Resultaten x
Binnenland

De moeizame jaren van de bij AZ Alkmaar teruggekeerde Adam Maher

AZ Alkmaar heeft zich versterkt met Adam Maher. De middenvelder speelde in het verleden al bij de club en tekende dinsdag een contract tot het einde van dit seizoen. In het AFAS Stadion hoopt Maher zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.
12-09-2018 20:00 door Bob van Dijk

2015/2016: Steeds minder minuten bij PSV

In 2013 ruilde Maher AZ Alkmaar in voor PSV. De eerste twee seizoenen ging het eigenlijk heel erg goed met de middenvelder. Zijn tweede seizoen in Eindhoven werd zelfs bekroond met de landstitel, maar vanaf dat moment ging het bergafwaarts met Maher. Het seizoen dat volgde bracht hem niet meer dan negentien wedstrijden in het eerste elftal. Maher verloor de strijd op het middenveld van onder meer Davy Pröpper en Andrés Guardado. Daarom vroeg de middenvelder toestemming om wedstrijden te spelen bij Jong PSV. Namens de Eindhovense beloften speelde hij uiteindelijk zes wedstrijden, waarin hij een keer wist te scoren.

2016/2017: Uitleenbeurt aan Osmanlispor Futbol Kulübü

Waar iedereen Maher bij zijn aankomst bij PSV een grote toekomst voorspeelde, vertrok hij in 2016 op huurbasis naar het Turkse Osmanlispor Futbol Kulübü. In de Süper Lig kwam Maher eindelijk weer eens aan spelen toe. Namens De Ottomanen kwam de vijf-voudig international van Nederland tot 39 wedstrijden. Zo speelde Maher met Osmanlispor Futbol Kulübü onder meer in de Europa League en speelde hij een aantal wedstrijden in de strijd om de Beker van Turkije. Met de club uit Ankara eindigde Maher op de dertiende plaats. Inmiddels is Osmanlispor Futbol Kulübü gedegradeerd naar de TFF 1. Lig.

2017/2018: Gedegradeerd met FC Twente

Na zijn terugkeer bij PSV bleek er weinig toekomst voor Maher in Eindhoven. Wel speelde hij nog drie wedstrijden in het eerste elftal en was hij twee keer actief bij Jong PSV. Het grootste deel van het seizoen speelde Maher echter bij FC Twente. Daar werd hij herenigd met Gertjan Verbeek, de trainer met wie hij ook al bij AZ Alkmaar had gewerkt. Maher speelde in totaal achttien wedstrijden namens de club, maar een succes werd zijn verblijf in Enschede niet. Verbeek werd ontslagen en uiteindelijk degradeerde FC Twente naar de Keuken Kampioen Divisie.

2018/2019: Nieuwe kans bij AZ Alkmaar

Maher hoeft in ieder geval niet langer te zoeken naar een nieuwe club. De afgelopen weken trainde de middenvelder al mee met het elftal van trainer John van den Brom en woensdag tekende hij een contract tot het einde van dit seizoen. Bij AZ Alkmaar gaat Maher voor een nieuwe kans. "Ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik wil de concurrentiestrijd aangaan. Daarmee maak je elkaar sterker", aldus Maher op de clubwebsite. In zijn eerste periode bij AZ Alkmaar kwam Maher tot 66 wedstrijden. Daarin wist de inmiddels 25-jarige speler twaalf keer het net te vinden. In 2013 pakte hij met AZ de KNVB Beker.

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <