.

23-12-2021 16:00 door Sander van Beijsterveldt

Bournemouth 3-3- West Ham (2017)

Niet de meeste spectaculaire teams in Engeland, wel een spectaculaire wedstrijd. Bournemouth ging, mede door een goal van Nathan Aké, met een 2-1 voorsprong de laatste tien minuten in. Die voorsprong verdween toen spits Arnautovic met twee doelpunten West Ham richting de winst schoot. Tenminste daar leek het op. In de 93e minuut scoorde Wilson de gelijkmaker, de vlag ging alleen omhoog. Buitenspel en dus afgekeurd. Alhoewel, scheidsrechter Bobby Madley besloot na een gesprek met zijn assistent het doelpunt toch te tellen. Later was in de replay te zien dat Wilson wel degelijk buitenspel stond en daarnaast ook hands maakte. Een bizarre uitkomst.

Manchester City 5-1 Hull City (2008)

Deze wedstrijd wordt niet onthouden door het resultaat of het geweldige voetbal, maar vooral door wat zich afspeelde in de rust. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Hull City in de top zes op de ranglijst, Man City was in de degradatiezone te vinden. Toch ging de thuisploeg met een klinkende 4-0 voorsprong rusten. In plaats van vluchten naar de kleedkamers stuurde Hull City coach Phil Brown zijn mannen richting de zestien voor het uitvak. De spelers kregen zittend in een kring op het veld een tirade van een schreeuwende en wijzende Brown te verwerken. Echt effectief was het niet. De wedstrijd eindigde in een 1-5 nederlaag voor The Tigers.

Manchester United 4-3 Newcastle (2012)

Het was de laatste Boxing Day wedstrijd voor Sir Alex Ferguson en eentje om te onthouden. Newcastle ging tegen alle verwachtingen rusten met een 1-2 voorsprong. Patrice Evra maakte de gelijkmaker voor United, tien minuten later werd het doelpunt teniet gedaan door een goal Pappiss Cissé. Er zit ook een Nederlands tintje aan dit duel. Robin van Persie scoorde de 3-3 en liet Newcastle daarmee keeper Tim Krul kansloos achter. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar Javier ‘Chicharito’ Hernandez prikte het winnende doelpunt binnen in de laatste minuut. Het was de eerste keer in de wedstrijd dat Man United op voorsprong kwam.

Arsenal 3-1 Chelsea (2020)

De meest recente wedstrijd en daarnaast de enige derby in het lijstje. Arsenal was bezig met waardeloos seizoen. The Gunners stonden net boven de degradatieplekken. Chelsea probeerde daarentegen de top drie aan te vallen. Na een sterk begin van The Blues, opende Arsenal de score. Lacazette benutte een controversiële penalty. Die voorsprong werd verdubbeld door een wonderschone vrije trap van Granit Xhaka. Na rust maakte Bukayo Saka er 3-0 van. Zijn voorzet werd door niemand aangeraakt en vloog de hoek in. Tammy Abraham zijn 3-1 was er eentje voor de eer. Deze winst bracht een einde aan Arsenal zijn reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning.

Chelsea 4-4 Aston Villa (2007)

Een wedstrijd waar alles, maar dan ook alles in zat. Er vielen in totaal acht doelpunten en maar liefst drie directe rode kaarten. Door twee doelpunten van Shaun Maloney nam Aston Villa de leiding. Andriy Shevchenko scoorde via een penalty de aansluitingstreffer. Na de thee zorgde de Oekraïner met een wereld treffer voor een gelijke stand. Goals van Alex en Martin Laursen leverde een 3-3 stand op. Twee minuten voor tijd leek Chelsea door een prachtige vrije trap van Michael Ballack de drie punten mee naar huis te nemen. Echter kreeg Aston Villa na een handsbal van Ashley Cole een strafschop. Gareth Barry bezweek niet onder druk en bracht de wedstrijd tot een passend einde.