Laatste nieuws
07.55Deze rol gaat John van 't Schip na dit seizoen vervullen bij Ajax
07.55Twijfels over plafond Giménez: 'Soms denk ik Atlético Madrid, soms Sporting Gijón'
07.40Qucee dicht Geertruida grote toekomst toe: 'Maar bij Feyenoord blijven geen straf'
07.30Voetbal op tv: volle KKD-avond met kraker in Den Haag en Benfica in actie
07.30Column: Dan heeft heel Nederland ineens tijd voor dat interview van Geertruida
07.25De Telegraaf: Lijnders een optie bij zoekend Ajax, maar niet als hoofdcoach
07.25Bellingham ziet Henderson als rolmodel: 'Probeer veel naar hem te luisteren'
07.15'Barcelona schrapt vier kandidaten van wensenlijst en blijft hopen op Xavi'
07.11In sneltreinvaart van de KKD naar grootste stadions van de wereld: dit is het verhaal van Sam Beukema
07.10'Bayern denkt aan combinatie Zidane-Ribéry voor opvolging Tuchel'
07.06AC Milan schrikt niet van prijskaartje voor Zirkzee en ligt op pole position
06.50'Ajax en Van 't Schip hebben nieuwe functie voor ogen, contract ligt al klaar'
06.24Sterling uitgejouwd door eigen fans: 'Hij begrijpt het'
00.38Leicester City ontslaat coach vanwege vermeende relatie met speelster
00.25'Barça vol vertrouwen: Frenkie én Pedri snel weer op het veld'
00.10Duitsers klagen na Duitsland - Oranje: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd'

Gisteren

23.58Leicester City ontslaat trainer vrouwenteam wegens relatie met speelster
23.55Hoopvolle update voor Feyenoord: 'Ik verwacht de bekerfinale te halen'
23.55Tienersensatie onderweg: de aanvaller die wél zeker naar Real Madrid gaat
23.45'Kooplustige Chelsea-voorzitter wordt in 2027 vervangen'
23.45'Broeder' Geertruida geliefd: 'Toen ik in tranen schoot, kwam hij naar me toe'
23.40Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League, ook PSG door
23.35Leicester City ontslaat coach vanwege relatie met speelster, Sarina Wiegman wil strengere regels: ‘Dit is niet gezond’
23.30Broederliefde steunt rappende Geertruida: 'Komt zo een diss track naar je hoofd'
23.20Genee, Van der Gijp en Derksen snoeihard voor Ajacied: 'Niemand mist hem'
23.15Cor Adriaanse: 'Kans op zijn vertrek bij Feyenoord is fifty-fifty'
23.12Voormalig FC Groningen-spits Strand Larsen excuseert zich bij fans Celta de Vigo
23.05Esmee Brugts met Barcelona door in Champions League, Nederlanders tegenover elkaar in Franse halve finale
23.00PSG pakt laatste plek in halve finale Champions League
23.00PSG completeert deelnemersveld halve finale Champions League
22.53Xabi Alonso wil in Duitsland blijven; nieuwe topkandidaat Liverpool lijkt bekend
22.45'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'
22.44Derksen trekt harde conclusie over Ajax-speler: ‘Kost één miljoen per wedstrijd’
22.35Kökçü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
22.32Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster
Resultaten x
Binnenland

Debutantenbal in de Eredivisie: van Van Rhijn tot Velikonja

Het regende transfers in de laatste dagen van de zomerse transferwindow in ons land. De clubs in de Eredivisie lieten niet eerder zoveel spelers wisselen van club als in de laatste dagen van augustus.

08-09-2017 14:22 door Sander Berends

Liefst tachtig spelers maakten nog een overstap in de laatste 24 uur. Dat gebeurde ook niet eerder. Omdat de Eredivisie door het weekend na het sluiten van de transfermarkt stil lag vanwege de WK-kwalificatie, zal een groot aantal spelers zaterdag of zondag debuteren voor haar club in de Eredivisie. Of überhaupt voor het eerst aantreden in de Eredivisie. Voor de duidelijkheid zetten we alles op een rij.

ADO Den Haag
Erik Falkenburg, Indy Groothuizen en Ricardo Kishna

Twee nieuwe aanvallende krachten en een talentvolle doelman. Erik Falkenburg is toe aan zijn zevende club in de Eredivisie en vestigt daarmee een bijzonder record. De aanvaller, die ook als middenveld uit de voeten kan, was transfervrij nadat zijn contract bij Willem II niet werd verlengd. De komende twee seizoenen krijgt hij de kans in het Cars Jeans Stadion. Om te beginnen zaterdag op bezoek bij... Willem II. Ook Ricardo Kishna kan dan voor het eerst in actie komen. ADO Den Haag sloot een enorm goede deal met zaakwaarnemer Mino Raiola en Lazio Roma, die de vleugelspits voor een prikkie een jaar lang kan inzetten. Groothuizen mag na een Deens huuravontuur in de Residentiestad de druk op eerste doelman Robert Zwinkels hoog houden.

Ajax
Siem de Jong

Of hij al direct startklaar is? Dan is nog steeds een vraag. Maar Ajax haalde Siem de Jong net voor het sluiten van de transfermarkt terug naar Amsterdam. De 28-jarige Achterhoeker zette zijn handtekening onder een contract voor drie jaar in Amsterdam. Of de voormalige captain van de hoofdstedelingen, die twee miljoen euro kostte, zijn oude niveau weer haalt? Het is afwachten. Zaterdag tegen PEC Zwolle zullen de ogen extra zijn gericht op de speler met het rugnummer 23.

AZ
Fredrik Mitsjö en Ricardo van Rhijn

Beide nieuwkomers hebben 'iets' met Ajax. Mitsjö speelde afgelopen twee keer in het shirt van Rosenborg BK tegen de vice-kampioen van ons land en kegelde de hoofdstedelingen uit het toernooi om de Europa League. De 24-jarige middenvelder tekende een vijfjarige verbintenis in Alkmaar en zal met het rugnummer 6 willen laten zien wat hij kan. Van Rhijn droeg liefst 117 keer het shirt van Ajax. Bij Club Brugge zou hij dit seizoen op de bank verpieteren. Een huurovereenkomst bracht voor alle partijen een prachtige oplossing. Zondag in eigen huis tegen NAC Breda kunnen het tweetal voor het eerst zien.

SBV Excelsior
Jordy de Wijs, Ögmundur Kristinsson en Theo Zwarthoed

Wie staat er zaterdag onder de lat bij SBV Excelsior? Tot 31 augustus een vraag die niet beantwoord kon worden. Het antwoord is nu duidelijk: Ögmundur Kristinsson. De 28-jarige IJslander tekende een eenjarig contract met optie. De veertienvoudig international, behorend tot de EK-selectie van vorig jaar, zal mede vanwege de zware blessure van Alessandro Damen starten. Theo Zwarthoed, die eigenlijk zou aansluiten bij ASV De Dijk in de Tweede Klasse, werd gehaald als back-up. Jordy de Wijs kwam op de slotdag ook. Hij kende vorig seizoen een goed halfjaar op huurbasis op Woudestein, maar PSV wilde hem pas laten gaan als er een vervanger kwam. Die kwam niet, maar PSV gaf toch haar fiat.

Feyenoord

Niets

De selectie was rond. Technisch directeur Martin van Geel hoefde niet te handelen.

FC Groningen

Geen

Na het aantrekken van Uriel Antuna ging ook hier het slot op de transferdeur.

sc Heerenveen

Martin Hansen

De blessure van Warner Hahn noopte sc Heerenveen te handelen op de transfermarkt. Daar vond de Friese club een oude bekende uit de Eredivisie. Martin Hansen, wiens hakbaldoelpunt tegen PSV nog steeds viral gaat, werd een jaartje gehuurd van FC Ingolstadt 04. De Duitse club was gedegradeerd naar de Tweede Bundesliga, waardoor hij rondkeek naar een nieuw avontuur. Bij ADO Den Haag vormde de Deen een stabiele kracht.

Heracles Almelo

Roland Baas

De meetrainende Roland Baas kreeg een contract. De verdediger, overgekomen van FC Groningen, is voor de breedte aangetrokken. De kans dat hij zaterdag tegen Feyenoord zal debuteren, is niet groot. Maar in de voetbalwereld is nauwelijks iets te voorspellen.

NAC Breda
Thomas Enevoldsen en Mark Birighitti

Het vreemdelingenlegioen in Breda kreeg er nog twee buitenlandse versterkingen bij. Thomas Enevoldsen was een gewaardeerde kracht bij FC Groningen. Bij Aalborg BK werd afgelopen zomer zijn contract niet verlengd, waarna een terugkeer voor Eredivisie voor de dertiger zeker als geroepen kwam. De elfvoudig international werd gevolgd door een Australiër. Mark Birighitti hengelde al langer naar een kans in de Eredivisie. Stond op de picture van ADO Den Haag, maar tekende in Breda. De 26-jarige sluitpost, eenvoudig international, zal tegen AZ dit weekend waarschijnlijk op de bank plaatsnemen.

PEC Zwolle

Nicolas Freire en Terell Ondaan

Ze moesten er veel geduld voor opbrengen. Maar uiteindelijk kon Zwolle toch Nicolas Freire strikken. De 23-jarige centrale verdediger komt voor twee jaar op huurbasis over van Torque uit Uruguay. Of hij zaterdagavond direct al in actie komt tegen Ajax? Die kans is klein. Hij landde pas dinsdag op Nederlandse bodem. Terell Ondaan keert ook weer terug in de Eredivisie. De technische vleugelspits tekende aanvankelijk in Turkije bij BB Erzurumspor. Een erg kortstondig avontuur. De 23-jarige buitenspeler trok zijn conclusies en signeerde in Zwolle voor een jaar met een optie voor nog een jaar.

PSV

Geen

Technisch directeur Marcel Brands wilde van alles. Een spits, een linksback en misschien nog wel een centrale verdediger, maar hij kwam van een koude kermis thuis. Geen nieuwelingen wist hij meer te strikken in de slotfase.

Roda JC Kerkrade

Ashton Götz

Woensdag haalde de Zuid-Limburgse ploeg nog een verse kracht binnen. Ashton Götz trainde al mee en kon tekenen, omdat hij transfervrij was. Hamburger SV (II) had zijn verbintenis deze zomer niet verlengd. De Amerikaanse Duitser zal de strijd aan moeten gaan met Henk Dijkhuizen voor de plek van rechtsback. Al zal de blonde Hagenaar zondag uit bij FC Utrecht waarschijnlijk gewoon starten. Overigens is Jannes Vansteenkiste nu ook speelgerechtigd en kan ook hij debuteren in de Domstad.

Sparta Rotterdam

Nick Proschwitz en Frederik Holst

Doelpunten maken is dit jaar geen gemakkelijke opgave in Rotterdam. Na diverse buitenlandse versterkingen, kwam nu ook een tweede Duitser. Nick Proschwitz is een clubhopper bij uitstek, maar hoopt op Het Kasteel nu een vaste bodem te hebben gevonden. Ook al tekende de 30-jarige aanvaller slechts voor een jaar met optie. Frederik Holst kan nu ook aansluiten. De Deense verdediger tekende op 22 augustus voor drie jaar, net te laat voor het treffen met NAC Breda. Sparta speelt zondag in eigen huis tegen FC Twente.

FC Twente

Cristian Cuevas, Luciano Slagveer en Thomas Lam

Twee verdedigers en een aanvaller. Trainer René Hake kan zondag op Het Kasteel in Rotterdam drie versterkingen het veld insturen. Centrale verdediger Thomas Lam is voor een jaar gehuurd van Nottingham Forest, waar hij na een jaar al op het tweede plan was geraakt. De Finse international speelde eerder voor PEC Zwolle. Cuevas droeg eerder het shirt van (Jong) Vitesse en FC Eindhoven en wordt nu gehuurd van Huachipato Sadp. De Chileen, nog altijd maar 22 jaar, gaat de strijd om de linksbackplaats aan. Luciano Slagveer wordt gehuurd van Lokeren, waar hij na drie (!) wedstrijden al buiten de boot viel.

FC Utrecht

Matty Willock

Aanvankelijk leek Andreas Pereira van Manchester United naar de Domstad te komen. Maar niet de Belgische aanvaller maakte de stap. Wel diens ploeggenoot Matty Willock. De 21-jarige middenvelder gaat met het rugnummer 26 laten zien wat hij kan. Hij hoopt zondag al thuis tegen Roda JC.

Vitesse

Geen

Technisch directeur Mohammed Allach kende een drukke transferzomer. Overal haalde hij slim versterkingen vandaan. Maar in de laatste dagen van augustus kon hij lekker achterover hangen.

VVV-Venlo

Kelechi Nwakali

Vorig jaar draaide Kelechi Nwakali een uitstekend jaar bij MVV. Al was de Nigeriaan nog eigendom van Arsenal. VVV-Venlo verzette veel werk om de offensieve technicus ook te kunnen huren. Dat lukte. Al lag er nog vertraging op de weg in verband met de werkvergunning. Zondag reist hij in ieder geval mee naar Groningen. In de Euroborg kan ook Mink Peeters debuteren op het hoogste niveau. De huurling van Real Madrid zal te bewonderen zijn met rugnummer 22.

Willem II

Jop van der Linden, Etien Velikonja en Mo el Hankouri

Nul punten uit drie wedstrijden. Willem II had zich een andere start gewenst. Met een trio versterkingen moet daar zaterdag tegen ADO Den Haag een begin mee worden gemaakt. Jop van der Linden kan zijn wapen, de vrije trap, wellicht weer tonen. De Apeldoorner is gehuurd van AZ. Mohamed el Hankouri zou bij Feyenoord nauwelijks spelen en is voor een jaartje gehuurd. En Etien Velikonja is een onbeschreven blad. De Sloveense aanvaller mag zich na een twee maanden speurtocht naar een nieuwe club bewijzen in Tilburg.

 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <