Laatste nieuws
05.30Wat je niet zag op tv: Mbappé veroorzaakt enorme ruzie in catacomben na uitschakeling Barcelona
03.05Voetbalpodcast | ‘Feyenoord heeft de beker niet nodig om het seizoen kleur te geven’
03.00Mister Feyenoord (68) wéér vader: ‘Liv eerder lid van Kameraadjes dan dat ik aangifte van geboorte deed’
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
Resultaten x
buitenland

FC Groningen niet als enige in de problemen: Deze vaste klanten staan opeens ook op degraderen

Zaterdagavond kreeg FC Groningen een nieuwe klap in het gezicht. PSV rekende kinderlijk eenvoudig met de Groningse formatie af, waardoor de laatste plek in de competitie weer het vonnis is. De focus moet nu maar op één ding liggen in Groningen: de eerste degradatie in tientallen jaren zien te voorkomen. De Groningers staan in die missie niet alleen in Europa. Deze topclubs staan net als FC Groningen in de degradatiezone.

12-02-2023 13:34 door Thijs de Bruijn

UC Sampdoria - 2013

De club in de grootste Italiaanse sportieve problemen is Cremonese. De promovendus won nog geen enkel duel dit seizoen. Slechts twee punten boven de ploeg die nog niet eens won, staat een ploeg die sinds 2013 niet meer van het hoogste niveau verdween: Sampdoria. Ook daar is het crisis. De ellende blijft zich opstapelen bij de ploeg van onder andere Sam Lammers, Bram Nuytinck en Filip Djuricic. 

Naast de slechts sportieve prestaties dreigt namelijk ook nog eens puntenaftrek. Sampdoria kan al maanden geen salarissen betalen en de eigenaren proberen de clubs al een tijdje tevergeefs te verkopen. De roemruchte club uit Genoa heeft een kapitaalinjectie nodig van tientallen miljoenen om het hoofd boven water te houden. Hetzelfde lot als Juventus dreigt, dat ook al een puntenstraf kreeg dit seizoen. Een puntenaftrek is het laatste dat Sampdoria dit seizoen kan gebruiken, want de achterstand op de veilige zeventiende plaats is inmiddels negen punten. De in oktober aangestelde Dejan Stankovic staat een loodzware klus te wachten.

Zulte Waregem - 2005

Zulte Waregem betrad in 2005 de hoogste divisie van België en zou vervolgens niet meer van het toneel verdwijnen. De club kende grote successen onder clubicoon Francky Dury, onder wiens leiding de club standaard in de bovenste helft van de competitie eindigde en zelfs bijna ooit kampioen werd.

Na het vertrek van Dury, is de neerwaartse spiraal ingezet. Afgelopen seizoen werd degradatie onder Timmy Simons ternauwernood voorkomen. Dit seizoen moet Zulte Waregem opnieuw de degradatiestrijd voeren. Met veteranen Ruud Vormer en Timothy Derijck in de ploeg, staat het momenteel zestiende, wat rechtstreekse degradatie betekent. Het gat naar de veilige plaatsen bedraagt slechts twee punten.

FC Groningen - 2000

In 2000 promoveerde FC Groningen naar de Eredivisie. De club begon in het linkerrijtje, maar onder leiding van Ron Jans werd FC Groningen een volwaardige subtopper in Nederland. De club en de begroting groeide met de jaren.

Nu is FC Groningen de club met de zevende begroting van Nederland. De plaats op de ranglijst? De achttiende. Het is crisis in Groningen en het tij lijkt, op een gelijkspel tegen FC Twente na, nog niet te keren. Een gelukje voor FC Groningen: de concurrentie staat dicht op elkaar.

Valencia - 1988

Een kampioenschap in 2004 en voor Champions League-voetbal hoeven we maar terug tot 2019. Toch staat Valencia nu op degraderen. Volgens de fans van Valencia kan daarvoor maar één man verantwoordelijk gehouden worden. Peter Lim. 

De zakenman uit Singapore is nu al bijna tien jaar lang aan de leiding bij Valencia, maar de club is langzaamaan afgegleden, ondanks de investeringen. Protesten razen dit seizoen door in Valencia. Zaterdagavond besloten fans uit protest pas na de negentiende minuut het stadion te betreden, als referentie naar het oprichtingsjaar 1919. Het mocht niet baten. Valencia verloor alweer. Ditmaal van Athletic Bilbao. Bordjes met 'Peter Lim, go home' bleven achter in het stadion. Ironisch genoeg is Peter Lim al thuis, achter zijn bureautje in Singapore. De protesten gaan maar door. De miljoenenovername van Valencia kan inmiddels wel één van de slechtste uit de geschiedenis van het Europese voetbal genoemd worden. De achttiende plaats is voorlopig de pijnlijke realiteit voor Valencia.

CS Maritimo - 1986

Over stabiele subtoppers gesproken, CS Maritimo is al sinds 1986 niet weg te denken uit de hoogste divisie van Portugal. De ploeg, afkomstig uit Funchal op het eiland Madeira, eindigt eigenlijk bijna nooit buiten de top tien, maar ook nooit in de top drie. Met dat patroon wordt nu echter gebroken.

In het afgelopen seizoen stelde CS Maritimo al teleur met een vijftiende plek, maar nu zijn de zorgen groter. De ploeg is hard op weg om CD Nacional, de andere ploeg van Madeira, op het tweede niveau te gaan bezoeken. Met een zeventiende plek en een gat van zes punten naar de veilige zone, ziet het er niet rooskleurig uit voor CS Mairitmo. Ook een trainerswissel in december hielp niet.

Everton - Nooit

Afgelopen seizoen kroop Everton nog door het oog van de naald. Veel verbetering zit er dit seizoen echter nog niet in. Everton, dat nog nooit degradeerde uit de Premier League, moet dit seizoen opnieuw een ware houdini-act gaan voorbereiden voor het laatste deel van het seizoen.

Dat moet het doen zonder Frank Lampard, die in januari vertrok. Sean Dyche nam het roer over en kon al een hoogtepunt claimen. Afgelopen week won hij van Arsenal, waardoor het gat naar de veilige plaatsen slechts een punt bedraagt. Everton heeft vooral een probleem met doelpunten dit seizoen. In 21 duels werd er slechts zestien keer gescoord. Een dieptepunt. Dat is vooral spitsen Dominic Calvert-Lewin en Neal Maupay aan te rekenen.

 

 

 

 

 

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <