Resultaten x
Binnenland

Wat kost voetbal op televisie in Nederland en onze buurlanden?

Liefhebbers van buitenlands bekervoetbal kwamen deze week mooi aan hun trekken. Waar volledige competitiewedstrijden intussen allang achter de decoder zitten, willen ontmoetingen in bekertoernooien nog wel eens op openbare televisie te zien zijn. Het was een weldadige uitzondering waardoor wij ons afvroegen: hoeveel kost voetbal kijken per maand in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk?
07-02-2019 12:56 door Jan Willem Spaans

Nederland: Ziggo en FOX Sports verdelen de poet

Na mislukte pogingen van verschillende aanbieders lijken Ziggo Sport en FOX Sports erin geslaagd om een draaiend verdienmodel te bouwen.  Op Ziggo Sport is onder meer de Engelse, Spaanse en Italiaanse competitie te zien, alsook de Champions League. De Europa League, Bundesliga en al het Nederlandse voetbal is bij FOX Sports ondergebracht. Op het open Nederlandse net is enkel bekervoetbal en een beperkt aanbod uit de Champions League en Europa League te zien. Ziggo biedt de optie online een abonnement op alle kanalen van Ziggo Sport af te sluiten voor tien euro in de maand. Wie daarnaast ook het hele assortiment van FOX Sports wil zien, kan voor €12,50 per maand bij T-Mobile terecht. Daarmee kan je dus voor €22,50 haast al het voetbal zien dat je legaal op de Nederlandse televisie kan ontvangen. Wie een zeer uitgebreid pakket televisiezenders heeft, kan op illustere zenders als NDR zo nu en dan zelfs een potje uit de 3. Liga van Duitsland meepakken, maar dat is een andere zaak.

België: Nationaal voetbal een koopje, maar verder..

Laten we voor onze zuiderburen beginnen met goed nieuws: het nationale voetbal is een koopje. Zowel van de Jupiler League als de divisie eronder, de Proximus League, kan je alle wedstrijden ontvangen als je aanbieder Proximus iedere maand braaf €12 betaalt. Nog eens twaalf euro kun je betalen voor het aanbod buitenlands voetbal: daar krijg je Spaans, Italiaans, Duits voetbal en de Champions League voor. Het Engels voetbal is enkel te krijgen via Play Sports, een dienst van Telenet, een rivaal van Proximus. Daar zie je ook onze Eredivisie, de Europa League en verder ook een groot deel van het aanbod van rivaal Proximus. De kost is fors met €30 per maand, maar je krijgt er ook een rits andere sporten en zelfs golf bij. In Vlaanderen kost het dus zo’n 54 euro in de maand om al het voetbal te zien, en dan zit er een hoop overlap in het aanbod. In Wallonië kan je dezelfde pakketten van Proximus nemen. Aanbieder VOO Sports heeft de Premier League en vraagt 17 euro, minder dus dan de Vlaamse evenknie. De Belgische beker is op open kanalen te zien, net als Europees voetbal van Belgische clubs.

Duitsland: Chaos regeert.. of niet?

Wie alle wedstrijden in de Bundesliga wil zien, moet beginnen met een abonnement op de Eurosport Player, á vijf euro per maand. Voor de rest van de Bundesliga en 2. Bundesliga én de DFB-Pokal (alles wordt uitgezonden) betaal je vijf tientjes per maand. Voor het Europese voetbal moet je bij DAZN zijn, een online dienst voor tien euro in de maand. Daar kun je Champions League, Europa League, Premier League, Ligue 1, La Liga en de Serie A zien. Voor 65 euro per maand heb je dan het hele aanbod.

Engeland: Totale chaos

In Engeland is de chaos compleet. Sky Sports was lange tijd alleenheerser, maar moet de macht nu met BT Sports delen. Niet dat ze prijzenoorlogje spelen: abonnementen kosten 40 en 28 pond. Dan heb je wel een hoop voetbal: Engels én Schots, de beide Europese bekertoernooien en Duits en Frans voetbal. Het Spaanse voetbal is bij Eleven Sports te koop voor zes pond. Wie graag de Schotse beker, de Eredivisie en de Serie A wil zien, kan dan nog bij Premier Sports terecht voor nog een tientje. Subtotaal is dan 84 pond, ruim negentig euro in de maand. Nou ja, je moet er wat voor over hebben om na de Brexit nog HD-beelden uit Europa te ontvangen…

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <