Resultaten x
Binnenland

De wonderlijke kronieken van Ally de Aap(1)

Wie toch heeft bedacht dat mascottes brave koorknaapjes moeten zijn, zouden ze voor straf een heel album van Nick en Simon moeten laten beluisteren. In andere landen is brutaliteit al ingeburgerd in de mascottewereld(denk aan met een kartonnen tank op fans van de tegenpartij schieten). In Nederland hebben we sinds kort Ally de Aap, mascotte van Almere City, die de nodige, ahum, apenstreken uithaalt. Inmiddels genoeg voor een kroniek. Dit is deel 1, we hopen dat er nog vele volgen!
08-11-2018 16:00 door Jan Willem Spaans

Het is 7 augustus als Almere City bekendmaakt een nieuwe mascotte te hebben. Ally de Aap wordt door PR-man Perry Hendriks leven ingeblazen(al gaf hij in een podcast aan de aap niet zelf bedacht te hebben). Ally is als verstekeling in Nederland beland, heeft zich gebarentaal eigen gemaakt en gaat vanaf nu ‘ondeugend’ te werk, waarschuwt Nederlands jongste profclub alvast. Wel, ze hebben niets te veel gezegd: Ally opereert van meet af aan op de grenzen van het toelaatbare. We maken een reisje langs WhatsApp-gesprekken, gescheurde staarten en vlaai.

Limburgse ouverture

Almere City opent het seizoen met tweemaal bezoek uit Limburg. Tegen Roda JC krijgt Ally een warm welkom van het Almeerse publiek. Hij moet zich alleen nog wat etiquette gewoon maken. Limburgers staan bekend om hun gastvrijheid. Dan kan je omgekeerd ook niet met lege handen staan als je bezoek krijgt. Ally heeft voor Ron Elsen, trainer van MVV, dan ook een lekker stukje vlaai in de aanbieding. Die aanbieding volgt alleen wel tijdens de wedstrijd. Elsen zit er niet enorm op te wachten. Ally haalt wel voor het eerst FOX.

De streken blijven duren. Jong FC Utrecht komt op bezoek, dus Ally hangt een sjaal van Almere City om het beeld van Frans van Seumeren bij de Galgenwaard. Een week later is hij mee naar de Vliert, maar past hij niet door het toegangspoortje van FC Den Bosch. Een vriendelijke Brabantse suppoost laat hem door het hek naar binnen. Bij de 0-1 hangt-ie zelfs in de hekken.

Boksen en bieren

Het wordt nog gekker. Voor de beker treft Almere FC Dordrecht, de club van mascotte Sjakie Schaap. De aap en het schaap nemen het tegen elkaar op in een heuse bokswedstrijd. Ally is voor de gelegenheid omgedoopt in Muhammad Ally. Er lijkt iets mis te gaan, want de wedstrijd begint iets later omdat arbiter Martin van de Kerkhof een bloedneus heeft. Ally wint van het schaap, de dag erop wordt dat gevierd met kebab. De volgende thuiswedstrijd staat in het teken van het Oktoberfest. Jack de Gier, die met NEC terugkeert in Flevoland, wordt omgedoopt in Jack der Geier en Ally studeert een schlagerdansje in. Uitgevoerd in Lederhosen.

Totale escalatie

Vanaf daar worden de fratsen echt absurdistisch. Almere organiseert voor FC Volendam-uit een boottocht, onze harige primaat staat derhalve in vissersoutfit in het uitvak van het KRAS Stadion. Koploper Go Ahead komt op bezoek, dus Ally gaat in een vliegtuig op verkenning boven de Adelaarshorst. Een volgende stunt op hoogte komt hem duur te staan: tegen Go Ahead voert-ie een kunstje uit op het dak. Hij scheurt daarbij zijn staart en mist zo FC Twente-uit. Ook de verplaatsingen bij Kozakken Boys en Helmond Sport verlopen zonder apenstreken.

Maar Ally is net een klein kind. Als je er niets van hoort, is-ie waarschijnlijk snode plannen aan het uitvoeren. Dat bleek inderdaad het geval. Terwijl zijn staart heelde, zat hij allerlei filmpjes te kijken rond Halloween. Zo kwam hij erbij om de mascotte van volgende tegenstander SC Cambuur, Camigo, uit te dagen voor een obstakelrace. Camigo heeft de uitdaging aangenomen middels een hilarisch filmpje. Komt dat zien vrijdag!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <