Resultaten x
Ballenmeisje

Het ballenmeisje: Alica Schmidt

De zomer is in volle gang. Voor voetbal is het nu toch te warm. Een mooie aanleiding om een uitstapje te maken naar een andere sport. We keken deze week rond in het atletiek. Daar stuitten we op een beeldschoon multifunctioneel talent uit Duitsland. Ze staat deze week in de spotlights. Ons ballenmeisje deze week is... Alica Schmidt.
30-07-2018 11:00 door Redactie ELF Voetbal

Ze is pas 19 jaar, maar wordt niet alleen vanwege haar prestaties volop opgepikt door grote internationale media. De Engelse krant The Sun bombardeerde haar zelfs tot de meest sexy atlete van de wereld. Ook andere media zijn lyrisch over de blondine van 1,75 meter. Niet heel vreemd natuurlijk, als we naar haar schoonheid kijken.

Schmidt kwam op 8 november 1998 ter wereld in Worms, een zogenaamd kreisvrije stad in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Gelegen aan de Rijn, met 80.296 inwoners. Al op jonge leeftijd vertrok ze met haar ouders naar Ingolstadt, waar ze verder opgroeide. Momenteel woont ze in Berlijn er richt ze zich op de korte(re) loopafstanden in de atletiek.

Van de 100 meter sprint tot de 800 meter. Haar beste prestatie tot nu toe is zilver bij het EK Onder 20 op het onderdeel 4x400 meter estafette. Een toernooi dat werd afgewerkt in het Italiaanse Grosseto. De Duitse atlete heeft haar zinnen gezet op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Om haar ontwikkeling verder voort te zetten, heeft ze haar vereniging MTV Ingolstadt in oktober 2017 ingeruild voor SC Potsdam. Daar zijn de trainingsmogelijkheden beter.

"In de winter was er bijvoorbeeld geen hal waar we konden trainen. Dan moest ik in het weekend speciaal naar München toe." Ze heeft nu met Jean Paul Bredau (400 meter) und steeple chaseloper Justus Ringel nieuwe, passende trainingsmaatjes gevonden. Naast het atletiek loopt ze nu een jaar lang vrijwillig stage bij de atletiekbond van Brandenburg. Haar studie Sportmanagement heeft ze tijdelijk stil gezet. Op social media is ze een rijzende ster. Alles werd in gang gezet door enkele foto's, die haar vriend, en kanovaarder, Fredi Richter-Mendau nam tijdens een vakantie in Thailand.

"Dat was niet gepland, maar ook mijn vrienden en ouders waren verrast door het resultaat en ook door de reacties." Zo werd vastgelegd door Puma en is sindsdien regelmatig te zien in reclamecampagnes. "Ik zie me niet als model. Dat is niet de discipline waarin ik goud wil winnen", vertelde ze in een interview. Schmidt, die op driejarige leeftijd bij toeval werd ontdekt tijdens een vakantie door toenmalig bondscoach Thomas Kremer, wil zich richten op haar atletiekloopbaan.

"Vroeger vond ik de middenafstand het leukst. Nu vind ik de 400 meter het meest interessant." Een nieuwe rijzende ster dus aan het atletiekfirmament, die bovendien haar mooiste kant laat zien via haar Instagram-account. Het fotomedium levert haar niet alleen een leger aan trouwe volgers (260.000 stuks) op. De sponsorcontracten volgen elkaar ook in hoog tempo op. Nu op naar Tokio. Go Alica! Go!

Wil je het leven van dit Duitse talent volgen? Instagram: alicasmd. Snapchat: alica08.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <