Resultaten x
Binnenland

Interview VVV-Venlo huurling Jay-Roy Grot: "Leeds United bekijkt al mijn wedstrijden"

Geen Villa Park, The Den, Loftus Road of The Stadium of the Light dit seizoen. Jay-Roy Grot maakt zijn acties sinds deze zomer weer in de Eredivisie. De twintigjarige aanvaller voelt zich goed in het shirt van VVV-Venlo. "Sinds mijn komst heb ik mentaal en conditioneel stappen heb gemaakt. Ik heb de stijgende lijn te pakken, maar ik ben er nog niet."
30-11-2018 07:00 door Sander Berends

Begin juli maakte de Noord-Limburgse Eredivisionist bekend dat de geelhemden erin waren geslaagd de Jong Oranje-international voor een jaar te huren van Leeds United. Van de nieuwe manager Marcelo Bielsa mocht hij al dan niet tijdelijk uitkijken naar een nieuwe werkgever voor dit seizoen. "Ik heb een goede keuze gemaakt. Ik krijg hier het vertrouwen van de trainer, maak veel speelminuten en ben steeds belangrijker voor het team", vertelt hij tegenover ELF Voetbal.

Met zijn vriendin heeft hij zich ook bewust in Venlo gevestigd. "Via de club vonden we een appartement, redelijk dichtbij het stadion. Vanuit Arnhem, waar ik tot mijn transfer naar Leeds woonde, is het al snel drie kwartier rijden. Rust is voor een sportman belangrijk en als ik dagelijks anderhalf uur reistijd kan besparen, doe ik dat graag. Venlo lijkt best veel op Nijmegen en Arnhem. Ik heb het hier goed naar mijn zin."

Leeds United

Met Leeds United, waar hij nog tot medio 2021 onder contract staat en afgelopen seizoen één keer scoorde in 23 duels, is er voortdurend contact. "Ze bekijken al mijn wedstrijden en regelmatig komt iemand van de club langs om een wedstrijd live te aanschouwen. Vooraf weet ik dat vaak niet. Zondag tegen AZ was er niemand. Enkele spelers spreek ik ook nog. Ik sta in een groepsapp, maar ik post daarop zelf niet zo veel. Moet ik misschien vaker doen. Het doet me goed dat Leeds dit seizoen uitstekend presteert", aldus Grot.

Na negentien speeldagen bivakkeert Leeds United op de tweede plaats. Een plek die straks Play-Offs zou betekenen. Alleen de eerste twee in de eindstand van de Championship promoveren direct naar de Premier League. "Ik probeer de wedstrijden van Leeds zoveel mogelijk te bekijken. Ze worden niet rechtstreeks uitgezonden op de televisie, maar via een livestream zien mijn vriendin en ik bijna elk duel. De club hoort thuis in de Premier League. Niet alleen qua omvang, maar ook wat betreft historie en het aantal fans. Elke thuiswedstrijd is uitverkocht en uit gaan ontzettend veel supporters mee. Leeds is ook een leuke stad. Mijn appartement daar heb ik niet meer. Dat had ik gehuurd. Wanneer ik me weer in Leeds moet melden, weet ik niet."

Bezoekers van Seacon Stadion - De Koel - weten precies als Grot aanwezig is. Hij rijdt nog steeds rond in een auto met Engels kenteken. "Het stuur aan de rechterkant. Ik vind dat niet lastig in Nederland. Ik weet niet beter. Alleen bij parkeergarages is het soms een probleem. Dan zit de automaat aan de andere kant. Maar ik ben zo lang dat ik zo'n kaartje er 
toch wel kan uitpakken."

NEC

De prestaties van NEC, dat hem in de zomer van 2017 voor 1,6 miljoen euro aan Leeds verkocht, volgt hij nog op de voet. "Op vrijdagavond kijk ik op mijn telefoon regelmatig naar de tussenstand. Het is jammer dat het daar zo stroef loopt. Ik heb geen idee waar dat aan ligt. Ik heb te weinig kennis van de huidige situatie daar. Van de spelers is bijna iedereen, waarmee ik samenspeelde, verdwenen. Alleen Robin Buwalda spreek ik via Snapchat nog af en toe."

Met VVV-Venlo kende Grot een uitstekende start. Na dertien speeldagen staat de Noord-Limburgse zevende. De ploeg heeft bovendien een inhaalwedstrijd tegen Feyenoord op 6 december tegoed. "Opnieuw blijkt dat het budget van een club niet alles zegt over de positie op de ranglijst. We spelen elke wedstrijd met ons hart. Met volle overtuiging. Het gevoel in de groep is goed. Dan zijn we tot veel in staat. Een geheim kan ik niet aandragen. Dan kom ik snel tot begrippen als volledige concentratie en honderd procent trainen."

Uitduel Heracles Almelo

Grot gaat zondag met VVV-Venlo op bezoek bij Heracles Almelo. "Dat is altijd een lastige tegenstander. Thuis verliezen ze zelden. Maar de bal is rond, hè. We hebben afgelopen zondag tegen AZ na rust opnieuw laten zien waartoe we in staat zijn. We kunnen een tandje bij schakelen als we willen. In de eerste helft gaven we alleen maar lange ballen. Kwam ik ook niet verder dan doorkoppen. Na rust speelden we meer over de grond en kwamen we beter in de wedstrijd."

In Patrick Joosten, die zondag in de extra tijd de gelijkmaker aantekende tegen AZ, klopt er een concurrent voor Grot uitdrukkelijk op de deur. "Van concurrentie word je alleen maar beter. Voor elke selectie is dat alleen maar goed. Dat houdt elke speler scherp." Het doelpunt van Joosten werd overigens pas toegekend na ingrijpen van de VAR. "Ik hoorde Ralf Seuntjens direct op het veld roepen 'geen buitenspel, geen buitenspel'. Daardoor twijfelde ik niet over de toekenning. We lieten zien dat we zelfs met tien man (na rode kaart voor Peter van Ooijen, red.) doorgaan in ons spel en ons niet snel laten afleiden. Ik verwacht dat we dit seizoen nog veel mooie dingen laten zien."Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <