Resultaten x
Binnenland

De opmars van recordhouder Matthijs de Ligt bij het Nederlands Elftal

Matthijs de Ligt is door de wedstrijd tegen Frankrijk de tiener met de meeste interlands ooit geworden bij het Nederlands Elftal. Hij stond gelijk met Ryan Babel en Jetro Willems met allen elf interlands, maar is ze dus nu voorbij. Om dat te vieren blikt ELF Voetbal terug op zijn Oranje-loopbaan aan de hand van vijf cruciale interlands. Van schlemiel tot nieuwe held.
18-11-2018 13:00 door Krist Stoelwinder

Bulgarije - Nederland

Het enthousiasme rond Ajax-talent Matthijs de Ligt was in de vroege lente van 2017 groot. Het zeventienjarige toptalent maakte bij Ajax erg veel indruk. Vooral in de Europese duels vielen zijn enorme kwaliteiten op. Z|ijn selectie was dus terecht voor het duel met Bulgarije. Dat Danny Blind hem in de basis liet beginnen, zorgde voor gefronste wenkbrauwen. In een cruciaal duel een zeventienjarige speler voor de leeuwen gooien is een risico. Het werd een drama. Dankzij twee fouten van De Ligt kon Spas Delev tweemaal spele en ging Nederland onderuit. De Ajacied werd bij rust uit zijn lijden verlost.De twijfelachtige woordgrap 'hij is te ligt' was geboren.

Marokko - Nederland

Na zijn dramatische debuut hoopte De Ligt zich in zijn tweede interland te revancheren bij Oranje. De nieuwe bondscoach Dick Advocaat stond er niet om bekend jonge spelers veel kansen te geven en dus moest hij meteen zijn kwaliteiten laten zien. In het oefenduel met Marokko mocht hij starten en kreeg hij meteen een geweldige schop van Younés Belhanda. De toon was gezet, maar De Ligt leek zich er weinig van aan te trekken. Leek, want in de zeventigste minuut stond hij niet goed op gesteld en dus kon Oualid Azarou alleen op doel af. De Ligt trok aan de noodrem en kreeg een rode kaart. Daarmee werd hij de jongste speler ooit die rood kreeg bij het Nederlands Elftal.

Portugal - Nederland

Een jaar na zijn ongelukkige debuut had De Ligt zich als speler ontzettend ontwikkeld. Onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman hoopte De Ligt te laten zien ook bij het Nederlands Elftal goed te kunnen presteren. Er was alleen één nadeel: Cristiano Ronaldo was in het duel met Portugal zijn directe tegenstander. Het was de absolute doorbraak van De Ligt in het Nederlands Elftal. Hij neutraliseerde wereldster volledig en gaf ook nog eens twee assists in de 0-3 overwinning. De Ligt had dus eindelijk zijn potentie bij het Nederlands Elftal waargemaakt.

Duitsland - Nederland

Eindelijk was het De Ligt gelukt om te imponeren in Oranje en dus was het logisch dat Koeman in het Nations League-duel met Duitsland opnieuw voor de jonge Ajacied koos. In het duel ervoor tegen Frankrijk maakte hij immers opnieuw een hele sterke indruk, Toch was niet iedereen er blij mee. Voornamelijke niet-Ajacieden vonden dat Stefan de Vrij de voorkeur boven De Ligt moest krijgen. Hij gaf ze in de eerste helft een stok om mee te slaan en dan deden ze dan ook.Hij was slordig in balbezit en dat leverde bijna een Duitse goal op. Na de pauze herpakte hij zich en leek hij in alles weer op de stabiele sterke verdediger in de interland tegen Portugal. Koeman was na het duel dan ook lovend over hem.

Nederland - Frankrijk

Er gaat bijna geen dag voorbij dat De Ligt niet aan een absolute topclub gelinkt wordt en dus zat de Rotterdamse Kuip in de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk vol met buitenlandse scouts. Zou hij slagen voor de test tegen wereldspitsen als Antoine Griezmann en Kylian Mbappe? Die vraag kan volmondig met 'ja' beantwoord worden. Griezmann en Mbappe kwamen niet in het stuk voor. In zijn twaalfde interland bewees hij dat het volledig terecht is dat hij in de ogen van Koeman een zekerheidje in Oranje is.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <