Resultaten x
Binnenland

Maxim Gullit maakt zijn debuut: Deze Nederlanders traden onlangs in de voetsporen van hun vaders

Twintig minuten lang mocht Maxim Gullit maandagmiddag van zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal genieten. De verdediger van Jong AZ kwam maandagmiddag in de 71e minuut binnen de lijnen. Zijn opdracht was simpel: hij moest de boel achterin dichthouden. Dat lukte hem. FC Twente kwam niet verder dan een 0-0 remise in duel met de beloften uit Alkmaar. "Ik ga hard werken, jullie zijn nog niet van mij af.", gaf Gullit na afloop aan.
23-04-2019 08:30 door Thijs de Bruijn

"Het is een speciaal moment. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het was ook een blije middag voor mij", vertelde Gullit verder nog te midden van het Twentse feestgedruis. Gullit kon als invaller niet voorkomen dat FC Twente er met de titel vandoor ging. Gullit sr. laat op Instagram ook weten dat hij blij is met het debuut van zijn zoon. "So proud, congrats son", schrijft de oud-international op zijn social media-account.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My son his debut as a professional #keukenkampioendivisie @maximjr_ with @azalkmaar #jongaz and so proud congrats son

Een bericht gedeeld door Ruud Gullit (@ruudgullitofficial_) op

 

De afgelopen maanden traden er meerdere spelers in de voetsporen van hun vaders door minuten te maken in het betaalde voetbal. ELF Voetbal zette ze alle drie voor je op een rij.

Sydney van Hooijdonk

Op 5 oktober 2018 maakte een bekende naam zijn opwachting bij NAC Breda. Sydney van Hooijdonk speelde zijn eerste minuten in de Eredivisie. Dat deed de spits bij de club waarbij zijn vader ooit zo succesvol was. Tussen 1991 en 1995 maakte Pierre van Hooijdonk immers furore in het shirt van de ploeg uit Breda.

Op dezelfde positie als zijn vader, centraal in de aanval, speelt Sydney dit seizoen zijn wedstrijden in de Eredivisie. Hij moet het tot dusver vooral met invalbeurten doen. Negen invalbeurten kon hij al achter zijn naam schrijven. Scoren deed hij nog niet.

Jordan van der Gaag

Op 12 augustus 2018, de eerste speelronde van het huidige seizoen, beleefde de familie Van der Gaag een speciale dag. Middenvelder Jordan van der Gaag werd in duel met AZ Alkmaar door zijn vader binnen de lijnen gebracht. Mitchell van der Gaag liet zijn zoon in de zeventigste minuut zijn opwachting maken.

Inmiddels zijn zowel Mitchell als Jordan niet meer terug te vinden in Breda. Mitchell is niet langer meer de oefenmeester en Jordan is door NAC uitgeleend aan Helmond Sport. In de Keuken Kampioen Divisie beleeft hij een aardig seizoen. Hij kwam zodoende tot al 26 wedstrijden op het tweede niveau van Nederland.

Sem Steijn

Een onvergetelijke carrière had de huidige trainer van VVV-Venlo niet. Maurice Steijn speelde slechts 134 wedstrijden in het betaalde voetbal waarvan slechts tien in de Eredivisie. Toch heeft Steijn een zoon die in zijn voetsporen trad. Sem Steijn, een zeventienjarige middenvelder, maakte op 6 december 2018 zijn debuut tegen Feyenoord in het shirt van VVV-Venlo. Maurice Steijn bracht zijn zoon in de 92e minuut binnen de lijnen.

Alhoewel Steijn wel structureel bij de wedstrijdselectie zit, speelde hij sinds die bewuste dag in december geen wedstrijd meer in de Eredivisie. Over potentie beschikt de zeventienjarige middenvelder echter wel degelijk.

 

 

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <