Laatste nieuws
23.40Aston Villa en Unai Emery zorgen voor witte rook in Birmingham: Bayern München tast mis
23.30'Liverpool intensiveert jacht op Slot, trainer zoekt al op Engelse huizenmarkt'
23.27‘Liverpool maakt topprioriteit van Arne Slot en gaat aankloppen bij Feyenoord’
23.22'Koeman krijgt zijn zin: landen mogen 26 spelers selecteren voor EK voetbal'
23.20Premier League-koploper Arsenal wint ruim van Chelsea en moet hopen op misstap Manchester City
23.18Noodkreet Koeman sorteert effect: Oranje mag met 26 spelers naar EK
23.07Oud-Ajacied Milik schiet Juventus naar finale Coppa Italia
23.05De EK-selectie van Engeland: dit zijn de spelers die kans maken
23.03Invaller Milik schiet schiet verliezend Juventus naar Italiaanse bekerfinale
23.00Briljant Arsenal vernedert Chelsea en houdt zicht op Premier League-titel
22.58Leicester City kan Premier League ruiken na sensationele zege
22.57Juventus kruipt via eerste balcontact Milik door het oog van de naald in Coppa Italia
22.56Goudhaantje Milik schiet Juventus naar de finale van de Coppa Italia
22.54Koploper Arsenal struikelt niet en geeft Chelsea flink pak slaag
22.54Arsenal en Havertz voeren voetbalshow op na rust en vernederen Chelsea
22.52Arsenal waarschuwt City en Liverpool met historische zege op Chelsea
22.52Arsenal waarschuwt City en Liverpool met galavoorstelling tegen Chelsea
22.50'PSV'er Dest scheurt voorste kruisband en komt heel 2024 niet meer in actie'
22.34Oogverblindend: Arsenal-ster Ødegaard doet gooi naar assist van het seizoen
22.30Raakt Feyenoord succestrainer Slot kwijt? 'Liverpool geïnteresseerd in Nederlander'
22.30'Feyenoord spot beoogde nieuwe hoofd jeugdopleiding bij Rangers FC'
22.25'UEFA luistert naar vurige Koeman: Oranje mag met meer dan 23 spelers naar EK'
22.22'Bod van 200 miljoen op Yamal', nieuwe ploeggenoot voor Messi
22.20Zware klap voor Sergiño Dest: PSV’er hele jaar niet meer in actie door zware knieblessure
22.14PSG denkt zeer waardevolle troef in handen te hebben om Yamal in te lijven
22.05Groot drama voor Sergiño Dest: linksback komt in 2024 niet meer in actie
21.53'Vrees wordt werkelijkheid: PSV-back Dest dit kalenderjaar niet meer in actie'
21.50Serieuze blessure Dest lijkt PSV'er ook de rest van 2024 te kosten
21.44Feyenoord-brandblusser vreest voor toekomst: 'Gaat het een andere keer echt mis?'
21.38MVV gaat in moeilijke tijden samenwerken met lokale verlossers
21.35Incident met doelman Günok meest opvallende moment in bekerclash Besiktas
21.33Van den Brom heeft aanbieding gedegradeerd Vitesse op zak: 'Ik ben nu aan zet'
21.30Bliksemstart: Trossard laat titelkandidaat Arsenal direct juichen tegen Chelsea
21.27'Twee Premier League-spelers aangehouden op verdenking van verkrachting'
21.20Emanuelson ziet Ajax-'target' liever niet terugkeren: 'Hij is geweldig, bezeten'
Resultaten x
Binnenland

Hoe het WK de Aad de Mos Show werd: vloggen met focaccia, kip en haring

Het einde van het WK in Rusland nadert en daarmee ook de WK-analyses van Aad de Mos (71) op Twitter en Instagram. De Hagenaar begon zijn vlogs met voorspellingen en analyses vanaf zijn vakantieadres in Ibiza en kreeg naar eigen zeggen heel veel positieve reacties op zijn bijdragen. Na het WK wil De Mos zijn vlogs voortzetten in combinatie met zijn werk als analist bij Ziggo Sport.
12-07-2018 15:00 door

Op de middag na de halve finale tussen Kroatië en Engeland zit Aad de Mos met zijn vrouw en kleinzoon in de zon op een terrasje in het Belgische Brasschaat. Al bellend en etend vertelt de oud-trainer van onder meer Ajax, KV Mechelen, PSV en Vitesse dat hij de Belgische tv-persoonlijkheid Carl Huybrechts heeft geappt of hij samen met hem een filmpje wil opnemen voor zijn social media-kanalen. Huybrechts weet nog niet of dat vandaag lukt, geeft De Mos, @aad300 op Twitter en Instagram, aan.
 


Loempiaatje, harinkje of kippetje

Het is oppasdag, vertelt De Mos. "Elke woensdagavond en donderdagochtend komt onze kleinzoon bij ons. Dan gaan mijn vrouw en ik met hem naar Brasschaat. Maar in de loop van de dag komt er gewoon weer een filmpje online. Of ik ga live. Sinds ik met de vlogs ben gestart krijg ik veel positieve reacties. Ze worden goed bekeken. Ik was al wel bekend met Twitter, ik werd zelfs eens Voetbaltwitteraar van het jaar bij Staantribune, maar Instagram was nog nieuw voor mij. Daar zitten alle jongeren van nu. Instagram biedt nog meer mogelijkheden dan Twitter. Het was wel even wennen, op Instagram kunnen geen filmpjes van langer dan een minuut. Daar moet ik dus rekening mee houden. De optie om live te gaan is ook erg leuk voor directe interactie met alle volgers en dan heeft mijn vrouw ook pauze", aldus De Mos lachend.

Het idee om te vloggen over het WK ontstond vorige maand op Ibiza, na een gesprek met zijn vrouw en zijn schoonzoon. "Mijn vrouw is nu de cameravrouw. Dat doet ze heel goed. Ze zit nu naast mij en moet lachen als ik dit zeg. Ze kiest ook altijd de setting waarin ik sta. De ene keer bij het zwembad, thuis op de bank of in de tuin voor fleurige bloemmetjes. We maken ook filmpjes op de markt in Eindhoven. We komen daar iedere week, vaak na het sporten, voor een loempiaatje, harinkje of kippetje. Op woensdag en zaterdag halen we bij Fons van der Berg de beste kip van Nederland en bij John Korenhof de beste haring van Nederland. We komen ook veel bij de Marktbakker. Dat zijn allemaal mensen waar we normaal ook komen, dus die filmpjes zijn gewoon heel spontaan. Voor het WK sprak ik ook met die gasten over voetbal. Alleen filmen we het nu. Die gasten vinden de extra publiciteit alleen maar mooi. Alleen roepen nu andere marktlui al of ik ook een keer bij hen wil vloggen, haha. Wat dat betreft is het maar goed dat het nu WK bijna voorbij is. Dan hoef ik niet alle kraampjes af te gaan."
 


Computervoetbal versus passie

Tot zondag, de dag van de finale, blijft De Mos vlogs opnemen. "Zaterdag hebben we nog de troostfinale tussen België en Engeland, hè? Dat wordt de Premier League tegen de Premier League. Al kunnen ze wat mij betreft dat soort wedstrijden om de derde plaats afschaffen. Niemand zit daar op te wachten. Of ik wel ga kijken? Ja. Voor en na de wedstrijd en in de rust ben ik ook weer online. Ik kijk meer uit naar de finale. Ik heb Kroatië voor het WK als grote outsider voor de wereldtitel genoemd, maar ik ben bang dat Frankrijk er toch met met de cup vandoor gaat."

Genieten van Frankrijk doet De Mos niet. "Ze spelen op z'n Deschamps: behoudend, berekend computervoetbal. Dan spreekt het spel van de Kroaten mij meer aan. Daar zit meer passie en beleving in. De finale wordt een gesloten wedstrijd. De Kroaten zullen het spel moeten maken en de Fransen moeten het doen met stilstaande situaties. Ik verwacht een veldslag in Moskou. Ik denk dat Mbappé het erg moeilijk krijgt tegen Lovren en die knipoog-Kroaat, Vida. Het zou voor het voetbal geweldig zijn als Kroatië wint. En ook al wint Frankrijk de cup, van dit WK blijft vooral het spel van de Kroaten mij bij. En dat van de Belgen. Ik hoop dat de Kroaten weer met het geweer op de rug spelen. Je ziet aan die gasten dat ze vreselijk honger hebben. Jongens als Modric, Rakitic, Perisic en Mandzukic hebben persoonlijkheid. Dat hadden die Engelsen totaal niet. Ik vond Engeland helemaal niets. Kroatië heeft wel echte kerels, jongens uit de oorlog. Voor mij is Luka Modric nu al de beste speler van het WK. Hij stond altijd op als het nodig is en toont zich nog meer een leider dan bij Real Madrid. Hij kan dit jaar de Gouden Bal winnen."

Vervolgvlog

Na het WK wil De Mos graag door met zijn vlogs. "We moeten nog even kijken hoe we dat gaan doen. Ik heb ook mijn werk als analist bij Ziggo Sport. Ik hoop dat te kunnen combineren. Ik vind het uiteindelijk gewoon leuk om te doen en de reacties zijn ook positief, online en op de markt. In de voetbalwereld gebeurt altijd iets, dus genoeg om over te praten. Ook na het WK. Zolang mijn vlogs worden bekeken en ik er plezier in heb blijf ik het doen. Er zijn nog zat leuke locaties om vlogs op te nemen. Heb je genoeg? Mijn kleinzoon begint te huilen."

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <