Resultaten x
Binnenland

Wie is Feyenoord-dilemma Crysencio Summerville?

De Feyenoord-jeugd werd een aantal weken geleden in verlegenheid gebracht door het gedrag van jeugdspeler Crysencio Summerville. De aanvaller bood inmiddels zijn excuses aan, kreeg een flinke straf opgelegd en daarmee lijkt de kous af. Maar wie is de watervlugge buitenspeler eigenlijk?
04-12-2018 16:34 door Tim Beck

Jeugd

Summerville (30 oktober 2001) groeide op in Rotterdam-Zuid. Eerst in Boulevard Zuid en vervolgens bij de Vuurplaat. Hij begon met voetballen op straat en ging daarnaast spelen voor RVVV Noorderkwartier. In een portret op de Feyenoord-site zei Summerville het volgende over zijn kans om bij Feyenoord te gaan voetballen: “Op een zaterdagmiddag was ik bij RVVV aan het rondtikken met mijn broer. Ik had zelf geen wedstrijd, maar langs de zijlijn stond wel een scout van Feyenoord. Hij liep naar ons toe en vroeg hoe oud ik was. Hij wilde vervolgens mijn gegevens, omdat hij wel iets in me zag.”

Varkenoord

Vanaf het seizoen 2008-2009 speelt Summerville in de jeugd van Feyenoord. Ondanks zijn geringe lengte ontpopte Summerville zich al vrij snel tot veelbelovend talent. Op diverse Feyenoord-fora zijn jeugdkenners al heel lang overtuigd van de extra klasse van de Rotterdammer. De 2001-lichting van Feyenoord wordt sowieso als bovengemiddeld goed bestempeld en daarvan is de aanvaller een van de beste spelers. Toch bleef zijn productie enigszins achter in Feyenoord Onder-19. Maar hij is dan ook nog pas eerstejaars.

In de C1

Contract

Afgelopen zomer had technisch directeur Martin van Geel de taak de nodige jeugdspelers vast te leggen. Van de 2001-lichting vertrok Joshua Zirkzee weliswaar naar Bayern München, maar andere talentvolle spelers werden wel vastgelegd. Bijvoorbeeld Marouan Azarkan, Ramon Hendriks en Naoufal Bannis (2002). Ook Summerville kreeg een contract voorgeschoteld, wat dus veelzeggend is over zijn talent. Hij signeerde een verbintenis tot medio 2021. 

Type speler

Van Geel zei het volgende na de contractondertekening op de site van de club: “Summerville is een talentvolle rechtervleugelspeler. Hij is niet al te groot, maar enorm behendig en slim aan de bal. Ondanks zijn lengte schuwt hij duels niet en is hij altijd in beweging. Een lastig te verdedigen aanvaller die je als verdediger niet graag tegenover je hebt. We zijn dan ook blij dat Crysencio ervoor gekozen heeft om zijn loopbaan bij Feyenoord te vervolgen.”

Oranje

Het talent van Summerville wordt nog eens onderstreept door zijn verleden bij jeugdteams van Oranje. Vooral bij Oranje Onder-17 kan de vleugelflitser goede statistieken overleggen. Hij speelde voor de Onder-17 liefst zestien interlands en kroonde zich afgelopen zomer tot Europees Kampioen door in de finale Italië aan de kant te schuiven. Op het EK scoorde hij in de openingswedstrijd tegen Duitsland. In de finale viel Summerville ruim twintig minuten voor tijd in. Hij verving Spartaan Elayis Tavsan.

Incident

Onlangs kwam Summerville in het nieuws doordat hij zijn broer had opgetrommeld om een ruzie met verdediger Mats Knoester onorthodox op te lossen. De club strafte hem hard voor zijn gedrag: een maximale boete volgens zijn contract, hij blijft geschorst tot begin 2019 en zal vervolgens verhuurd worden en krijgt nog een taakstraf van de club. De hoofdrolspeler zelf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de gebeurtenis.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Jasper Cillessen verlaat FC Barcelona voor Valencia of AS Roma'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <