Laatste nieuws
10.12FC Twente komt snel in actie en haalt oude bekende terug naar Enschede
10.10PSG-voorzitter mysterieus over toekomst van Mbappé: "We hopen"
10.05Leipzig geeft uitleg over pijnlijke wissel Brobbey: 'Ja, het was hard'
10.01Van der Kraan keert drie maanden na vertrek terug bij FC Twente
09.56Van Bronckhorst draait besluit van Gerrard terug: 'Defoe alleen een speler'
09.40De statistieken: Ballon d'Or-winnaar Messi versus Lewandowski
09.37Potentiële opvolger Van den Brom zit al naast hem
09.34Kuyt 'realistisch' over kansen Feyenoord: 'Bij Ajax loopt heel veel kwaliteit'
09.31Column Thijs Zonneveld | Sportclubs na vijven dichtgooien, ik snap er geen pepernoot van
09.30'Toptransfer én topsalaris lonken voor bijna transfervrije Miedema'
09.30Rangnick getipt: 'Van de Beek zou die persoon moeten zijn'
09.25Casillas snapt niets van Gouden Bal-winst Messi: 'Zo moeilijk is het niet!'
09.25Casillas, Kroos en Matthäus snappen niets van Gouden Bal-winst Messi
09.02Spaanse clubs azen op Dalmau
08.56Johan Derksen: ‘Die jongen zal mij haten, maar hij is gewoon geen topper’
08.55Messi wint zevende 'Gouden Bal', Miedema en Martens grijpen naast titel
08.48'Opstellen Van de Beek kan eerste stap zijn om fans weer achter United te krijgen'
08.42Van Bronckhorst maakt einde aan dubbelrol Defoe (39) bij Rangers
08.40'Barcelona en Xavi hebben twijfels: Dest mag verkocht worden'
08.35Derde Genk-crisis in twaalf maanden: 'Van den Brom haalt Nieuwjaar niet'
08.30'Keuze Van de Beek kan eerste stap zijn om United-fans weer achter ploeg te krijgen'
08.25Geblesseerde Neymar verbijstert met nachtelijke activiteiten na tranen
08.25Deepfake-filmpje Ballon d'Or-speech Messi gaat viraal
08.15Lewandowski grijpt naast Gouden Bal: 'Waarom wint Pelé niet?'
08.14Na de uithaal komt de val: einde aan imposante Gouden Bal-reeks Ronaldo
08.10PSV heeft na Gomes geen topkeeper meer gehad: ook Drommel oogt kwetsbaar
08.09Mainz krijgt slecht nieuws over St. Juste uit Nederland
08.07Onbegrip voor keuze Messi: "In Parijs nog onzichtbaar"
08.02Duitsland hekelt Ballon d’Or voor Messi: ‘Waarom heeft Pelé niet gewonnen?’
07.57Analisten kritisch op Ajax, PSV en Feyenoord: "Wat was dit slecht"
Resultaten x

Deze maand in ELF Voetbal | word abonnee | koop deze editie

ELF NR 11 2021 Familiespecial

De dagen worden korter, de buitenactiviteiten worden minder en minder en de feestmaand december nadert. De maand die traditioneel in het teken staat van familie. Voor ELF Voetbal een mooie aanleiding voor een extra dikke editie over dit thema. Vanaf vandaag is de Familiespecial verkrijgbaar. We gingen onder andere op bezoek bij de familie Reijnders, de familie Goudmijn, de broers van Clarence Seedorf, interviewden de kleinzoon van Johan Cruijff, Quinten Timber over tweelingbroer Jurriën, liepen een dagje mee met FC Sneijder, spraken de vader van Noa Lang en nog veel meer!

In de Familiespecial van ELF Voetbal, die via deze link online handig en snel is te bestellen, nog veel meer leuke verhalen. Zo maakten we een overzicht van vijf unieke voetbalfamilies die al drie generaties succesvol zijn in de voetbalwereld, stelden we de bijzondere familiestamboom van de Maldini's samen, maakten we een overzicht van de (klein)zonen van regeringsleiders, tekenden de anekdotes op van familie Van Kemenade bij PSV, stelde een lijst samen van voetballers met broers, zussen of overige familieleden die uitblinken in andere sporten, tekenden het tragische levensverhaal van oud-Ajacied Abubakari Yakubu op door gesprekken met zijn voormalig pleeggezin en namen een interview af met de tweeling Jari en Luc de Koning. Niet alleen aan de weg timmerend als assistent-scheidsrechter. Tevens te boeken als DJ Twinz. Ze draaiden reeds op menig festival en feest en in diverse clubs in het land.

Noa Lang
Op Rotterdam Centraal hield de NS de deuren gesloten. Feyenoord had zojuist verloren en enkele zogenaamde fans botvierden hun frustraties op een trein met uitgerekend een Ajax-talent uit Rotterdam aan boord. Het is een van de vele obstakels die Noa Lang moest overwinnen in zijn carrière. Obstakels die hem vormden. Wij spraken Lang zelf én zijn vader Jeffrey over de route die de excentrieke aanvaller aflegde naar Oranje. "Het zou toch saai zijn als iedereen hetzelfde is?"

Familie Goudmijn
Vader Kenneth Goudmijn (50) stond te boek als het prototype buitenspeler. Versnellen, mannetje passeren. Zoon Kenzo (19) is een middenvelder met veel voetbalintelligentie. In februari stonden beiden op het veld bij AZ. Senior als assistent-trainer, junior als speler. Door Kenzo’s tijdelijke overgang naar Sparta Rotterdam zijn ze dit seizoen voor het eerst elkaars tegenstander. "De dagen vooraf zal ik eens gaan vissen naar hun opstelling, haha."

Timbers
Nog altijd delen ze een slaapkamer in hun ouderlijk huis in Utrecht. Jurriëns bed in de ene hoek, dat van Quinten in de andere. Voor het eerst in hun leven scheiden hun wegen na het ontwaken. Vertrekt Jurriën in de richting van Ajax of Oranje; zijn tien minuten oudere broer speelt voor FC Utrecht en Jong Oranje. Wij legden Quinten Timber twintig stellingen voor over zijn broer: één voor ieder jaar dat ze samen deelden. "Met Risk is het bij ons thuis echt oorlog."

Familie Sneijder
Als het opstellingenformulier in de Wesley Sneijder Businessunit van Sportpark Wesley Sneijder wordt uitgedeeld, prijkt daarop vier keer dezelfde achternaam. Op de bank van DHSC Wesley Sneijder (37) en Jeffrey Sneijder (39) als assistent-trainers. Rodney Sneijder (30) staat in de basis met rugnummer acht en draagt de aanvoerdersband. Jessey Sneijder (15) start als wissel met rugnummer 34. Wij liepen een middagje mee bij FC Sneijder. "Wesley vindt het belangrijk dat iedereen pico bello erbij loopt."

Broers Seedorf
Clarence Seedorf (45) kan terugkijken op een glansrijke voetbalcarrière. Voor zijn jongere broers Jürgen (41) en Chedric (38) lonkte eenzelfde toekomst. Het liep anders. Waar Jürgen na zijn gedwongen afscheid als voetballer (‘bij medische testen werd een hartspierziekte geconstateerd’) een nummer één hit scoorde op Hawaï ('op Spotify heb ik 41 duizend streams per maand'), hield Chedric zijn voetballoze periode slechts drie maanden vol.

Drie generaties
Sleutelmaker, boer en begrafenisondernemer: sommige beroepen lenen zich ervoor om met het genenpakket te worden doorgegeven aan nieuwe generaties familieleden. Ook het vak van profvoetballer blijkt daarvoor geschikt. Door de jaren heen hebben meerdere grootvaders gezien hoe hun zoon én kleinzoon in hun voetsporen traden als profvoetballer. Wij maakten een selectie van voetbalfamilies die al drie generaties meegaan. De een bleek iets succesvoller dan de ander.

Familie Reijnders
Ze merkten de omslag in de beginfase van het vorige seizoen. Tijjani (23) en Eliano (21) Reijnders gingen niet langer door het leven als ‘de zonen van oud-profvoetballer Martin Reijnders’. De rollen draaiden om en Martin (49) werd de ‘vader van de profvoetballers Tijjani en Eliano’. Tevens hun zaakwaarnemer en analist. Al hun wedstrijden bij AZ en PEC Zwolle worden stevig geëvalueerd. "Eliano heeft de killersmentaliteit van zijn moeder."

Abubakari Yakubu
Begin deze eeuw zette Abubakari Yakubu zevenmijlsstappen naar de Europese top, maar even snel ging zijn ontwikkeling ook weer richting dal. Typerend voor de ex-Ajacied die altijd een beetje kind bleef en in 2017 overleed. Na zijn dood bleef zijn gastgezin uit Amsterdam zitten met vragen. Vier jaar na Yakubu’s dood geeft een film over zijn leven hen antwoorden. "Hij heeft even aan de top gestaan, maar uiteindelijk is het helaas geen mooi verhaal geworden."

En verder:
Jesjua Angoy Cruijff, kleinzoon van
Tweelingbroers Jari en Luc de Koning
Stamboom van de familie Maldini
Uitblinkers in andere sporten
PSV-familie Van Kemenade
(Klein)zonen van regeringsleiders

De extra dikke Familiespecial van ELF Voetbal is bij de abonnees op de deurmat gevallen en vanaf nu verkrijgbaar via de bekende boekwinkels en supermarkten. Online is de editie ook gemakkelijk en handig via deze link te bestellen. Een abonnement nemen is helemaal gemakkelijk. Dan wordt elke editie automatisch thuis bezorgd. Afsluiten is via deze link zo gebeurd. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit!


Word abonneeOf wil je eenmalig een uitgave van ELF Voetbal ontvangen? Bestel deze dan nu hierAanmelden
superelf Laatste: Superelf Roy Beerens, Brabander met kalk aan de schoenen
transfergeruchten Laatste: 'FC Twente versterkt zich met Griek Limnios'
avonturiers Laatste: Interview Danny van Bakel: "Ik ben gescout toen ik half dronken op het veld stond"
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <