Resultaten x
Binnenland

De Nederlanders die Ryan Babel voorgingen bij Fulham

Voetbal is van de arbeidersklasse, zeggen ze. Nou, niet bij Fulham. De bewoners op stand schrikken iedere twee weken weer wakker van de menigte die zich door hun wijk naar het stadion spoedt voor iets vulgairs, volks als voetbal. Op Craven Cottage spookt het dan ook nooit. Nee, het prachtige stadion lijkt eerder sprookjesdecor. Ryan Babel mag er gaan voetballen. Hoe verging het zijn Nederlandse voorgangers bij Fulham?
17-01-2019 16:10 door Jan Willem Spaans

Timothy Fosu-Mensah (2018-heden)

Babel kan in West-Londen in ieder geval met één iemand zijn moerstaal spreken. Timothy Fosu-Mensah werd door Manchester United een jaartje in de hoofdstad gestald. Aanvankelijk maakte hij daar voldoende minuten, maar in de afgelopen maanden is hij geleidelijk uit beeld verdwenen. Kijken of Claudio Ranieri hem in de eindfase nog nodig heeft in de strijd om handhaving.

Chris David (2013-2015)

Perfect lijdend voorbeeld voor een voetbalquiz over vergeten spelers. Chris David werd geboren in Amsterdam, zat in de opleiding van FC Twente en werd weggekaapt door Fulham. Hij kon in Engeland nooit doorbreken en keerde terug naar Nederland. Na periodes bij opnieuw Twente, Go Ahead Eagles en FC Utrecht die door blessureleed gekenmerkt werden zit David nu zonder club.

John Heitinga (2014)

Everton kon hem op de slotdag van de januarimarkt wel missen. Fulham zat toen ook in degradatienood en kon versterking goed gebruiken. Heitinga speelde iedere week, scoorde zelfs in de wijkderby tegen Chelsea, maar de degradatie was niet af te wenden. De verdediger uit Alphen aan de Rijn vertrok daarop naar Hertha BSC.

Maarten Stekelenburg (2013-2014)

Ajax, Italië, Fulham en dan naar de wereldtop. Stekelenburg had het bij Edwin van der Sar afgekeken. Het liep alleen anders. De lange Haarlemmer was eerste keuze van Martin Jol en later ook van René Meulensteen. De derde trainer in dat seizoen, Felix Magath, was al snel uitgekeken op de keeper, die de degradatie vanaf de bank meemaakte en vervolgens aan AS Monaco werd verhuurd.

Urby Emanuelson (2013)

Werd door Martin Jol een vriendendienst bewezen met een halfjaartje in Londen, want Emanuelson stond er in Italië niet al te best voor. In de Premier League toonde hij zijn technische vaardigheden, maar AC Milan had geen trek in een verkoop. Emanuelson zou nog bij Sheffield Wednesday belanden, maar dat werd niet bepaald een doorslaand succes.

Bobby Petta (2004)

Kende een geweldige carrière met een halfjaartje Fulham ertussendoor. Veel potten kon hij op Craven Cottage niet breken, wél kan hij zeggen dat hij op Anfield en Old Trafford heeft mogen voetballen. Hij kwam terug naar Celtic, dat hem had verhuurd, maar in Glasgow werd het boek al snel gesloten.

Collins John (2004-2008)

Cultheld, maar maak niet de fout om te denken dat Collins John een slechte voetballer was. Fulham kocht in 2004 wel degelijk een getalenteerde voetballer weg bij FC Twente. Na een aanpassingsperiode werd John ook gewoon een gewaardeerde kracht in de Premier League, die pas uit beeld raakte toen Roy Hodgson trainer bij de club werd. Aan een trainerswissel sneuvelen zoveel Engelse spelers, alleen John kwam er nooit meer bovenop en is intussen allang gestopt met voetballen.

Edwin van der Sar (2001-2005)

Uiterst bijzonder en tegenwoordig ondenkbaar, dat het bescheiden Fulham zomaar vier jaar lang de beste keeper van de Premier League, misschien van Europa onder de lat had. Manchester United bleef maar aanmodderen met grabbelaars als Tim Howard, Fabien Barthez en zelfs Ray Carroll totdat ze eindelijk bij Van der Sar uitkwamen. Alex Ferguson gaf bij hoge uitzondering toe dat hij fout zat door hem niet eerder te halen.

Guus Uhlenbeek (1999)

De man met de kortste Fulham-loopbaan ooit? We denken van wel. In de vijfde ronde van de FA Cup viel Guus Uhlenbeek vlak voor tijd in uit bij Manchester United. In drie minuten kon hij weinig klaarspelen, Fulham, getraind door Kevin Keegan, verloor met 1-0 door een goal van Andy Cole.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <