Resultaten x
Binnenland

Hooliganrap van EZG (Deel 3): Clubliefde en Tatoeages

Zijn nummers gaan over stoeltjes gooien naar het uitvak en hij is net zo sportief als z’n strafblad, ‘want die is helemaal voetbalgerelateerd’. Rapper EZG bracht deze maand het album Hooliganrap uit. Omstreden, maar de cijfers liegen er niet om: zijn muziek wordt iedere maand gemiddeld anderhalf miljoen keer gestreamd door honderdduizend mensen. Hij vertelt aan ELF Voetbal hoe de weg naar het album toe is verlopen. Deel 3: Clubliefde en Tatoeages.
26-03-2019 09:00 door Cas Broxterman

Je hebt er een paar, hè, voetbalgerelateerde tatoeages?

"De tekst FC Utrecht staat aan de binnenkant van m’n lip. Die heb ik al meer dan tien jaar. Ik dacht van: ik wil echt graag een FC Utrecht-tatoeage. Maar ik wil het niet op een plek hebben dat ik steeds gezeik aan m’n kop heb van mensen die het zien. Toen dacht ik: dan zet ik ‘m gewoon op m’n lip. Kan ik ‘m laten zien als ik er zelf zin in heb. 

En verder?

"Ik heb de domtoren op m’n buik laten zetten. Het is een soort skull met twee wapens erachter. Dan zit er in dat schild de domtoren verwerkt. Het is wel subtiel. Het moet ook weer niet overdreven zijn. Sommige mensen hebben een heel clublogo op hun voorhoofd. Dat hoeft voor mij ook weer niet."

Hoelang kwam je al bij Utrecht toen je die tatoeages liet zetten?
"Al superlang, ik kom er al sinds begin deze eeuw of zo. Die tatoeages kwamen snel daarna."

Is het een voorwaarde als die hard-supporter om een tatoeage van je club te zetten?
"Nee, absoluut niet. Die hard supporter zijn draag je uit door naar alle wedstrijden te gaan en alles voor je club over te hebben."

Hoe is jouw band met de stad Utrecht tot stand gekomen?

“Ik heb daar familie wonen. Voor m’n muziek kwam ik ook al sinds begin deze eeuw in aanraking met andere rappers daarvandaan. Dan ging ik naar Utrecht toe en was het ook weer een goed moment om een familiebezoekje te doen. Toen kwam ik vaak in aanraking met Utrecht en ben ik blijven hangen."

Als Utrecht vijftiende staat, zit jij dan in zak en as?

"Nee. Ze hebben een keer in de drie jaar dat het wat minder gaat. Dan het vierde jaar gaat het goed. Daar kan je op de een of andere manier een beetje rekening mee houden, haha. Dat ze helemaal onderaan staan, heb ik al een tijd niet meegemaakt."

Wat is voor jou het mooiste seizoen geweest tot nu toe?

“Dat zijn er heel veel geweest. Voor mij was het mooi dat we Europa in gingen met spelers als Ricky van Wolfswinkel. Die wedstrijden waren echt vet. Ik ben toen bijvoorbeeld mee geweest naar Liverpool. Dat is eigenlijk wat je ziet bij de ‘grotere’ clubs in Nederland, dat ze in Europa mogen spelen. Ineens stond Utrecht tegenover Liverpool, Napoli en Steaua Boekarest.”

Hoe kijk jij naar dit seizoen?

“Als we het afsluiten met een plek vijf, zes, dan gaan ze de play-offs spelen en winnen, haha. Ik ben positief. De toekomst van de club zit ook wel goed. Ik heb in ieder geval een goed gevoel bij de aanstelling van Van den Brom."Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <