Resultaten x
Binnenland

Interview Vince Gino Dekker: “Ik ben in een warm bad terechtgekomen“

Go Ahead Eagles leek lange tijd op de bekende stripkater Garfield. Niet eens zozeer om het feit dat je de clubkleuren rood en geel kan vermengen tot de kleur van de luie viervoeter, meer vonden ze elkaar in een hekel aan maandagen. Het was bijna drie jaar geleden dat Go Ahead nog eens aan winnen toekwam op de maandagavond. In Utrecht was het nu raak: 2-4 bij Jong FC Utrecht. Na afloop spraken we invaller Vince Gino Dekker.
12-02-2019 07:00 door Jan Willem Spaans

Warme club

De linksbuitenpositie was een duidelijk hiaat in de selectie van John Stegeman. Toen Dekker vertrok bij AZ, besloot Go Ahead meteen toe te slaan. De club verklaarde de selectie niet te willen aanvullen, maar kijken staat altijd vrij. Hoe vindt Dekker het bij zijn nieuwe club? “Ja, het is gewoon een hele warme club, ik ben ook goed ontvangen in deze leuke groep. Ik ben echt in een warm bad terechtgekomen. Na afloop van de training blijven de spelers ook gewoon hangen om wat te drinken of eten, dat was bij Ajax en AZ wel anders, daar gingen ze gewoon naar huis.”

Opmerkelijk was zijn kortstondige avontuur bij AZ: al na een halfjaar werd aangekondigd dat club en speler hun wegen gescheiden zouden vervolgen. Is er een reden voor de snelle breuk? “Ja, ik wilde gewoon in het eerste belanden, maar er zijn daar nog andere buitenspelers en heel veel talenten. Als je dan niet in het plaatje past ga je ergens anders kijken.” Naar Go Ahead bijvoorbeeld. “Nou ja, ik had wel meer opties, ook van andere clubs uit de Eredivisie, maar deze beviel me het beste.”

Meters maken

Logisch ook. In Deventer spelen ze nog ouderwets 4-3-3 met een klassieke linksbuiten als Dekker. Die positie was in de eerste seizoenshelft nog onderbezet ook: tel uit je winst. “Ik heb de trainer gesproken en daar kreeg ik een goed gevoel bij. Het is een eerlijke, duidelijke trainer, we weten precies wat we aan hem hebben. Ik denk dat ik vandaag lekker ben ingevallen, gevaarlijk kon zijn, dus ik denk niet dat de periode met weinig wedstrijdritme me nog dwars zit. Ik moet nu gewoon wachten op mijn kans om meer te spelen.”

Dat is ook zijn doel voor de komende maanden. “Ik wil zorgen dat ik mezelf in de basis kan knokken, en dat de ploeg natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden gaat winnen. Ik denk niet dat het kampioenschap er nog inzit, maar het lijkt erop dat we in de play-offs om promotie gaan spelen.” Daar zal het seizoen van Go Ahead inderdaad op staan of vallen.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <