Resultaten x
Binnenland

Interview Justin Hoogma: "Hoffenheim is de juiste keuze"

In het seizoen 2016/17 werd hij de jongste speler ooit die in een Eredivisie-seizoen geen enkele minuut miste. Twee seizoenen later moet hij niet Mike van Duinen maar Sergio Agüero onschadelijk maken. Justin Hoogma maakte vorig seizoen de stap van Heracles Almelo naar Hoffenheim en heeft daarvan geen spijt. "Ik heb de juiste keuze gemaakt."
20-10-2018 08:30 door Wesley de Bree

Twee weken geleden debuteerde Justin Hoogma in de Champions League. Zijn directe tegenstander: Manchester City-aanvaller Sergio Agüero. Hoffenheim verloor dat duel met 1-2 en de Argentijnse spits van The Citizens trof doel, tot teleurstelling van Hoogma. "We speelden een prima wedstrijd. We zijn niet weggespeeld en hielden Manchester City tot aan de 87ste minuut op 1-1. Helaas kregen we de 1-2 nog tegen, dat was zuur", vertelt de centrale verdediger aan ELF Voetbal. Hij maakte tegen de landskampioen van Engeland zijn Champions League-debuut. "Een super mooie ervaring. Mooi om op dat niveau te spelen."

Hoogma's vader, Nico-Jan Hoogma, zat op de tribune in de Rhein-Neckar-Arena. "Als het kan, komen mijn ouders kijken. Toen mijn vader hoorde dat ik ging spelen in de Champions League besloot hij de auto te pakken en te rijden. Hij was gelukkig op tijd", aldus de Tukker. Zijn vader speelde ook in de Champions League, hij debuteerde tegen Juventus. "Ik heb het met mijn vader altijd over voetbal. Dan maakt het niet uit of ik in de Champions League speel of in het tweede van Hoffenheim. We hebben het over wat ik beter kan doen, maar ook wat goed gaat."

Keuze

Bij Hoffenheim speelde hij vorig seizoen veelvoudig in het tweede. Desalniettemin heeft hij geen spijt van zijn keuze voor de Duitse club. "Nee, totaal niet. Ik zie aan mezelf wat voor stappen ik gemaakt heb en dat is belangrijk. Ik merk het ook aan mijn tripjes met Jong Oranje, altijd mooie meetmomenten. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt", zegt hij vastbesloten.

Zaterdagmiddag speelt Hoffenheim bij Nürnberg. De vraag is of Hoogma minuten krijgt, want aanvoerder Julian Vogt is fit. De Duitser verdediger speelt op de positie van de in Enschede geboren Hoogma. "Hij is een van onze beste spelers. Het is niet zo dat ik de volgende wedstrijd gelijk in de basis sta als hij een slechte wedstrijd speelt. Ik heb aangetoond dat ik een goed alternatief ben. De trainer hoeft niet bang te zijn om mij daar neer te zetten", vertelt Hoogma over zijn trainer Julian Nagelsmann. "Ik leer veel van onze trainer, hij is tactisch waanzinnig goed."

Kamergenoten

Met Joshua Brenet heeft Hoogma sinds dit seizoen een landgenoot bij de ploeg. "Ik heb veel contact met hem. We zijn kamergenoten", vertelt de oud-Heraclied over de voormalig back van PSV. "Ik heb hem aan het begin proberen te helpen, maar Joshua paste zich gelijk aan. Hij spreekt alleen de taal niet. Dat is een beetje lastig, haha. Daar help ik hem mee."

Zelf had Hoogma die hulp niet nodig, toen hij vorig jaar juli naar Duitsland verhuisde. Niet gek voor iemand die deels opgroeide bij onze oosterburen. Hij speelde in zijn jeugdjaren in Kaltenkirchen. Zijn vader speelde in die jaren bij HSV. Zijn keuze voor Duitsland was niet alleen de juiste, maar ook de meest voor de hand liggende. "Met de taal heb ik in ieder geval nooit problemen gehad, haha."

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <