Resultaten x
Binnenland

Het groeiende aandeel in AZ-doelpunten van Mats Seuntjens

Mats Seuntjens schiet gemiddeld 2,1 keer per wedstrijd op doel. Da's niet veel voor iemand die op papier de spits van een elftal is. Hoewel: ondanks zijn positie op het veld wordt Seuntjens amper afgerekend op zijn goals. Eerder op zijn strijdlust. En de laatste weken heeft hij zich verrassend naar een groeiend aandeel in AZ-doelpunten kunnen vechten.
22-04-2019 09:00 door Cas Broxterman

AZ wist al vier wedstrijden op rij niet te winnen. Seuntjens heeft zich weten te onttrekken aan de malaise. Sterker nog, hij was betrokken bij drie van de laatste vier AZ-goals. Het kwam hem in twee wedstrijden op rij op de titel man of the match te staan. Hij leverde twee assists af en maakte een goal tegen Feyenoord.

Het mocht niet baten: na de 2-2 tegen Vitesse werd het 1-1 tegen De Graafschap, 2-3 tegen ADO Den Haag en 2-1 tegen Feyenoord. Het aandeel van Seuntjens groeit, maar de resultaten vallen tegen. Het verschil met nummer drie Feyenoord is opgelopen naar zeven punten. AZ lijkt berusting te moeten vinden in de vierde plek op de ranglijst.

Seuntjens' totaal staat momenteel op zes doelpunten in 29 wedstrijden. Toch is hij door zijn inzet en behulpzaamheid zeker van een plek in de basis. Zijn ploeggenoten Guus Til en Teun Koopmeiners - van wie de laatste een groot deel van het seizoen centraal achter in stond - vonden dit seizoen vaker het net: respectievelijk elf en zeven keer. Clubtopscorer zal Seuntjens niet meer worden.

Zijn derde jaar bij AZ gaat wel de boeken in als het productiefste. Hij maakte in zijn eerste seizoen zelfs geen enkel doelpunt in 25 competitiewedstrijden. Vorig jaar trof hij drie keer doel in 31 potjes, waarvan vijftien keer als invaller. In 2018/19 gaat het beter; dat laten onder meer de drie keer die hij al betrokken was bij een goal in de afgelopen drie duels zien.

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Feyenoord houdt Argentijns talent Alvaro Martin Barreal in de gaten'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <