Resultaten x
Binnenland

Stefano Denswil: "Gebrek aan speeltijd was niet reden van mijn vertrek bij Ajax"

Alweer vier seizoenen speelt Stefano Denswil bij Club Brugge. In die periode werd de 25-jarige centrale verdediger twee keer kampioen, won hij de Beker van België en de Belgische Supercup. "Ik had op dat moment diverse opties. Ook clubs waar ik meer kon verdienen dan hier."
11-01-2019 07:00 door Sander Berends

"Maar financiën zijn niet het belangrijkst. Het sportieve aspect telt zwaarder", vertelt Denswil in de Winterstopspecial van ELF Voetbal, die donderdag is verschenen, over zijn afwegingen tijdens de winterse transferperiode van 2015. "Club Brugge stond op dat moment bovenaan in de competitie. De kans op Champions League het jaar daarop was groot. Vanuit Zaandam is het net iets minder dan tweeënhalf uur rijden. Zo zit ik toch dicht bij mijn familie."

Michel Preud'homme

"In Michel Preud'homme werkte er een trainer die vanaf het begin veel vertrouwen in mij toonde. Die goede band is nooit meer verdwenen. Toen hij anderhalf jaar geleden naar Standard Luik vertrok, bleven we contact houden. Via WhatsApp wensen we elkaar bijvoorbeeld succes. Onder de huidige trainer Ivan Leko speel ik nu ook alles. In het begin had ik het lastig. Zat ik op de bank en moest ik proberen via trainingen een kans af te dwingen. Dat is gelukt."

"Ik moet nog steeds elke training volle bak gaan, maar als ik fit ben, ken ik mijn plek. Links in de driemansverdediging", aldus de zevenvoudig Oranje international Onder 21 jaar. In onze extra dikke Winterstopspecial vertelt hij over zijn ervaringen in Brugge, in de Champions League, zijn vriendengroep waarin een bekende artiest en voetballer zitten, Fortnite, zijn kansen op Oranje, afgeketste transfers en natuurlijk over zijn afscheid bij Ajax.

Ajax

"Mijn gebrek aan speeltijd was niet de hoofdreden van mijn vertrek. Er speelden ook andere zaken. Welke? Die kan ik maar beter laten rusten. Ik heb veertien jaar voor Ajax gespeeld. Die periode beschouw ik nu als een gesloten boek. Met de huidige spelers heb ik niet veel contact. Joël Veltman spreek ik weleens op Snapchat. Daarbuiten niemand. Of een terugkeer een optie is? Niet dat het moét. Mocht de kans zich voordoen, dan zou ik er wel over nadenken. De club zit in mijn hart. Ik kijk tv via IPTV waardoor ik alle duels van Ajax kan zien. Ik juich als ze scoren. Misschien keer ik ooit weer terug. Misschien ook niet. Het is lastig om daarop nu te antwoorden."

Het volledige interview met Stefano Denswil is te lezen in de dikke Winterstopspecial van ELF Voetbal, die donderdag is verschenen. Daarin komen interviews met spelers en trainers van alle clubs in de Eredivisie, Eerste Divisie en Tweede Divisie aan bod. Bovendien enkele lange interviews. Zo gingen we op bezoek bij Karim Rekik in Berlijn, waar de centrale verdediger de clubkleuren van Hertha BSC verdedigt. Leonid Slutskiy spreekt uitgebreid over zijn achtergrond en zijn persoon. Plus columns, onze datapartner Remiqz stelt zich voor en natuurlijk enkele blikvangers.

ELF Voetbal nummer 1 is deze week bij de abonnees op de deurmat gevallen en ligt bovendien in de winkelschappen voor de prijs van 5,99 euro.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <