Resultaten x
Binnenland

"Ajax haalt met Tagliafico technische, slimme en aanvallende back"

Ajax gaat komende week een goede slag slaan op de transfermarkt. Nicolás Tagliafico komt voor 4,5 jaar naar Amsterdam. "Een linksback met een erg goede techniek. Hij was het afgelopen jaar erg belangrijk voor Independiente."
30-12-2017 13:00 door Sander Berends

Voetbaljournalist Guillermo Tagliaferri van de grootste Argentijnse krant Clarín steekt de loftrompet uit over zijn landgenoot die klaar is voor de stap naar Europa. "Hij is in alles een moderne linksback. Iemand die ook aanvallend belangrijk is voor het team. Hij komt vaak mee op en zorgt daarmee voor gevaar.

Handig en slim

"Afgelopen jaar heeft hij ook centraal in de verdediging gespeeld en als nummer zes, net voor de verdediging. Dat ging hem ook goed af. Hij heeft een goede techniek, is handig met de bal, slim en een echte liefhebber. Hij leverde dit jaar een grote bijdrage in de winst van de Copa Sudamericana."

In de finale van het toernooi, te vergelijken met de Europa League, rekende Independiente over twee wedstrijden af met het Braziliaanse CR Flamengo. "Ook in die duels was hij belangrijk." Het leverde hem in juni voor het eerst een uitnodiging op voor de nationale ploeg van Argentinië tegen Australië. Hij debuteerde later in een oefenduel met Brazilië. "Hij was al sterk in de Onder 21-ploeg. Dat hij later zou debuteren voor het nationale team, is een logisch gevolg."

Grote club

Tagliafico stond ook in de belangstelling van Borussia Dortmund, terwijl Borussia Mönchengladbach zelfs onderhandeld zou hebben met de Argentijn. "Ajax heeft het beste bod (naar verluidt 5,6 miljoen euro, red.) gedaan. Ajax is natuurlijk een grote club met een prachtige geschiedenis," aldus Tagliaferri.

Opvallend kent Nederland geen rijke geschiedenis met Argentijnse spelers. De voorgangers in de Eredivisie zijn op twee handen te tellen. "Waar dat aan ligt? Ik weet het niet. In België en Italië, twee niet-Spaanse landen, lopen veel Argentijnen rond. Ik heb echt geen idee. Wellicht wordt de weg nu gebaand."

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <