Resultaten x
ELF Voetbal Leespakket


Kan jij ook geen genoeg krijgen van onze tijdloze special edities?

Nu extra voordelig als pakket te koop inclusief gratis verzending! 

Word abonnee van ELF Voetbal

 

- Ontvang maandelijks het leukste voetbalblad van Nederland 

- Kies daarnaast direct jouw favoriete welkomstgeschenk!

Binnenland

Ahannach in voetsporen neef bij Almere City: “Hij is mijn leermeester"

“Wat een speler, dit is er weer eentje hoor”. Het zijn kreten die te horen zijn als Anass Ahannach aan de bal komt bij Almere City. Hij lijkt het volgende supertalent te zijn bij de club uit de Jupiler League die op korte termijn in de Eredivisie te zien zal zijn na zijn neef Soufyan Ahannach en Pablo Rosario. ELF Voetbal sprak met hem over zijn dromen en zijn neef als leermeester.
20-02-2018 16:30 door Krist Stoelwinder

Een brede glimlach kenmerkt Ahannach. Zowel tijdens het interview als op het veld. De technicus zit goed in zijn vel en hij laat daar geen twijfel over bestaan. “Het gaat heerlijk! Ik stap met een glimlach het veld op en ga er ook met een glimlach weer af.” Ahannach is dit seizoen een sterkhouder bij Almere City. Het vertrouwen dat hij krijgt betaalt hij terug op het veld. “Ik speel meer dan ik vooraf verwacht had. Dit seizoen zag ik vooral om langzaamaan minuten te maken in het eerste. Het is een stuk sneller gegaan.”

Eredivisie

Tegen Go Ahead Eagles stak de talentvolle middenvelder met kop en schouders boven de rest uit. Hij zag dingen die de andere spelers niet zagen en maakte acties die anderen niet konden maken. Dat viel ook de supporters op. Op de tribune ging het niet over Gaston Salasiwa die twee keer scoorde, of over rots in de branding en aanvoerder Kees van Buuren, maar over Ahannach. “Het valt te hopen dat hij nog lang bij ons blijft” en “als die nummer 24 aan de bal komt, gebeurt er wat” waren teksten die te horen waren over het eigen jeugdproduct. Geconfronteerd met die woorden reageert het lijdend voorwerp verlegen, maar ook trots. “Dat is prachtig om te horen. Ik wil vooral het team helpen en met Almere City de Play-Offs halen.”

Terwijl hij de Jupiler League op stelten zet maakt zijn neef Soufyan minuten bij Sparta. “Ik zie hem spelen in de Eredivisie en natuurlijk ben ik trots op hem. Uiteindelijk wil ik zelf ook naar de Eredivisie.” Wie het grote talent ziet spelen heeft het idee dat hij dichtbij het gewenste niveau zit. Zelf wil hij daar niks van weten. “Ik heb hier nog een contract voor tweeëneenhalf jaar en daardoor ben ik met mijn gedachten alleen bij Almere. Natuurlijk wil ik uiteindelijk naar de Eredivisie, maar dat is nog ver weg.”

Neef  

Ahannach wordt veel geholpen door neef Soufyan. Hij was aanwezig bij het duel met Go Ahead en gaf zijn neefje een aantal tips. “We spraken elkaar voor de wedstrijd en in de rust. Hij leert me veel en daar ben ik hem dankbaar voor. Hij is mijn leermeester.“ Ze speelden vlak voor het vertrek van Soufyan ook een tijdje samen. “Dat was geweldig. Het is ook mijn droom om later weer met hem samen te spelen.” Het respect voor zijn oudere familielid is groot. “Als mensen mij vragen wie mijn voorbeeld als voetballer is, noem ik hem. Geen Cristiano Ronaldo, Messi of Neymar maar Soufyan Ahannach. In alles een voorbeeld, zowel voetballend als mentaal.

Het is opvallend dat de neven allebei over veel talent beschikken. En zij zijn niet de enige uit de familie. “Volgens mij ben ik de vierde die op behoorlijk niveau voetbalt. Ik ben de jongste en dus is het aan mij om de familie-eer hoog te houden.” Maar hoe het kan dat de familie Ahannach over zoveel voetballend talent beschikt? “Dat is een  goede vraag. Het is in ieder geval zo dat we allemaal veel op straat hebben gevoetbald. Dat heeft mij veel geholpen en ik merk elke wedstrijd weer dat ik daar veel profijt van heb.”

Ook Almere City heeft er veel profijt van, want Ahannach neemt de ploeg bij de hand. Tegen Go Ahead Eagles bleek maar weer eens tot welke hoogten de ploeg dan kan stijgen. “We kunnen echt goed voetballen en dat willen we de komende weken steeds opnieuw laten zien, richting de Play-Offs.” Het zijn woorden van een ervaren prof, maar hij knijpt zichzelf af en toe in de arm. “Ik vind het fantastisch dat ik dit nu al mag mee maken, ik probeer er elke dag zoveel mogelijk van te genieten.” 
 
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Sampdoria heeft interesse in talent sc Heerenveen'
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <