Laatste nieuws
00.55Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.05Geen winnaar in derby van Sevilla, Atalanta doet goede zaken in Serie A
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
21.45Wissel Ten Hag zorgt voor boegeroep bij United-fans, Højlund reageert opvallend
Resultaten x
Binnenland

Seedorf naar Engeland, maar wat doen die andere Ajax-helden uit 1995?

Clarence Seedorf lijkt op weg naar zijn volgende trainersjob. Onze landgenoot, inmiddels 41 jaar, gaat een contract signeren als manager van Oldham Athletic.
29-09-2017 11:30 door Sander Berends

De club uit de regio Manchester bivakkeert op dit moment op de 23e en voorlaatste plaats van de Engelse League One. Reden voldoende voor de clubleiding om manager John Sheridan vier dagen geleden op straat te zetten. In haar zoektocht naar een opvolger is de club, waar Queensy Menig op huurbasis uitkomt, uitgekomen bij Seedorf.

Volgens The Mirror heeft de 86-voudig Oranje-international zelfs al een rondleiding gehad op Boundary Park, het stadion van Oldham Athletic. Hoogstpersoonlijk verzorgd door Simon Cornet, de voorzitter van The Latics. Seedorf was in 2016 voor het laatst actief als trainer. Na een mislukte start bij AC Milan was de oud-international even in dienst van de Chinese Tweede Divisieclub Shenzhen FC.

Als speler vierde hij zijn eerste hoogtepunt op 24 mei 1995 toen in het Ernst Happel Stadion van Wenen de Italiaanse kampioen AC Milan met 1-0 werd verslagen. Patrick Kluivert ontpopte zich tot goudhaantje. Hoe staat het nu met die andere helden? Een overzicht:

1.

Edwin van der Sar (29 oktober 1970)

De voormalige doelman zwaait sinds 11 november 2016 alweer de scepter als algemeen directeur van Ajax. Na zijn actieve voetbalcarrière volgde Van der Sar een opleiding International Master of Sportmanagement aan het Johan Cruyff Institute. Op 31 december 2012 werd hij bij zijn voormalige werkgever reeds aangesteld als directeur Marketing en door Michael Kinsbergen ingewerkt als directeur. Zijn optreden in de KNVB Bekerfinale van 2014 tegen PEC Zwolle, toen hij vanaf het veld in De Kuip verbaal hard optrad tegen zijn eigen fans, leverde heel veel lovende reacties nu. De huidige sportieve crisis binnen de club werkt niet bepaald in zijn voordeel.

2.

Michael Reiziger (3 mei 1973)

Sinds dit seizoen fungeert de voormalige rechtsback als trainer van Jong Ajax. Hij tekende voor twee jaar. Voor die tijd liep Reiziger vier jaar rond bij Sparta Rotterdam. Eerst anderhalf jaar als jeugdtrainer, daarna als assistent van trainer Alex Pastoor. Via een versnelde weg door zijn prestaties als voetballer (vier eindtoernooien met het Nederlands elftal en twee Europese clubfinales) doorliep de cursus Coach Betaald Voetbal succesvol.

3.

Danny Blind (1 augustus 1961)

Op 26 maart 2017 viel het doek als bondscoach van het Nederlands elftal. Een dag eerder ging Oranje met 2-0 kansloos onderuit bij Bulgarije. Daardoor kwam er na twintig maanden een einde aan zijn tijd als keuzeheer, nadat hij in de voorgaande drie jaar als rechterhand van bondscoaches Louis van Gaal en Guus Hiddink optrad. Nadat Blind zijn loopbaan in 1999 bij Ajax afsloot werd hij benoemd tot Directeur Spelerszaken. Negen maanden later diende hij zijn ontslag in. De volgende zomer keerde hij terug als trainer van de A1 en Hoofd Jeugdopleidingen. In februari 2005 werd hij trainer, maar na een vierde plaats en winst van de KNVB Beker het jaar daarop bleek het draagvlak te klein. Daarna werkte Blind nog als technisch directeur van Sparta, assistent-trainer én als technisch manager bij Ajax.

4.

Frank Rijkaard (30 september 1962)

Sinds 16 januari 2013 geniet hij van het leven. Hij is getrouwd met zijn voormalige oppas Stefanie en met haar heeft hij twee zoons. Ook heeft hij een zoon en dochter uit een eerdere relatie. Zijn laatste functie was die van bondscoach van Saoedi-Arabië. Na de uitschakeling in de eerste ronde van de Gulf Cup in Bahrein moest hij na anderhalf jaar vertrekken. In 1998 debuteerde hij als trainer. Direct kreeg hij de taak van bondscoach van Oranje in handen. Na het mislukte EK van 2000 in eigen land vertrok hij. Hij was vervolgens trainer van Sparta (degradatie in 2002), FC Barcelona (liet Lionel Messi debuteren) en Galatasaray.

5.

Frank de Boer (15 mei 1970)

Na zes jaar het trainerschap bij Ajax te hebben vervuld, inclusief onder meer vier landstitels, koos De Boer in 2016 voor een carrière in het buitenland. Bij Internazionale werd hij na 85 dagen al weggestuurd vanwege tegenvallende prestaties. Dit seizoen ging hij voor een nieuwe poging bij Crystal Palace. Na vier nederlagen en nul gescoorde doelpunten was zijn avontuur voorbij. Deze keer duurde de uitdaging 77 dagen. Eerder was hij trainer van Ajax A1 en assistent-bondscoach.

6.

Clarence Seedorf (1 april 1976)

Zie hierboven.

7.

Finidi George (15 april 1971)

Op 17 januari 2013 werd bekend dat Finidi zijn trainerscarrière begon als stagiair bij het Nederlandse PEC Zwolle. Hij liep drieënhalve maand stage lopen bij het beloftenteam en het eerste. Daarna volgde hij ook de cursus Oefenmeester I in ons land. De afgelopen periode gooide hij diverse lijntjes uit voor een baan in de voetbalwereld, maar het blijft afwachten voor hem. Zo maakte hij zelfs bekend gratis de nationale selectie van Nigeria onder zijn hoede te willen nemen. Het hielp niet.

8.

Edgar Davids (13 maart 1973)

We zien zijn gezicht regelmatig opduiken bij benefietwedstrijden, bij gala's en vorig jaar nog op het trainingsveld van Telstar waar hij als assistent stage liep. Daarnaast is hij druk met zijn kledinglijn, verricht hij af en toe werkzaamheden voor zijn straatvoetbalproject en reist hij de hele wereld rond. Zo zagen we hem laatst nog op Wimbledon. Vorige maand kwam hij nog in het nieuws toen hij een rechtszaak won van speluitgever Riot Games, omdat een karakter in League of Legends te veel op hem lijkt. Zijn trainerscarrière is na een avontuur bij het Engelse Barnet eind 2013 op een lager pitje komen te staan.

9.

Ronald de Boer (15 mei 1970)

Is er voetbal op televisie, dan schuift Ronald de Boer aan. Bij de Eredivisiewedstrijden op FOX Sports, bekervoetbal, de Champions League bij Veronica. Het maakt niet uit. In 2010 was hij nog vaste gast bij Studio Sportzomer. Tevens werd hij afgelopen jaar voor de zesde keer vader. In 2008 volgde hij nog de verkorte trainerscursus voor voetballers met meer dan veertig intelrands. Ook liep hij toen stage bij het Ajax van Marco van Basten. Daarnaast speelt hij bij Lucky Ajax.

10.

Jari Litmanen (20 februari 1971)

Vorig jaar verscheen zijn boek 'Litmanen 10'. Daarin spreekt hij uitgebreid over zijn leven. Iets dat hij in zijn eerdere biografie Kultakenkä ('Gouden Schoen') uit 1995 nog absoluut verafschuwde. Hij schrapte toen alle passages over zijn familie of privéleven. Litmanen organiseert in Finland regelmatig jeugdvoetbalkampen en treedt op bij benefietduels. Hij woont in Tallinn samen met Ly Jürgenson, in 1998 verkozen tot Miss Estland. Ze hebben twee kinderen.

11.

Marc Overmars (29 maart 1973)

Sinds juli 2012 is hij technisch directeur bij Ajax. Hij kreeg de bijnaam Marc Netto, omdat hij veel geld ontvangt en het vervolgens niet uitgeeft. Daardoor grijpt Ajax nu al enkele jaren op rij naast de prijzen. Ook dit seizoen geeft weinig vertrouwen. In 2005, nadat Overmars stopte bij FC Barcelona, trad hij toe tot de Raad van Commissarissen van Go Ahead Eagles. Hierna trad hij toe tot het bestuur als hoofd technische zaken. In 2008 maakte hij nog een korte comeback als speler van Go Ahead Eagles.

Invallers:

14.

Nwankwo Kanu (1 augustus 1976)

In de zomer van 2013 liet hij zijn contract bij Portsmouth ontbinden. In maart 2014 werd hij opnieuw geopereerd aan zijn hart, een gevolg van het Marfan Syndroom, een aangeboren, erfelijke aandoening waarbij het lichaam teveel bindweefsel aanmaakt. Hij heeft daarvoor nu ook een eigen Foundation opgericht. In Nigeria heeft hij inmiddels ook eigen voetbalacademie (Papilo Academy) in Owerri.

15.

Patrick Kluivert (1 juli 1976)

In juni 2017 vertrok de matchwinner van 1995 bij Paris Saint-Germain, waar hij de functie van directeur voetbalzaken vervulde. De Franse miljardenclub bood hem nog een nieuwe functie aan, maar die weigerde hij. Sinds zijn vertrek is Kluivert in Barcelona analist en commentator voor de sportzender BeIN Sports España. Na zijn voetbalcarrière waagde hij ook nog een trainersloopbaan. Na het afronden van zijn cursus in december 2009 werkte hij voor beloftentrainer en spitsentrainer van NEC en FC Twente, assistent-bondscoach van Oranje en was hij ruim een jaar bondscoach van Curaçao.

12. Fred Grim (nu assistent-bondscoach), 13. Winston Bogarde (nu assistent-trainer Jong Ajax) en 16. Peter van Vossen (nu werkzoekende na assistent-trainer te zijn geweest bij AGOVV, RBC en Almere City en hoofdtrainer Fortuna Sittard) bleven op de bank.

Trainer:

Louis van Gaal (8 augustus 1951)

De roep om terug te keren als bondscoach van Oranje liet hij lopen. In plaats daarvan koos hij ervoor om met vrouw Truus te blijven resideren in hun tweede huis in Vilamoura, Portugal. Woensdag stond hij plotseling weer in de schijnwerpers. Van Gaal debuteerde rond Paris Saint-Germain - FC Bayern München als analyticus voor Ziggo Sport. Zijn laatste functie in de voetbalwereld eindigde op 23 mei 2016, twee dagen nadat hij de FA Cup won met Manchester United. Een terugkeer lijkt uitgesloten.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <