Laatste nieuws
17.20Koopmeiners bewijst met Almere City het tegendeel: ‘Die verhalen hebben mij ook wel een beetje getrokken’
17.15Nederlandse invloeden laten zich gelden: Shakhtar aan de stamppot
17.15Hartman succesvol geopereerd; Feyenoord moet andere basisspeler missen
17.15Pak 50x je inzet als Ajax woensdag wint van Excelsior in de Eredivisie!
17.10'Slot wil zelf dolgraag naar Liverpool: contractvoorwaarden worden besproken'
17.10VP-voetbalkantine: 'Van Ginkel doet er goed aan te stoppen met voetbal'
16.59Nog altijd code rood bij gestraft en gedegradeerd Vitesse: 'Echt heel zorgelijk’
16.58Bosz ziet tweetal PSV'ers terugkeren tegen Heerenveen: 'Dat ziet er goed uit'
16.58'Jongensboek krijgt romantisch slot: Vardy Party terug in Premier League'
16.58'Leicester opent gesprekken: Vardy Party terug in Premier League'
16.57Marco van Ginkel geeft logisch excuus om te vertrekken bij Vitesse
16.52Vitesse bevestigt gesprekken met Van den Brom: coach wil alleen met toezeggingen
16.49Feyenoord-uitblinker kan zich richten op herstel na geslaagde knieoperatie
16.36Pastoor denkt na over stoppen als trainer: 'Wat mij bijvoorbeeld interessant lijkt...'
16.35Bosz heeft geen kampioenskriebels en rouwt om blessure Dest: 'Zijn er allemaal kapot van'
16.34Van Ginkel overweegt vertrek bij Vitesse: 'Spelen in KKD niet erg waarschijnlijk'
16.30Vitesse en Van den Brom in gesprek, maar terugkeer nog geen zekerheid
16.30Landstitel aanstaande: wanneer en waar wordt kampioen PSV gehuldigd?
16.27Bondscoach Oostenrijk bevestigt toenadering van Bayern München
16.11'Feyenoord moet het tegen Go Ahead Eagles stellen zonder man in topvorm'
16.11Captain en clubicoon neemt na 19 jaar afscheid van bekerwinnaar Athletic Bilbao
16.05Feyenoord zonder geblesseerde Paixão tegen Go Ahead Eagles
16.00De vrouw van Bram van Polen kijkt uit naar ‘normaal’ leven: ‘We hebben veel bruiloften moeten missen’
15.57'West Ham praat met opvolger Moyes, Arsenal pakt door in jacht op Zirkzee'
15.52Bosz wil kampioenschap niet uitstellen tot thuisduel: 'Zo snel mogelijk'
15.45Van Eredivisie naar ziekenhuis: 'Wilde mijn talent buiten het voetbal niet vergooien'
15.45Van de Eredivisie naar het ziekenhuis: 'Wilde mijn talent buiten het voetbal niet vergooien'
15.41Alex Pastoor gaat in elk geval niet stilzitten: ‘In mij brandt altijd het vuur’
15.41Voormalig topspits Carlos Tévez (40) opgenomen in het ziekenhuis
15.40Feyenoord mist bekerheld Paixão bij Eredivisie-vervolg in Deventer
15.38Paniek rond Tévez: Argentijnse legende met spoed opgenomen in ziekenhuis
15.35Bayern benadert potentiële nieuwe trainer: 'Wil ik dit wel?'
15.30Slot hard op weg naar Liverpool: zeven mogelijke opvolgers voor Feyenoord
15.05Bosz gunt Slot droomstap naar Liverpool: 'Laat mij maar lekker hier'
15.05Nu Liverpool heeft aangeklopt in de Kuip lijkt de enige vraag nog: wat is Arne Slot waard volgens Feyenoord?
Resultaten x
Binnenland

De Grote Michel Breuer Quiz, met Michel Breuer

Na het grote afscheidsinterview van Michel Breuer volgt ook de Grote Michel Breuer-Quiz afgenomen met Michel Breuer zelf. Wij legden hem uitspraken van ex-trainers voor, gênante uitspraken afkomstig van hemzelf en stelden hem vragen over statistieken van zijn ellenlange carrière.
31-05-2018 19:00 door Marc Gunterman

Michel Breuer is een voetballiefhebber van de bovenste plank. Zijn minuten als profvoetballer stegen zelfs boven de 24.000 en de mandekker klaagde nooit. Wij interviewden de 38-jarige afzwaaiende profvoetballer uit Gouda. Allereerst legden wij hem uitspraken van ex-trainers voor die Breuer in zijn negentien jaar tellende carrière heeft gehad. 

'Hij is een karaktervoetballer die dicht tegen het Nederlands Elftal aanzit.' "Pfoe. Dat moet Trond (Sollied red.) zijn geweest. Ik weet nog goed dat hij het in de media zei. Maar ook in de kleedkamer waar iedereen bij was vertelde hij dit. Het deed wel wat met me. Ik voelde veel waardering. Trond was trouwens een heel anders dan andere trainers. Ik weet dat iedereen wel wat heeft, maar met Trond heb ik het meest gehad."

'Je hebt Neymar, Messi en Suaréz.' "Haha. Dat moet Alex (Pastoor red.) zijn geweest. Het was volgens mij een keer een moment in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk waarbij ik een hakdoelpunt maakte. Ik geloofde mijn ogen niet, hoor. Net als hij. Alex staat bekend om zijn frappante en nogal aparte uitspraken, maar dat hij dit zo op die manier zou zeggen dat had ik dan ook weer niet verwacht." 

'Ik viel bijna van mijn stoel toen Breuer scoorde. Het moet niet gekker worden.' "Oei. Dit is een lastige. Ik zou niet weten wie dit gezegd heeft. Is het überhaupt wel gezegd? Misschien Gertjan (Verbeek red.)? Of heb ik het zelf gezegd, haha?" Onjuist. Het was opnieuw Pastoor die een leuke anekdote wist te vertellen over Breuer. De 'opa' van de Eredivisie scoorde in januari 2016 namens Sparta Rotterdam op fenomenale wijze tegen RKC Waalwijk. Het doelpunt werd zelfs in een adem vergeleken met John Terry's hakbal in de 98e minuut tegen Everton.

Michel Breuer staat bekend om zijn flamboyante en onorthodoxe uitspraken. De mandekker speelde liefst 501 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal, maar werd nooit echt ergens op handen gedragen. Hij had daardoor ook enkele aparte uitspraken. Wij legden hem uitspraken voor en Breuer grief in het geheugen of de uitspraken op waarheid waren gebasseerd.

 

'Niet mij met Maldini vergelijken. Dan liever met Scholes.' "Klopt als een bus. Dat heb ik gezegd, haha. Het gaat hier om het feit dat Maldini echt een topper eerste klas was. Scholes natuurlijk ook. Maar Scholes had nogal zo zijn trekjes en capriolen. Dat had en heb ik ook."

'Het is niet zo dat ik leef als een monnik, maar ik hou mijn herstel en voeding in de gaten.' "Ja dat heb ik zeker gezegd. Ik weet nog dat ik na een wedstrijd zoveel spierpijn had. Ik had niet genoeg rust gepakt. Zoiets doe ik nooit meer, haha. Het vergde veel energie om mijn lichaam weer op de rit te krijgen. Behalve die ene keer lette ik mijn hele carrière op mijn herstel en voeding."

'Het was een geweldige zat om mij níet te wisselen.' "Dat heb ik nooit gezegd. Jullie hebben het verdraaid, he? Haha. Ik heb juist gezegd dat het een goede zet was van de trainer om mij te wisselen. Ik speelde tegen NAC Breda als een krant en werd aan alle kanten voorbij gelopen. Zo eerlijk ben ik dan ook wel weer, hè? Ik ben altijd kritisch op mezelf geweest." 

'Ik ben voetbal als hobby gaan zien.' "Ja dit is sowieso een van mijn uitspraken geweest. Ik heb het altijd als hobby gezien. Toen ik begon in de jeugd vond ik het al leuk om met de bal te spelen. Steeds ging ik beseffen dat het een hobby van me was, nooit een fulltime baan. Nu mijn carrière er op zit heb ik dag in en dag uit genoten van het leven als profvoetballer."

Michel Breuer is een van de grootste culthelden en liefhebbers die het Nederlandse voetbal ooit heeft gekend. De voetballer die altijd op Copa Mundials/World Cups maatje 44 2/3 voetbalde, neemt naar negentien jaar profvoetbal afscheid. Wij stelden hem een paar statistische vragen over zijn voetbalcarrière.

In welk seizoen scoorde je je meeste doelpunten?

"Dat moet ergens in het seizoen 2004/05 zijn geweest bij Excelsior volgens mij, in de Eerste Divisie." Fout. Het was in het seizoen 2003/04. Wel bij Excelsior, maar een seizoen eerder. Hij maakte liefst acht doelpunten.

In welk seizoen speelde je je meeste duels? "Dat is vast in een Europees seizoen, he? Dat moet dan in mijn periode bij sc Heerenveen zijn geweest. Hoeveel duels waren het als ik vragen mag?" Dat waren er 43 in het seizoen 2009/10. "Oh, dat is best een fiks aantal."

Hoeveel Gouden Bal-winnaars stonden er op het veld toen je met sc Heerenveen tegen AC Milan speelde? "Dan moet ik even goed graven in mijn geheugen. Zat Schevchenko tussen de winnaars? Dan zijn het er volgens mij drie met Kaká en Ronaldinho. Dat is nogal wat, hè? Ik weet nog goed die persoonlijke duels met Kaká. Die man kon ongelooflijk goed voetballen. Liep ik daar achteraan met mijn prille Eredivisie -en Europese ervaring."

Heb je meer of minder dan twee rode kaarten gepakt? "Minder. Ik heb er volgens mij twee gepakt. Dat is niet veel, hè? Voor iemand met een voorkomen als ik, haha. Zelfs het aantal gele kaarten zijn niet bijster veel."

Jij was dit seizoen de enige dertiger bij Sparta? "Uh, nee dat is niet waar. Thomas (Verhaar red.) en Nick (Proschwitz red.) zijn ook in de dertig. Ik ken mijn eigen spelers wel, hoor."

In het thuisduel met PAOK Saloniki pakte jij een gele kaart. "Nee, ik pakte toen geen gele kaart. Je stelt trouwens wel lastige vragen, hè? Dit is echt heel lang geleden." Klopt, het is lang geleden, maar je pakte toen wél een gele kaart. Al in de 25ste minuut. 

Dan de laatste. Heb je meer of minder dan 20.000 minuten in het profvoetbal gespeeld? "Dat zijn er eh... ehh.. vast meer? Negentig keer tien is negenhonderd. Dan kom ik er denk ik al gauw aan, he?" Ja, klopt. Je speelde op de minuut af 24.237 minuten in het Nederlandse profvoetbal.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <